發新話題

[交流] 我覺得阿凱係勁過卡卡西

[Close]
引用:
原帖由 cakehang 於 2012-2-18 17:52 發表
其實唔好成日討論埋d咁既野
始終作者玩能哂
培恩夠勁過鳴門洛
點解培恩會輸?
培恩輸係因為長門用天道全力出左神羅天怔 暫時用唔到天道既力量

凱呢..就其實唔係得體術既...
另外
凱勁過卡卡西
so what...
嗚人才是主角...
不過呢..
影級其實包括好多野既...
力量只是其一

引用:
原帖由 於 2012-2-18 21:10 發表

忍術個範圍咁大,無可能一項項咁比,如果計整體係卡卡win,你有睇上果幾習動畫有講卡卡西同凱 平日比賽卡卡嬴次數多過凱,就好似平時測驗都係卡卡win 到左考試唔通會凱win,有得一個可能,就係主角論 ...
在戰鬥方面阿凱比卡卡西出色,
又比卡卡西搞笑
跑步更加無可能卡卡西與阿凱有相同速度, 因為阿凱平時受到不是人類能承受的訓練
好多比賽都覺得阿凱是在讓卡卡西

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-2-18 22:09 發表

在戰鬥方面阿凱比卡卡西出色,
又比卡卡西搞笑
跑步更加無可能卡卡西與阿凱有相同速度, 因為阿凱平時受到不是人類能承受的訓練
好多比賽都覺得阿凱是在讓卡卡西 ...
凱甘熱血既人 唔會讓賽的
比搞笑?
不如鬥令仔?

何以見得

引用:
原帖由 霸氣小飛象 於 2012-2-18 23:51 發表

凱甘熱血既人 唔會讓賽的
比搞笑?
不如鬥令仔?

何以見得
鬥令仔無用, 卡卡西又無真樣比你睇,
再者, 令仔都無咩用...因為唔可以增加動畫中的趣味性
唔通你見到一個角式好靚仔, 就會覺得套漫畫/動畫好睇左?

佢訓練寧次同天天, 他們都受不了阿凱要求嚴峻的訓練,
有次輸佐就倒立行木葉好多個圈, 還有很多不能盡錄
咁仲唔係人類不能承受的訓練?

阿凱會唔會讓賽好難講, 因為作者形容阿凱受訓的強度, 與卡卡西比賽的結果不成正比,
加上一些猜拳都可以當作比賽, 好難反映阿凱的真正實力, 阿凱視卡卡西為伙伴, 也不必太認真比試,
認真比試就會演變成對鬼鮫的戰況, 阿凱就會變得非常可怕

詳見http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=495957&page=1#pid4794132

回復 35# 的帖子

果幾張漫畫呢...好似同人黎既

引用:
原帖由 BSL 於 2012-2-19 00:20 發表
果幾張漫畫呢...好似同人黎既
也不是, 這是因為原作也強調阿凱受訓的強度是很誇張,
所以q版火影也有提及, 我也可以舉原作的例子, 不過比較麻煩,
還是q版的比較易找到

雖然我都覺得阿凱勁過卡卡西
但係我比較鐘意卡卡西

引用:
原帖由 TSZ_0202 於 2012-2-19 02:40 發表
雖然我都覺得阿凱勁過卡卡西
但係我比較鐘意卡卡西
卡卡西都幾型, 也難怪會受到很多人歡迎
而我覺得阿凱好傻, 有時搞下笑, 火影無左佢唔得

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-2-19 00:02 發表

鬥令仔無用, 卡卡西又無真樣比你睇,
再者, 令仔都無咩用...因為唔可以增加動畫中的趣味性
唔通你見到一個角式好靚仔, 就會覺得套漫畫/動畫好睇左?

佢訓練寧次同天天, 他們都受不了阿凱要求嚴峻的訓練,
有次輸佐就 ...
此言差矣.一個動漫既角色靚仔/女 有一定的吸引力
阿凱未認真? 你幾時見過佢地對決時 卡卡西開眼?

我覺得海 勁少少

引用:
原帖由 Mania 於 2012-2-18 12:17 發表

智少陣啦
雷影點會避唔到天照?
仲有呀 爆左八門你覺得卡卡西跟到咩?_?
點睇都似係樓主分身

引用:
原帖由 你J左未 於 2012-2-20 20:35 發表
我覺得海 勁少少
點睇都覺得你係樓主分身

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-2-17 23:42 發表

第八門可以超越影級
第七門已到達影級
神威可以即刻出招? 唔覺, 卡卡西打迪達拉都瞄左好耐先打中, 仲要係吸唔中成個人,
點解你認為神威出得快?
阿凱打人也不必近距離打人, 何來會觸電? 你有無睇最新動畫招晝虎or以 ...
個陣都話明佢岩岩先學到用隻新眼
用左之後透左十日
你再對比返偑恩同卡卡西
卡卡西用神威...粒釘馬上消失左
自己仲插埋水
呃左偑恩

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-2-18 14:06 發表

成日覺得阿凱係深藏不露, 智慧不會輸給卡卡西
大智若愚
你睇佢好似好智障咁, 其實原來好有腦
原黎係咁

發新話題