18 12
發新話題

求16000打機list!

[Close]

求16000打機list!

想執一部大約1k6左右打機list
主要都係打機執相剪片等等
$16000要包mon 包win7
mon最好有2組hdmi for我駁ps3同xbox360 吋數26吋~32吋都得
主機方面 我唔玩超頻 但散熱一定要一流 因為我主機擺放位置散熱非常唔好(唔要水冷)
各方面既散熱 cpu  機箱 等等 希望各位可以推薦一d用料比較好既散熱
至於打機方面打咩game都當然要快靚正 別冇他求~.~
3q各位

26-32 最多得27...
如果要32一定係lcd TV...你要出去買.

仲有冇其他要求?怕你唔敢錢.

回復 2# 的帖子

咁mon我自己去買
如果扣番mon既錢預算$12000左右
基本冇咩要求
主要打高階game一定要快同順
因為宜家部電腦打bf3一去中階質素lag到死機......
當然換機想換部好d

引用:
原帖由 darkchan2000 於 2012-3-14 23:25 發表
咁mon我自己去買
如果扣番mon既錢預算$12000左右
基本冇咩要求
主要打高階game一定要快同順
因為宜家部電腦打bf3一去中階質素lag到死機......
當然換機想換部好d ...
其實真係需要32" mon?
27" mon其實都已經好大,當然如果你當電視咁坐係後面玩就另計
4000蚊都做到唔少野,或者買到個好靚既27" mon(3D都得)

CPU: Intel Core I7-2600 (3.4G, 8M Cache, with HD 2000 Graphics)
M/B: Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3
RAM: A-DATA DDR3 1333 8GB x4
SSD: Plextor 64GB PX-64M3 M3 Series 2.5" SATA3 6Gb/s
HDD: Western Digital WD5000AAKX 500GB SATA3
DRW: Pioneer S19L
VGA: Gigabyte GV-N570OC-13I
PSU: Delta SERVERPOWER 650W EX
Case: Gigabyte Sumo α  (未知仲有冇貨) http://www.giga-zone.com/tw/products/features.php?prodNo=50050612
CPU Fan: CoolerMaster Hyper 212 EVO (RR-212E-20PK-R1) CPU Fan
O/S: Windows 7 Home Premium 64Bit SP1, CHT,OEM
安裝費
Total: HK$12,300

引用:
原帖由 aCE. 於 2012-3-15 00:54 發表

其實真係需要32" mon?
27" mon其實都已經好大,當然如果你當電視咁坐係後面玩就另計
4000蚊都做到唔少野,或者買到個好靚既27" mon(3D都得)
因為之前屋企裝修左 我間房變大左成倍 所以張書桌定大左....
我宜家坐既位置其實同mon距離都有成3~4呎=.=
宜家睇個22吋mon好似睇i4咁....(誇張左少少~.~)

回復 5# 的帖子

多謝你先^^
唔好意思
我想知道除左呢隻機箱 仲有冇其他型號但有同等效能既機箱丫?
因為個外型我麻麻地鍾意.....

不如咁吧, 你對邊個機箱有興趣?

機箱我推薦
Sharkoon Tauron 御天者 $580

引用:
原帖由 =[] 於 2012-3-16 17:01 發表
機箱我推薦
Sharkoon Tauron 御天者 $580
Ssd幾錢

回復 10# 的帖子

你指邊隻ssd?

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-3-15 16:43 發表
CPU: Intel Core I7-2600 (3.4G, 8M Cache, with HD 2000 Graphics)
M/B: Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3
RAM: A-DATA DDR3 1333 8GB x4
SSD: Plextor 64GB PX-64M3 M3 Series 2.5" SATA3 6Gb/s
HDD: Western Digital  ...
你尼隻ssd

$780左右

引用:
原帖由 darkchan2000 於 2012-3-15 22:49 發表

因為之前屋企裝修左 我間房變大左成倍 所以張書桌定大左....
我宜家坐既位置其實同mon距離都有成3~4呎=.=
宜家睇個22吋mon好似睇i4咁....(誇張左少少~.~) ...
因為呢個價位買LCD TV既話我怕質素唔及電腦Mon
始終兩者係有分別,明顯地睇得出一般LCD TV只係做到1080i,而非電腦mon 1080p
細緻度會有d分別,或者你可以去試下27"夠唔夠大

btw你坐咁遠上網你睇到d字=_=??

引用:
原帖由 aCE. 於 2012-3-17 02:14 發表

因為呢個價位買LCD TV既話我怕質素唔及電腦Mon
始終兩者係有分別,明顯地睇得出一般LCD TV只係做到1080i,而非電腦mon 1080p
細緻度會有d分別,或者你可以去試下27"夠唔夠大

btw你坐咁遠上網你睇到d字=_=?? ...
其實27吋mon 同32吋lcd tv個價錢會唔會差好還?
其實如果擺埋牆部22吋我係睇唔到d字.....所以我宜家都係間硬拉部mon拉前d=.=

18 12
發新話題