49 1234
發新話題

ALAN,我部機個牛燒左

[Close]

ALAN,我部機個牛燒左

可以轉邊隻用?以前隻牛係DELTA GPS-400AA-100 series
我戈日清(陳)唔記山電制,跟住個螺絲批撞到跟住有D火花出左黎
之後就開唔返機....換個大W D既牛部機行唔行到?

ALAN唔好郁我呀我知錯啦

用Seasonic S12II 430w OK唔OK?
定係買返以前用戈個?

你撞到邊度搞到隻牛燒-.-??

撞邊到呢D野唔重要,舊野我都掉左,我E加只係想知買邊個牛用好姐
Seasonic S12II 430w定DELTA GPS-400AA-100 series?我問朋友借左個牛黎行左一行其他野仲行到冇事,只係CPU個位D有陣味係到,有冇機會燒埋CPU?,我見CPU個風扇仲轉緊...

會唔會係你啪到後面個電壓制,轉左做115v搞到燒左火牛.
如果有味可能其他位都有燒到, 但可能只係輕微而暫時唔影響運作

Delta依家400W轉左新款, Active Power EX400

Seasonic呢款架構舊左d

死啦,咁睇落去唔似燒左個低版
detla 冇做做返完本戈隻牛?
我燒係因為個牛入面個風(線)好嘈
我拿左成隻牛出黎睇順路清下d塵…
跟我清好插電一試個螺絲批撞到牛入面d銅線仲有火花出…之後連機都開唔返,不過借朋友隻牛test左其他野比電仲識行,只係cpu位有陣味
如果我轉用450w,會唔會食左多左電?
同埋你有咩靚牛覺得可以一用400-450w?
同埋我想個問隻隻牛插低版顯卡戈d線既位係唔係都一樣?定係有分?

你係屬於人為損為火牛...代理一定唔會保你隻牛...

有味, 已經可能有其他問題.
Delta 依家有Active Power 400W EX 80Plus
同埋Server Power 450W EX v1 80Plus

唔會玩玩下火祝排-.-
以前係400w换返個400w夠用?

引用:
原帖由 chuntony 於 2012-4-2 00:25 發表
唔會玩玩下火祝排-.-
以前係400w换返個400w夠用?
新款可以話比舊款好..

哦,想問有其他牛可代替到佢,又ok,又係400w加80plus

我唔想出黃金-.-

corsair VX450點睇?

一般啦.

咁姐係用返detla?        400w ex80plus?

你想買大D都可以Server Power 450W 80Plus v1 都係470-490

vx450 同 seasonic s12ii 一樣架構..而且vx450停左產

49 1234
發新話題