31 123
發新話題

[交流] 羅做左七武海&100心臟

[Close]

羅做左七武海&100心臟

我一開始唔明點解交100心臟就有七武海
岩岩我醒起喱既能力100心臟係活生生的
姐係海軍有能力控制100個海賊團既能力
路飛當時都係比羅救的
佢個心臟會唔會比羅都拎埋
咁咪好大獲?

路飛無理由連自己心臟無左都唔知
我認為羅想成為七武海才送上100個海賊的心臟
至於為什麼要做七武海就沒有人知道, 或者已經被人滅團
或者根本是龍派去海軍的間諜, 自從暴君熊被人改造後, 應該會派另一個間諜去海軍
我只能說, 羅與暴君熊都是戴有斑點的帽子

引用:
原帖由 ゞSmαlLSea◆ 於 2012-3-13 02:00 發表
我一開始唔明點解交100心臟就有七武海
岩岩我醒起喱既能力100心臟係活生生的
姐係海軍有能力控制100個海賊團既能力
路飛當時都係比羅救的
佢個心臟會唔會比羅都拎埋
咁咪好大獲? ...
你講得好岩-0-
但路飛個心藏無比七武拎埋-0-

可能只係100個海賊..唔一定係海賊團

你要知道海賊王係JUMP漫畫..
相信尾田都唔會作成咁..

加上路飛沒有心臟既~
CHOPPER會唔知?

又岩wo....不過一個我初初認為係好人走左去做7武海真係有D可惜...但係漫畫個到佢出場個版真係好令仔

7武海又唔夠人
而且佢又送左100個海賊比海軍
做7武海都應該啦

引用:
原帖由 A-Lin☆ 於 2012-3-13 10:47 發表

你講得好岩-0-
但路飛個心藏無比七武拎埋-0-
就算有比人拎左心臟又點?
不記得路飛是主角嗎?
所以我從來很少擔心主角的事,
其他角色反而更有興趣

引用:
原帖由 佐為£ 於 2012-3-13 18:37 發表
又岩wo....不過一個我初初認為係好人走左去做7武海真係有D可惜...但係漫畫個到佢出場個版真係好令仔
one piece 呢套漫畫已經令到人覺得海賊係好人了..... 海軍係衰人- -

我唔係好明
點樣
姐係海軍有能力控制100個海賊團既能力?
有心臟就到控制到人?

如果拎左心臟
路飛都係應該唔會知
羅個能力~明顯就算切斷身體
感官係依然存在~

但否定理由太多
第1~羅無乜必要去頂上戰爭救一個快死之人...之後又交返比政府
第2~政府真係拎左的話~都第1時間了結路飛啦
第3~羅做手術果陣...島上高手(雷利一個頂n個xd)如雲...點睇佢想拎走~都無命走

不過我唔係幾同意政府會以心臟去脅逼果100個海賊去行動
以2年黎講~斷估佢都依然無乜能力奪去一群有威脅性海賊
換句話~~其實果100個海賊都係廢
就算去控制~唔見得有大作為
但係果實能力真係超賣點

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2012-3-13 23:53 發表
我唔係好明
點樣
姐係海軍有能力控制100個海賊團既能力?
有心臟就到控制到人?
因為海軍有能力控制100個海賊既生死

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-3-13 09:35 發表
路飛無理由連自己心臟無左都唔知
我認為羅想成為七武海才送上100個海賊的心臟
至於為什麼要做七武海就沒有人知道, 或者已經被人滅團
或者根本是龍派去海軍的間諜, 自從暴君熊被人改造後, 應該會派另一個間諜去海軍
...
羅同熊有關呢個point,我個人比較偏向羅同艾斯有關
艾斯fans都應該知道佢原本海賊團叫"黑桃"
而羅既就係"紅心",真係咁岩?我覺得係尾田大師既伏筆先岩
咁就解釋到點解當初要去救路飛(同為超新星,羅應該不希望日後會多一個敵人,so本來唔應該救路飛)
艾斯應該有恩於羅,羅本身去救艾斯,但係遲左,就救路飛當報左恩

我都唔知其後d野係點啦;D
只說唔飛係最後的海賊王;D

引用:
原帖由 啊康′ 於 2012-3-14 19:12 發表
羅同熊有關呢個point,我個人比較偏向羅同艾斯有關
艾斯fans都應該知道佢原本海賊團叫"黑桃"
而羅既就係"紅心",真係咁岩?我覺得係尾田大師既伏筆先岩
咁就解釋到點解當初要去救路飛(同為超新星,羅應該不希望日後會多 ...
好似幾有道理

31 123
發新話題