30 12
發新話題

CPU

[Close]

CPU

想問問我日日唔關機係唔係CPU出左問題??
如果係既話換CPU邊隻最好??
PS:唔好太貴
     電腦冇中毒

THX

岩岩上電腦內容入面睇左 主要硬碟:磁碟麻料傳送速率 5.9 子分數 其他都7,4子分數 咁係唔係硬碟問題唔關CPU事??

還有如果係硬碟問題,買左新點先可以撈番d野入去??求大大指教

你日日開機無問題嫁..

你覺得你部機慢所以要換野?

回復 3# 的帖子

嗯....我部機慢左好多,有時會HAND機,有時會卡,出埋開多D野,CPU一高就會HAND機或者出現藍畫面

影低個藍MON佢.....

一藍MON就REBOOT?

引用:
原帖由 誰是最強? 於 2012-8-26 13:45 發表
影低個藍MON佢.....

一藍MON就REBOOT?
嗯....一藍畫面佢自己就重開機,但有時唔洗藍畫面,部機就有D類似雪花咁之後重機

我的電腦 -> 右鍵 -> 內容 -> 進階系統內容 -> 啟動及修復 按[設定] -> 跟圖做
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

之後影...REBOOT再POST上黎

多數係壞RAM OR DISPLAY OR 過熱~

等你影左先知~

引用:
原帖由 誰是最強? 於 2012-8-26 19:22 發表
多數係壞RAM OR DISPLAY OR 過熱~

等你影左先知~
影左了,有咩唔同??
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

之就有藍mon就用手機影上黎,依家應該唔會自動reboot,要你手動boot機

囧,影個藍mon上黎呀-___-
用手機影。

引用:
原帖由 誰是最強? 於 2012-8-26 23:56 發表
囧,影個藍mon上黎呀-___-
用手機影。
藍畫面唔係要有即有-.-

比d好野你,上網搜尋sp2004之後開出黎。
如果你你雙核就開三個sp2004,四核就開五個。
一定有野彈出黎比你睇。

引用:
原帖由 誰是最強? 於 2012-8-27 00:20 發表
比d好野你,上網搜尋sp2004之後開出黎。
如果你你雙核就開三個sp2004,四核就開五個。
一定有野彈出黎比你睇。
會唔會整壞部機= =??

30 12
發新話題