發新話題

巨魔與精靈II 2.0意見收集區. [31/5更新]

[Close]
引用:
原帖由 MGY 於 2012-5-19 00:23 發表
[系統]補助金由2500黃金減少至1150黃金
謝謝你的意見. :-)
不好吧...........
禁樣D精米仲難玩......
只要2次補助,巨都係一樣,
但精會廢左,變比巨肥,
禁米唔平衡lo,
變巨強精弱

沒錯,1150元的補助金對巨魔來說可算是很多.
但巨魔只有一隻,而精靈多的有10隻.
所以巨魔是以1打10的身份對戰.
而且精靈有屋子每秒加錢.
巨魔只能夠攻擊石牆搶錢.
加上巨魔與精靈是講求合作的遊戲.
所以不會出現"巨強精弱"的情況.
多謝你的意見. :-)

抱歉要連回了.

暫時的2.0更新內容.

[系統]當完結一個回合後,遊戲會在60秒後結束.
[系統]進入遊戲後5分鐘,所有同盟不能分享視野,5分鐘後回復
[系統]增加踢人功能
[系統]增加遊戲時間介面
[系統]補助金由每150秒增加至300秒
[系統]補助金由2500黃金減少至1150黃金
[巨魔]增加力量之書,敏捷之書,全能之書
[巨魔]妖蝠騎士由原價512木頭減少至6400黃金
[巨魔]增加闇之圖騰
[精靈]修改真視之眼在同一地方重複建造的Bug
[精靈]升級石牆2至5級由原價8/16/32/64黃金改為無需黃金
[精靈]石牆由需求帳篷改為無需帳篷
[精靈]精靈技能中的閃光由傳送距離1150改為900
[精靈]天國之門新增技能
[精靈]天國之門的食物提供增加至6點
[精靈]增加一隻英雄-精靈王

作者果然高效率 ,精靈王係咩黎?可唔可以介紹下

我認為,肥料係GAME既一部分,唔可以踢  GAME總會有D新少少既人
如果個個新手都要比人踢既話,相信以後好少人會玩
同巨魔就冇野玩了

有次,D人唔多識玩,跟唔上巨魔,比人爆,話我唔升塔,肥巨魔(巨魔爆我唔入>.<)
如果咁我要比人踢咪好唔抵?

仲有,強烈建議精0使者恢復3.76既偷錢!!!
0N九MH咪比佢自己HIGH個夠LO   再開過又如何?

引用:
原帖由 xLoI 於 2012-5-21 19:55 發表
作者果然高效率 ,精靈王係咩黎?可唔可以介紹下
近來開始上班.可能會慢一點.
精靈王是精靈的英雄.
技能方面還在想.

引用:
原帖由 daniell 於 2012-5-21 22:31 發表
我認為,肥料係GAME既一部分,唔可以踢  GAME總會有D新少少既人
如果個個新手都要比人踢既話,相信以後好少人會玩
同巨魔就冇野玩了

有次,D人唔多識玩,跟唔上巨魔,比人爆,話我唔升塔,肥巨魔(巨魔爆我唔入>. ...
偷錢技能可以再加.但要視乎技能的空間.
而踢人功能方面.不是單一玩家踢.
是需要多數玩家同意才會踢的.

回復 20# 的帖子

其實踢人既目的係針對冇品玩家,同埋踢人呢應該係場主指令,唔係個個話踢就踢。
個個都會經歷新手做肥料既時,大家應該都識體諒同包容既,再唔係咪自己開場囉

踢人功能是所以玩家都能對所有玩家進行踢人.
之後所有玩家會投票.
多數玩家同意/反對才踢/不踢.
之後的5分鐘內就不能再使用踢人功能.
踢人功能不是為了踢一些新手玩家.
而是踢一些沒品的玩家.

我認為取消輔助金好D
後期已無用

1.金礦小精靈:
"...最便宜的金礦為25木材"
->30才對,提升了價格,但你忘記了改文本

2.地圖較喜歡6.0那代的地圖,尤其是6.0左上角

3. 0.4一次木真的慢死,木材絕對不夠用

4. 還是比較喜歡6.0的價錢,包括牆、木精靈等
-----------------------------------------------------------
以上只是我在單人遊戲玩了一次後的感覺
還沒試在多人遊戲中的效果
因為開了場沒人入
另外,想問一下
甚麼牆開始,會給巨魔賺到木材?

我有個意見 想講 有D巨魔會起埋間屋係你門口慢慢加屬打 咁巨魔米一定羸 要求小屋冇無敵

回復 26# 的帖子

可以買木 對了有錢時買8M就可以了 但我都覺得不夠 請樓主加加

回復 10# 的帖子

有左魔免巨魔都容易玩d   

回復 29# 的帖子

不嬲都有魔免你第一日玩 ??

發新話題