發新話題

[交流] 霸氣我覺得真係敗筆黎

[Close]
如果無霸氣存在
反而一早敗筆

由第一開始
已經帶出左果實有無限可能
如果無一種"能力"
係可以同"果實能力"接觸或者係抗衡的話
阿豬阿狗拎左一種果實係特別d
但未必有破壞力~都會造成稱王稱霸問題

甚至造成能力者之間~
根本無相生相剋~無高低強弱之分
因為佢地可能連"接觸"呢個機會都無
--------------------------------------------------------------------
政府當然驚霸王色使用者存在啦
單睇頂上戰爭~政府都係靠地利+人和(人數)取勝算
用一用...政府實力都已經大打折扣

而且霸王色已經係一種天賦
同時係一種強大實力證明
會睇得出~路飛一樣可以四皇咁ge人物
呢點應該係佢地最驚ge原因

霸氣應該無發動條件lor 你學左就用到架la 仲有 霸王色既發動條件好明顯la- - 遇到危險或者係保護你重要既人就會無意識出到 例如路飛 艾斯  不過學識左既話應該都係點用都得

我想問你如果冇霸氣咁自然系咪無敵?
作者應該係想用霸氣黎克制自然系
工口工口

引用:
原帖由 [--S--] 於 2012-3-16 22:53 發表
其實我覺得最大既矛盾係白胡子插青稚果野..
連畫面都閃過左白胡子既眼神一野
但係插左落去青稚又毫無損傷..
我既諗法有幾個..:
青稚無可能吾知白胡子有霸氣..
知道佢有點解仲會飛埋去..?
白胡子亦明知吾用霸氣係插佢 ...
果下應該系係一瞬間變左冰 但係應該唔係個個自然系都做到 果下應該係想證明3大將既實力

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-3-16 21:37 發表

佢地係驚到要在頂上之戰下令要立即取路飛性命
仲要係親自上前殺佢
一個有霸王色霸氣既人 姐係證明佢既實力會係對海軍有威脅 so 驚係正常 你都gag gag地

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-3-16 21:37 發表

佢地係驚到要在頂上之戰下令要立即取路飛性命
仲要係親自上前殺佢
路飛原本已經對海軍威脅 +埋霸王色既話 海軍好大獲- - 佢地要即刻殺路飛唔出奇wor- - 因為要係路飛未學霸氣之前殺左佢

引用:
原帖由 〝嫩* 於 2012-3-16 23:51 發表
講真 你睇就睇啦 我估唔係真係信真係有人可以整到隻手咁長啊嗎
你唔明我講乜就唔好入黎獻醜
我講緊係作者整左霸氣出黎,但又唔講清楚佢
白鬍子捅唔死青稚
不死鳥踢走黃猿,似有霸氣啦?
但係踢赤犬又穿透左,姐係點解?

回復 22# 的帖子

踢赤犬穿透果個係第幾集..有冇片CC咁
我想睇番

引用:
原帖由 陸小鳥 於 2012-3-17 11:15 發表
你唔明我講乜就唔好入黎獻醜
我講緊係作者整左霸氣出黎,但又唔講清楚佢
白鬍子捅唔死青稚
不死鳥踢走黃猿,似有霸氣啦?
但係踢赤犬又穿透左,姐係點解? ...
不死鳥似無霸氣 佢打到黃猿 只因黃猿出緊技

所以話真係好敗筆
連海軍中將都識既霸氣
點解白鬍子第一隊長會無?
但係第四隊長(好似)鑽石人又識霸氣

引用:
原帖由 tommylin95 於 2012-3-17 11:14 發表

路飛原本已經對海軍威脅 +埋霸王色既話 海軍好大獲- - 佢地要即刻殺路飛唔出奇wor- - 因為要係路飛未學霸氣之前殺左佢
本人對路飛沒有興趣, 不要常常提住佢

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-3-17 12:18 發表

本人對路飛沒有興趣, 不要常常提住佢
你對路飛無興趣關我咩事- - 我只係回復你講既野- - 你講既野都係關於路飛 咁我講路飛有咩問題

引用:
原帖由 tommylin95 於 2012-3-17 13:34 發表

你對路飛無興趣關我咩事- - 我只係回復你講既野- - 你講既野都係關於路飛 咁我講路飛有咩問題
太過擁戴主角的人說話實在令人聽不入耳

回復 10# 的帖子

冇霸氣唔好啲
路飛係最型
like
FKU=For Kill U

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-3-17 13:42 發表

太過擁戴主角的人說話實在令人聽不入耳
我講野係事實- - 無擁戴主角- -

發新話題