19 12
發新話題

預9000$ 內換一部機OR 升級

[Close]

預9000$ 內換一部機OR 升級

其實我陪機夠玩CS1.6 但係都有少少怪怪地. 琴日同人地GOT 5 時發現畫面有時會連續卡住卡住. 要等十幾秒之後先無事
於是十分之操低地想換一部主要打Cs 1.6 一D都唔可以lag 既機 .
所以我先預9000$ 換機.
我知道cs 係一個唔洗好勁顯卡CPU 都玩得既game . 但係我自己都有D想換, 才會預9000$
BF3. COD8 我都打算玩

部幾我都要用黎整Maya 3D 用 , 如果張顯卡唔夠錢, 可以比個新list 我

我呢部機太舊

RJJ

Intel Core i5-3570 Ivy Bridge (3.4GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝
數量:1         價錢: HK$ 1618       
ASRock Z77 Extreme4 Z77,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B
數量:1         價錢: HK$ 1080       
Kingston DDR3 1333MHz 4GB Ram KVR1333D3N9/4G
數量:2         價錢: HK$ 138       
GIGABYTE技嘉 GV-N670OC-2GD GTX670 OC DVI/DP/HDMI 2GB GDDR5 顯示卡
數量:1         價錢: HK$ 3050       
HP DVD1260I 24X DVD Writer /SATA/黑色 盒裝
數量:1         價錢: HK$ 145       
Crucial M4 128GB CT128M4SSD1 2.5" SATA 3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟
數量:1         價錢: HK$ 830       
WD Caviar Blue 5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD
數量:1         價錢: HK$ 450       
ANTEC HCG620 High Current Gamer 620W 80Plus Bronze 火牛
數量:1         價錢: HK$ 655       
COOLER MASTER RC-311P-TWN2 Elite 311 Plus 前置USB3.0 (透明側板) (全黑) 中直立式機殼
數量:1         價錢: HK$ 398       
CoolerMaster Hyper 212 EVO (RR-212E-20PK-R1) CPU Fan
數量:1         價錢: HK$ 250       
總數量: 11        總數: HK$ 8752

引用:
原帖由 =[] 於 2012-9-2 22:08 發表
Intel Core i5-3570 Ivy Bridge (3.4GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝
數量:1         價錢: HK$ 1618        
ASRock Z77 Extreme4 Z77,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B
數量:1         價錢: HK$ 1080        
Kingston DDR3 1 ...
顯卡可唔可以在升級? 我怕唔夠用. 因為我呀哥佢都要用黎整3d繪圖.
RJJ

670都不夠-.-?

引用:
原帖由 =[] 於 2012-9-3 16:09 發表
670都不夠-.-?
認真, 不夠, 但係我唔知出邊張繪圖卡好

RJJ

咁你要邊張先夠?
680?定還是MATROX 先夠?

maya是普通用還是工作用?

我哥哥工作要用我部機
RJJ

...打機與繪圖所用到的卡都不同

引用:
原帖由 =[] 於 2012-9-3 18:21 發表
...打機與繪圖所用到的卡都不同
機是我和哥哥一起用的. 他上班回家做project ,有時間我會用他電腦打機, 佢話叫我問下你地quadro k5000 幾時出用唔用到i5,7 系列wo 佢用3DS MAX整D唔知咩東東, 我就學校功課要用到Maya

RJJ

大約10-11月
用了quadro k5000就沒可能玩到BF3了

引用:
原帖由 =[] 於 2012-9-3 20:49 發表
大約10-11月
用了quadro k5000就沒可能玩到BF3了
Why玩唔到bf3
RJJ

繪圖卡處理核心同一般用作玩遊戲既顯示卡不同.所以繪卡能力高唔代表打機都高.

450 可以繪圖670 都得

我用6670 玩CS1.6 一D都唔lag - -

不如你講要畫乜畫到要咁高級既繪圖卡
有好多人以為自己畫緊圖就一定要繪圖卡,但事實就只係普通2D / 3D圖,複雜程度根本唔大
用專業繪圖卡根本晒氣

19 12
發新話題