20 12
發新話題

[原創] 原創自家IQ題第三炮 (完結)

[Close]

原創自家IQ題第三炮 (完結)

原創自家問題 第三炮 (問題難度:★★★☆☆)

今期獎金底金:15金 + 上期累積(3分之1)的 0金 = 獎金有15vlan金    現時只設一位得獎名額(最先答中晒三題),參加者必須有vlan銀行方可過數.

注意:參加者必須要將答案PM我,每人有兩次機會作答,如果在此帖中作答(唔理岩唔岩)的話,會被取消資格

回答格式如下:
1,(答案)
2,(答案)
3.(答案)

問題一:多啦A夢點解咁驚老鼠?                                                     (因為佢比老鼠食左隻耳)

問題二:與小新很要好的幼稚園同學係邊4個?                       (風間徹,妮妮,正男,阿呆)

*問題三:承上題,升上小學後有邊個/些同小新讀埋同一班?   (正男,阿呆(補充:風間讀左私立學校,妮妮雖然同校但唔同班)

下期將於開學之後   問題會難D

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
點燃起煙幕,讓我給予援助。

得獎者:寒蟬       已過數
希望有多D人玩啦
注意:參加者必須要將答案PM我,每人有兩次機會作答如果在此帖中作答的話,會被取消資格

問題一:多啦A夢點解咁驚老鼠?
因為老鼠有陣味
問題二:與小新很要好的幼稚園同學係邊4個?
大新 小舊  大舊
問題三:承上題,升上小學後有邊個/些同小新讀埋同一班?
當然是小舊 要解釋嗎?
午餐

好好笑

咁冷場 比多d提示啦 真係好難估
午餐

引用:
原帖由 寒蟬 於 2012-8-2 00:20 發表
因為老鼠有陣味
問題二:與小新很要好的幼稚園同學係邊4個?
大新 小舊  大舊
問題三:承上題,升上小學後有邊個/些同小新讀埋同一班?
當然是小舊 要解釋嗎? ...
唔係因為多啦A夢個耳仔比老鼠食左咩

引用:
原帖由 -囍 於 2012-8-4 12:25 發表

唔係因為多啦A夢個耳仔比老鼠食左咩
我9up 純粹搞下gag 見咁冷場
午餐

咁都話難- -
-囍 如果在此帖中作答(唔理岩唔岩)的話,會被取消資格
唉+5金啦 多d人玩啦~~

1.因為佢比老鼠食左隻耳
2.風間徹,妮妮,正男,阿呆
3.正男,阿呆

tommylin95被取消資格
注意:參加者必須要將答案PM我,每人有兩次機會作答如果在此帖中作答的話,會被取消資格

汁雞時候  
午餐

引用:
原帖由 寒蟬 於 2012-8-6 21:29 發表
汁雞時候  
益左你啦今次已過數
下期將於開學之後 希望有多D人玩啦

吾記得銀行密碼係咪ja係吾玩得

引用:
原帖由 poing.DaL 於 2012-8-6 22:59 發表
吾記得銀行密碼係咪ja係吾玩得
玩得 中既我照過數俾你 但係你拎唔到出黎用姐~~

引用:
原帖由 援兵_★ 於 2012-8-6 21:56 發表
益左你啦今次已過數
下期將於開學之後 希望有多D人玩啦
哈..咁就汁到15$ btw15$對我黎講冇用 象徵式收下支持下樓主的原創IQ題吧
開學後有排啦 不如提早
午餐

20 12
發新話題