發新話題

[交流] 有關卡卡西的疑難

[Close]
成班都冇睇火影=.=
千鳥係原名黎,係因為出呢招果陣有一千隻鳥係到叫咁樣
而後來卡卡西試過用呢招斬過閃電,所以稱佢為雷切...
佐助叫番千鳥的原名,係因為雷切係卡卡西用千鳥果陣獨有的稱號

引用:
原帖由 黃戰士- 於 16-8-2012 00:50 發表
成班都冇睇火影=.=
千鳥係原名黎,係因為出呢招果陣有一千隻鳥係到叫咁樣
而後來卡卡西試過用呢招斬過閃電,所以稱佢為雷切...
佐助叫番千鳥的原名,係因為雷切係卡卡西用千鳥果陣獨有的稱號 ...
邊集尼架

引用:
原帖由 spiker 於 2012-8-16 04:36 發表

邊集尼架
n年前 佐助打我愛羅果到 好似系

回上

我記得啊凱咁講\

原名同改名既分別only

引用:
原帖由 不死的金川 於 2012-8-15 21:20 發表

有寫輪眼先得
所以千鳥s級
螺旋丸a級

另外.千鳥用緊個陣好似一千隻鳥叫咁
雷切冇聲
螺旋丸S級-.-

冇咩分別
名唔同而已

引用:
原帖由 不死的金川 於 2012-8-15 21:20 發表

有寫輪眼先得
所以千鳥s級
螺旋丸a級

另外.千鳥用緊個陣好似一千隻鳥叫咁
雷切冇聲
係要有寫輪眼先得咩.....嗚門-風遁螺旋丸..係風遁版千鳥+螺旋丸混合BO...

由於千鳥係純直線型超攻擊忍術

破錠極大,假如無寫輪眼睇穿敵人既移動方向

要打中敵人就好似叫鳴門去死一樣,咁難
§風花雪月♣

引用:
原帖由 月夜戀人曲 於 2012-8-17 19:29 發表
由於千鳥係純直線型超攻擊忍術

破錠極大,假如無寫輪眼睇穿敵人既移動方向

要打中敵人就好似叫鳴門去死一樣,咁難
嗚門無敵架bo=.=

錯哂囉 有冇睇架 雷切 出果陣係冇聲咁樣閃埋去架 卡卡西打角都果集 角都未見到卡卡西 比佢雷切左第4個心 姐係冇聲咁閃埋去囉 唔通仲等千鳥慢慢沖埋去咩
有冇人可以收我入團

吾同名炸

引用:
原帖由 -BLACK-ROCK- 於 2012-8-17 22:49 發表

嗚門無敵架bo=.=
清楚知道主角是無敵
其實五係無分別嫁咩?

回復 28# 的帖子

又吾可以話冇分別既..    佐助學識左千鳥之後 係大蛇丸果到修行左幾年 自己創左幾招 千鳥既延伸技  而雷切就越黎越x(吾知講咩好 )

引用:
原帖由 ☆_Ho〥 於 2012-8-18 18:07 發表
又吾可以話冇分別既..    佐助學識左千鳥之後 係大蛇丸果到修行左幾年 自己創左幾招 千鳥既延伸技  而雷切就越黎越x(吾知講咩好 )
咩千鳥流等等丫嗎
但雷切都有雷盾影.有招雷切可以遠攻.唔記得咩名
大家都有延伸技
點比

發新話題