26 12
發新話題

【英雄設計--聯合軍】 淺井萬福丸(重組)

[Close]

【英雄設計--聯合軍】 淺井萬福丸(重組)

歷史背景:
淺井萬福丸(1564年-1573年),淺井長政之子,據說正式的名稱應為淺井輝政。其母一般認為是長政的正室阿市,但阿市嫁到淺井家的年份眾說紛紜,一般多認為是1567年,也有1564年說。但如果是採1567年說,萬福丸則當是長政與側室所生之子。不管其生母為何人,他都因為身為長政長子的關係,被認為是淺井家的繼承人。
1573年織田信長攻伐淺井與朝倉兩家,滅朝倉家後,隨即兵臨小谷城。就在兩軍交戰之際,有家臣帶着萬福丸從小谷城趁夜逃出。淺井家滅亡後,萬福丸被織田軍的羽柴秀吉捕獲,送到關原處以磔刑(串刺之刑)而死,年僅十歲。

內容:

所屬軍隊︰聯合軍
主要屬性︰敏捷
初始生命︰1025
初始法力︰264
攻擊距離︰300
定位︰遠攻、主力
特色︰不同攻擊類型的飛刀
作用︰追殺敵人

1技 威力飛刀
使用方法︰按下W鍵,再點選你的目標敵方單位
法力消費︰120/140/160/180
等候時間︰12
效果︰蓄力半秒後,投擲1枚威力強大的飛刃,可造成[100/200/300/400]點傷害,並增加自己[50/70/90/110]點攻擊力3秒。

2技 靈巧飛刀
使用方法︰按下E鍵,再點選你的目標敵方單位
法力消費︰100/115/130/145
等候時間︰11
效果︰投擲1枚輕巧的飛刃,造成[70/150/230/310]點傷害,再閃到目標單位,並增加自己[70%/140%/210%/280%]攻擊速度3秒。

3技 長翼飛刀
使用方法︰按下R鍵便能啟動
法力消費︰0
等候時間︰30
效果︰裝上了飛翼的飛刀,可飛行更長的距離,永久增加自己的攻擊距離[50/100/150/200]點。啟動後更可使飛翼更優質,增加雙倍額外攻擊距離,持續4秒。

大技 連環飛刀
使用方法︰按下T鍵,再點選你的目標敵方單位
法力消費︰200/240
等候時間︰125
效果︰向目標連續投擲[2/3]枚飛刀,每個飛刀能造成650點傷害,飛刀經過其他敵人則會造成400傷害。

招3技 好多餘

引用:
原帖由 趣味老奇 於 8-8-2012 19:31 發表
招3技 好多餘
唔好睇少「距離」

樓主D技好似LO_ D傷害

引用:
原帖由 善良的人 於 14-8-2012 11:57 發表
樓主D技好似LO_ D傷害
只能說唔知你講咩

LO_L 中 KYLE的3技-.-

引用:
原帖由 洛~~丨 於 16-8-2012 15:17 發表
LO_L 中 KYLE的3技-.-
原來係佢

2技=上3 3技廢版
如果按大技黎睇.
佢應該係硬英個類
但睇返其他技能又係追殺
咁招大技用黎做乜= =?  同隻英加佢定位加其他技能9唔搭8咁

再睇返3技
開左3技咪=濃雞攻擊距離咁
如果佢高輸出(槍神/菊雞/本多等等)
就話個少少距離有用
要比距離.又近過遠戰英
要比輸出.仲低過香宗.利家,三好......

假如呢隻英連技.
2技(max攻速).1技(+110攻).3技(+攻距離(真係唔知有乜用.比招爆擊/慢人仲好)  (全程冇暈)
之後打打打...
假如你1 2技過黎.人地閃走左
根本你88得

如果你話.你可以出吹箭,凍雲.,梅毒,長船等等
咁我同你講.啊國出返1樣裝輸出仲高過佢.

招大技幾有創意
df

3技 你不如 一開波隻英遠攻拉. 大技 冇用 1 2 再開好似有d.- 同埋你大技 暈小d 好吾公平
甘樣 d連技英人士 吾洗玩 你暈小1秒  eg秀滿鬼國 連技 得番0.7秒 連乜-,-. 山王 3技極都吾暈?

引用:
原帖由 不死的金川 於 17-8-2012 22:48 發表
2技=上3 3技廢版 ...
2技=上3 3技廢版
唔算廢,配合埋1,3技會好勁

如果按大技黎睇. 佢應該係硬英個類
只能說你以貌取人(以貌取技)

但睇返其他技能又係追殺 咁招大技用黎做乜= =?
有咩用? 保護自己LO! 暈左1秒話有咩用? 你不如問魔水有咩用

同隻英加佢定位加其他技能9唔搭8咁
佢定位係主力,講完

再睇返3技 開左3技咪=濃雞攻擊距離咁 如果佢高輸出(槍神/菊雞/本多等等) 就話個少少距離有用 要比距離.又近過遠戰英 要比輸出.仲低過香宗.利家,三好......
你咁樣比法,咪只要廢過佢地少少已經唔洗出街? 唔通一定要勁過佢地先出得街?

假如呢隻英連技.
2技(max攻速).1技(+110攻).3技(+攻距離(真係唔知有乜用.比招爆擊/慢人仲好)  (全程冇暈)
之後打打打... 假如你1 2技過黎.人地閃走左 根本你88得
E個「假如」好荒謬,你不如話打打打比直江係心口開大啊

如果你話.你可以出吹箭,凍雲.,梅毒,長船等等 咁我同你講.啊國出返1樣裝輸出仲高過佢.
未必,實際用過先知

似隱英技能....

引用:
原帖由 海葵 於 18-8-2012 17:31 發表
似隱英技能....
你講緊咩技?

山王大技點樣殺到你

引用:
原帖由 平放/花生 於 20-8-2012 14:18 發表
山王大技點樣殺到你
這就是$#既特點

26 12
發新話題