35 123
發新話題

幫個fd砌機,AMD SET B有冇得改良?

[Close]

幫個fd砌機,AMD SET B有冇得改良?

我想係vLan Shop到砌部中階打機既電腦!

我同我個fd睇中個AMD SET B,but有冇得改良?

要+windos、升級8GM RAM、1TB!

管理員黎睇睇比下意見!

AMD SET B CPU同主機板無貨.

咁可唔可以出個差唔多既list比我睇睇?

價錢都係想差唔多!

你指出INTEL?

回復 4# 的帖子

intel 都ok既

只要同AMD SET B差唔多又唔太廢就得。。。

你可以參考番INTEL SET A.

but想要4核,而且i3好似冇i5咁好!

至少好過AMD A8 4核,絕大部份情況。

引用:
原帖由 aCE. 於 2012-7-26 20:50 發表
至少好過AMD A8 4核,絕大部份情況。
INTEL SET A 勁過 AMD SET B??

我覺得雙核8GB RAM 都唔夠4核8GB RAM勁。

因為部機唔係我,係我個fd要。。。

引用:
原帖由 ★凍檸茶 於 2012-7-26 22:28 發表
INTEL SET A 勁過 AMD SET B??

我覺得雙核8GB RAM 都唔夠4核8GB RAM勁。

因為部機唔係我,係我個fd要。。。
整體效能 AMD Set B > Intel Set A (HD7770 vs HD7750)
CPU運算效能(以多數情況) Intel Set A > AMD Set B

http://www.anandtech.com/bench/Product/399?vs=289

要i5 請準備多最少$1000

回復 10# 的帖子

我宜家部機...... i5-2400、8GM RAM、1TB 都唔洗5000...

我另外有個問題,我遲少少想換顯卡。。

但唔想用GTX560ti..

我都係用緊GTX550ti.

有冇啲勁過560Ti又唔太貴??

引用:
原帖由 ★凍檸茶 於 2012-7-26 23:05 發表
我宜家部機...... i5-2400、8GM RAM、1TB 都唔洗5000...
用H61 + 平價火牛咪做到呢個價。

引用:
原帖由 aCE. 於 2012-7-26 23:31 發表

用H61 + 平價火牛咪做到呢個價。
火牛可以點睇??

H61係咩黎。。

引用:
原帖由 ★凍檸茶 於 2012-7-26 23:09 發表
我另外有個問題,我遲少少想換顯卡。。

但唔想用GTX560ti..

我都係用緊GTX550ti.

有冇啲勁過560Ti又唔太貴??
HD7850 FOR NOW.
GTX660Ti for unknown release time

35 123
發新話題