30 12
發新話題

[閒聊] 你知既避孕方法有幾多種?

[Close]

你知既避孕方法有幾多種?

1. Condom.
2. 避孕藥
3. 殺sperm劑
4. 絕育
  4.1 輸精管結扎手術
  4.2 輸卵管結扎手術
  4.3 子宮環 [原來呢個係錯-0-]

仲有冇d咩方法

安全期計算方法
知又好吾知有好= =但好多人似吾知.

由第1日黎m開始計為第1日. 1個period 為28-30日.
黎m大約由第1-6日.後計3-4日,姐係第6-10日都係安全期.
由第11-20日=危險期. 愈接近period日數/2果一日等於最危險日子.
以30日黎1次m計算. 30/2=15. 第15日就係最危險.
前4後6. 所以第11-20日=最危險既日子.
第21-30日 = 安全期.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

p.s. 男性d液體可以係女性身體生存大約72小時.
同埋安全期係for一黎m期準既女仔計算.如果好亂果d. 就吾好亂用呢個方法.
再者要有bb話難吾難.話易吾易. 因為男性液體係女性體內會比1d 酸性液體殺死.
同埋都要睇下果條_子強吾強游吾游到去.
不過身為年青人既大家.自己小心啦

YTL<3 LTY.

漂白水                                                 .

唔做咪最好既避孕方法囉
My Life Be Like

避孕藥
避孕套
輸精管切除手術
輸卵管切除手劓

引用:
原帖由 ★﹑殤璦 於 2012-3-1 01:33 發表
唔做咪最好既避孕方法囉
同意同意

避免在排卵期性交
子宮帽
仲有可以用塞子阻塞輸精管來避孕

計姨媽幾時黎+不要中_
同時做齊都可以算係 , 失敗率很低

避孕貼
避孕注射

我聽講個fd.吾知係邊度搵到粒藥丸.
_之前放入女性_ _入面. 等5分鍾.
會熔左粒丸. 之後點中_都無事
YTL<3 LTY.

聽講橡筋都得

射到吾係白汁變血.
血我諗吾會大肚.但要做幾百次 :lol

引用:
原帖由 小白^^囡囡 於 2012-3-1 07:21 發表
射到吾係白汁變血.
@@以我所知打空炮其實都係有_子出.
只係極少量. c_c不過你話去到變血就可能...hahaha
我認真就輸了
YTL<3 LTY.

引用:
原帖由 小白^^囡囡 於 2012-3-1 07:21 發表
射到吾係白汁變血.
+msn1齊街場未
YTL<3 LTY.

-,-我全都唔知WOR點算好

quote]原帖由 小白^^囡囡 於 2012-3-1 07:21 發表
射到吾係白汁變血.
血我諗吾會大肚.但要做幾百次 :lol [/quote]
你好SM LOR

30 12
發新話題