75 12345
發新話題

信長通識卷 自問信長神手既朋友入黎挑戰下^^

[Close]
引用:
原帖由 →RJ._.v 於 2012-4-9 23:51 發表
貴百母慾之被問候也

補下文言文啦

1.甲部.信長通識問題(40分)
a.請說出主力和打手的定義?主力有力  打手有手
b.試闡述兩者之分別?一個有力  一個有手
c.請問將兩者分類的條件是甚麼?睇下邊個有力 邊個有手
d.若裝備屬於主力必出裝備(如和泉),請問可否即時當成主力看待?不可以 因為要睇下佢有冇力或者有冇手
e.請解釋法師與打手之分別?法師有師 打手有手
f.請解釋法師與輔助英雄之分別?睇下邊個有師 邊個有手

2.乙部.信長應用題(30分)
a.若本多忠勝裝備為法裝,請問還算主力嗎?唔知  睇下佢有冇力
b.若直江裝備為打裝,請問屬於主力還是打手?睇左咁多條答案仲唔明  都話睇下有冇力或者手
c若槍神六暈刀,請問還算主力嗎?睇樓上答案
d.若道三利用上忍殺人,請問他屬於打手還是輔助英雄?樓上

3.丙部.處境題(10分)
a.如果大友前期出法裝,後期出攻裝,請問他屬於主力還是打手?前期後期呢D都唔重要 重要係佢有力定係有手

4.丁部.挑戰題(20分)
a.山縣昌景(牛牛),智力值為全信長最低,請問為甚麼大部份人仍玩法裝呢?因為 要扮型
b.假設聯合軍有4法師一主力而且正在取得優勢,而此時主力因事跳線,聯合軍可否要求re?睇下D人走唔走場

我好Q想讚阿 ~~~~

4b.假設聯合軍有4法師一主力而且正在取得優勢,而此時主力因事跳線,聯合軍可否要求re?

可以因為味6LV

其實呢,個定義係你吹出黎?主力=打手 輔手=法C?

a.山縣昌景(牛牛),智力值為全信長最低,請問為甚麼大部份人仍玩法裝呢?你幾時見人玩攻裝
=.=

a.山縣昌景(牛牛),智力值為全信長最低,請問為甚麼大部份人仍玩法裝呢?
為咗令佢醒目啲

引用:
原帖由 小囧★軒 於 2012-4-10 05:03 發表
a.山縣昌景(牛牛),智力值為全信長最低,請問為甚麼大部份人仍玩法裝呢?你幾時見人玩攻裝
係咩?
我呢個月玩牛牛都係攻裝WO

好正的說

通識題已囧了

為何沒有多大程度題

引用:
原帖由 jjk12345 於 2012-4-7 22:14 發表
a.請說出主力和打手的定義?主力=卜土1 大尸1  打手=手弓1 手1
b.試闡述兩者之分別?打法唔同
c.請問將兩者分類的條件是甚麼?用隻眼分囉
d.若裝備屬於主力必出裝備(如和泉),請問可否即時 ...
讚好@.@

d.若裝備屬於主力必出裝備(如和泉),請問可否即時當成主力看待?
我平手,火山,呀市... 玩攻都出和泉
f.請解釋法師與輔助英雄之分別?
法師智慧一係比力同敏高,輔助英雄唔係一係法師,(其實幫到人個個都係輔助英雄 <---廢話)

3.丙部.處境題(10分)
a.如果大友前期出法裝,後期出攻裝,請問他屬於主力還是打手?佢可以係控埸..
筆知所謂IS Me`

兄台你通識似勁

出果個已經on_,, 做果d仲on_

引用:
原帖由 jjk12345 於 2012-4-7 22:14 發表
a.請說出主力和打手的定義?主力=卜土1 大尸1  打手=手弓1 手1
b.試闡述兩者之分別?打法唔同
c.請問將兩者分類的條件是甚麼?用隻眼分囉
d.若裝備屬於主力必出裝備(如和泉),請問可否即時 ...
e個好正,我中意

75 12345
發新話題