發新話題

[交流] 不要推膠貼:handshake

[Close]
艾尼路  路飛基本上無可能秋得贏--....

回復 30# 的帖子

膠唔通電 令電冇(校)化

引用:
原帖由 傻。綠茶 於 2012-3-28 14:44 發表
膠唔通電 令電冇(校)化
佢既意思係話
電打唔到膠(姐係艾利路無可能打得死路飛) 但係唔代表膠打到電(姐係路飛無可能打得死艾利路)...

其實事實上路飛應該係唔夠艾利路打...
佢又有霸氣粒果實又勁 雖然粒果實對路飛無用
但無可否認 D可通電既野 係可以好屈機..
所以 最多應該都係打平..
但係劇情需要都無計
正所謂 講故唔好駁故..

=~=路飛點解打得到雷神,係同超人點解最後都可以打死怪獸係用緊同一個原理(差不多吧)
其實~相比起主流提倡理據解釋每一戰路飛團能夠嬴的原因
我比較喜歡輕鬆D,又合符情理的說法:路飛,一個有遠大夢想的男人,再加上有伙伴的存在,係意志力量方面絕對的強大,是真正擁有強者之心的男人~然而艾尼路,只不過係個食完自然系果實野心過度膨脹的人=~=係自大同失去理智的情況下~在精神的鬥志上佢已輸左一籌
再加埋包含住整個空島意志的橡膠拳頭=~=打到佢都無可口非

因為佢的電量(成個人就係總量)不能增加/減少 膠打落去佢到 佢d電不能流走 固定係到 所以打到
其他人打唔到 因為人地打落去果時 電經人地隻手流走 所以人地打落去佢就有個洞(例如路飛打落煙煙果實果條友到都穿左個洞)
電流走左 姐係減少左 所以要+番至原本有ge電量 所以e個時候佢可以生電

由於天氣關係 當日沒有電暴

所以路飛打到
你好

引用:
原帖由 花文. 於 2012-3-28 17:12 發表
由於天氣關係 當日沒有電暴

所以路飛打到
答案很強,但我鐘意超人一定贏怪獸多d
工口工口

其實係因為路飛係主角先夠打
引用:
原帖由 SLAM_DUNK 於 2012-3-27 17:31 發表

自己GET錯左重點
哦左聲當冇事

咁你想我點答你?
點解你又會覺得我當無事

咁蠢架你地=.=
係因為舊大金呀,金係傳電能力最強,自然吸到D電啦,咁咪打到囉,用小小腦IS OK~

引用:
原帖由 雪好筆能書 於 2012-3-29 05:28 發表
咁蠢架你地=.=
係因為舊大金呀,金係傳電能力最強,自然吸到D電啦,咁咪打到囉,用小小腦IS OK~
傳電最勁係水lor 你咩事呀.... 仲有最後果下點會關舊金事呀- - 吸到電關打唔打到佢咩事

引用:
原帖由 雪好筆能書 於 2012-3-29 05:28 發表
咁蠢架你地=.=
D電吸唔哂架喎...

因為呢個係漫畫唔係真實既事

唔係隔電既我就唔知道啦
引用:
咁蠢架你地=.=
無舊金都打到=.=....

比人偷左金咪好笑

其實樓主個問題早就解答左
此POST而完

發新話題