18 12
發新話題

緊急 WIN7 意外自動關機 出現藍屏

[Close]

緊急 WIN7 意外自動關機 出現藍屏

WIN7 意外自動關機 出現藍屏
我今日改左主題 之後冇幾耐 佢就自動關機 會有1秒出現藍色mon 之後佢就重新開機

佢會比我選擇4樣野 黎開部電腦

快D 希望大家幫到我

先檢查是過熱先...

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2012-4-11 12:11 發表
先檢查是過熱先...
有咩方法檢查

引用:
原帖由 =[] 於 2012-4-11 13:56 發表
http://www.freegroup.org/2009/09/free-software-bluescreenview/
我跟住佢做 之後點=.=? 重新開機?

把藍屏畫面放上來

引用:
原帖由 =[] 於 2012-4-11 18:08 發表
把藍屏畫面放上來
你快D回  我好心急
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

由於您動用過window的系統文件
導致TCPIP.SYS檔案可能出現損毀
建議重灌系統

引用:
原帖由 =[] 於 2012-4-11 18:34 發表
此情況是經常發生嗎?

由於您動用過window的系統文件
導致TCPIP.SYS檔案可能出現損毀
建議重灌系統
姐係點=.=? 發生緊

請問
[我今日改左主題]
意思是?

有網址?

引用:
原帖由 =[] 於 2012-4-11 18:41 發表
請問
[我今日改左主題]
意思是?

有網址?
網:http://www.naruto.hk/zhuti/Minato_Namikaze_TW7.html

可能我改左 左下角圖示 姐係開始個個圖案

又重機 遲回sry

檔案內含有
[TCP半開連線數破解全能補丁]
也許是令到您的tcpip.sys檔案損毀的原因

重裝WINDOWS 7吧

引用:
原帖由 =[] 於 2012-4-11 18:53 發表
檔案內含有
[TCP半開連線數破解全能補丁]
也許是令到您的tcpip.sys檔案損毀的原因

重裝WINDOWS 7吧
教我重裝plz 你電腦太勁=] 次次有事我都會搵你

引用:
原帖由 KaI-S!nG 於 2012-4-11 18:55 發表

教我plz 你電腦太勁=] 次次有事我都會搵你
[勁]這個字,配不上
只是略有研究

是砌機還是廠機?

砌機的話

把window光碟放到光碟機內
重新開機
入BIOS SET 1ST BOOT DEVICE為CD/DVD
(關於這點可以看以下影片)

之後一直按步驟安裝
到了此畫面

點擊硬碟,按格式化(即是圖中format的位置)
之後跟著安裝就可

廠機的話

應該會有一隻recovery cd
同樣把cd放到光碟機內
重新開機
留意開機畫面,應該會有以下例子
F2 Recovery xxxxxx
跟著步驟去做就可

如沒有,
按照砌機的解決方法去試試

轉自:http://changyang319.pixnet.net/blog/post/26114118-%E5%A6%82%E4%BD%95%E9%87%8D%E7%81%8Cwindows7%E4%BD%9C%E6%A5%AD%E7%B3%BB%E7%B5%B1%E6%95%99%E5%AD%B8

引用:
原帖由 =[] 於 2012-4-11 19:08 發表

[勁]這個字,配不上
只是略有研究

是砌機還是廠機?

砌機的話

把window光碟放到光碟機內
重新開機
入BIOS SET 1ST BOOT DEVICE為CD/DVD
(關於這點可以看以下影片)
Kd3JTGAs-q0

之後一直按步驟安裝
到了此畫面
h ...
如果我WIN7 有冇得轉番xP 轉左有咩壞處?

18 12
發新話題