發新話題

關於INTEL 平民打機套裝 (SET A)問題問題

[Close]
咁唔清楚=.=

SOSAD.......甘玩唔玩到NBA2K12呢D PC GAME同埋玩L4D2係咪好似前幾樓講甘.

佢講得,都應該唔會有錯

引用:
原帖由 7171 於 2012-5-31 17:32 發表
佢講得,都應該唔會有錯
即係12#果位師兄,,,

NBA , L4D2 都唔係一D高要求遊戲
只要你唔係開AA (反鋸齒特效)呢類要求高顯卡效能既特效
HD6550 內置顯示卡整體遊戲特效最少都可以玩到中效流暢

可參考下列影片(我眼見有D影片甚至開高效,所以中效絕對流暢)
http://www.youtube.com/watch?v=q9xS33mlDFg

引用:
原帖由 aCE. 於 2012-5-31 18:10 發表
NBA , L4D2 都唔係一D高要求遊戲
只要你唔係開AA (反鋸齒特效)呢類要求高顯卡效能既特效
HD6550 內置顯示卡整體遊戲特效最少都可以玩到中效流暢

可參考下列影片(我眼見有D影片甚至開高效,所以中效絕對流暢)
http://w ...
OIC,唔該哂...玩HP應該都唔LAG咖可?
同埋對普通電腦玩家黎講....AMD APU 套裝 平價低階打機套裝 (SET A)
係咪已經好夠???

引用:
原帖由 ShArk=) 於 2012-5-31 18:31 發表
OIC,唔該哂...玩HP應該都唔LAG咖可?
同埋對普通電腦玩家黎講....AMD APU 套裝 平價低階打機套裝 (SET A)
係咪已經好夠???
HP呢類GAME ONLINE GAME睇網絡因素較大
基本上SET A 只要你唔係要求玩Battlefield 3,Crysis等呢類大型Game高效既
足夠應付一般人玩普通Online Game、同一D唔高要求既單機遊戲如L4D

另外如果怕唔夠既,你可加錢要求ALAN將火牛轉去Delta 450W (約加$100) 或 550W (約加$200)
日後真係需要玩其他大型遊戲,可以自行去買獨立顯示卡增強效能

引用:
原帖由 aCE. 於 2012-5-31 18:40 發表

HP呢類GAME ONLINE GAME睇網絡因素較大
基本上SET A 只要你唔係要求玩Battlefield 3,Crysis等呢類大型Game高效既
足夠應付一般人玩普通Online Game、同一D唔高要求既單機遊戲如L4D

另外如果怕唔夠既,你可加錢要求AL ...
ching幫我睇睇如果AMD APU 套裝 平價低階打機套裝 (SET A)+WIN7+MON(18~20吋)+MOUSE...KEYBOARD其他垃垃雜雜係咪都唔洗6000 ..如果係的話再考慮換埋火牛..同埋個火牛大約換左會差幾多到.

同埋如果忍到手,遲多小小買,,會唔會平多d,..,

引用:
原帖由 ShArk=) 於 2012-5-31 19:06 發表
ching幫我睇睇如果AMD APU 套裝 平價低階打機套裝 (SET A)+WIN7+MON(18~20吋)+MOUSE...KEYBOARD其他垃垃雜雜係咪都唔洗6000 ..如果係的話再考慮換埋火牛..同埋個火牛大約換左會差幾多到. ...
先前ALAN都報左大約價比你
Windows Home Premium OEM 約$950
18-20" Monitor 約$1000
普通Mouse + Keyboard 約$170
AMD Set A $3440

Total 約$5560

如果想用少D錢

你MOUSE ,鍵盤唔怕既,可以買二手

MON 都可以

但要承擔番有機會比一手快壞既風險

利申:我屋企有MOUSE ,鍵盤同MON

引用:
原帖由 aCE. 於 2012-5-31 19:18 發表

先前ALAN都報左大約價比你
Windows Home Premium OEM 約$950
18-20" Monitor 約$1000
普通Mouse + Keyboard 約$170
AMD Set A $3440

Total 約$5560
唔該哂CHING
另回7171...我個MON唔知點解山唔到,同埋出現左幾條藍線..
另外MOUSE同KEYBOARD都開始舊,打算換埋....
我應該暑假前買既.......再睇下有冇新野出...

MON 壞了.
你再睇多半個月吧.急唔黎/

好的.....我順便等埋睇有冇新野出....

推番上黎...打算暑假買...
INTEL 平民打機套裝 (SET A)
勁過
AMD APU 套裝 平價低階打機套裝 (SET A)
幾多到...
仲未諗到買邊個....
I3快過AMD 4xCores A8-3870(K) 幾多
同埋顯卡又大約差幾多...

發新話題