20 12
發新話題

依張list $4000算唔算貴?+打gta4中畫質lag唔lag

[Close]

依張list $4000算唔算貴?+打gta4中畫質lag唔lag

H61主機板4gb ddr 3 1333mhz 記憶體
WD/ST 500GB SATA 硬碟機
LITE ON 24X DVD-RW燒錄機
gt6201gb顯示卡
6聲道音效晶片
10/100/1000乙太網絡接口
GTR 大直身機箱
500W火牛
I5-2400--3.1G

GT620 無咩可能打GTA 4 中畫質唔LAG= =
你呢個LIST 邊到得黎?

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-9-11 18:07 發表
GT620 無咩可能打GTA 4 中畫質唔LAG= =
你呢個LIST 邊到得黎?
腦地x
咁換第2張顯示卡夠唔夠推?

你本身用幾多錢買機?
你呢張LIST 係度幫人散緊貨.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-9-11 19:02 發表
你本身用幾多錢買機?
你呢張LIST 係度幫人散緊貨.
咁應該點砌
我大約用4000-5000砌,唔連mon同windows

係唔係一定要用I5?

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-9-11 19:07 發表
係唔係一定要用I5?
總之打機順就得

你先參考下intel SET A 吧...中低階畫質既GAME 一定無問題.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-9-11 19:12 發表
你先參考下intel SET A 吧...中低階畫質既GAME 一定無問題.
咁set a i3轉i5幾多錢?

轉去Core I5-3470 (3.2, 6M Cache, with HD 2500 Graphics) 加大約$600
但係你轉用I5, 我會建議你加埋COOLER MASTER hyper 212 EVO $250 好似依家天氣仍然有3X 度, CPU FULL LOAD 運作一定唔指呢個溫度...用原廠風扇一定唔夠.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-9-11 19:19 發表
轉去Core I5-3470 (3.2, 6M Cache, with HD 2500 Graphics) 加大約$600
但係你轉用I5, 我會建議你加埋COOLER MASTER hyper 212 EVO $250 好似依家天氣仍然有3X 度, CPU FULL LOAD 運作一定唔指呢個溫度...用原廠風扇 ...
咁如果跟我將list要換d咩先打到gta4中畫質
大約4000-5000 不連mon,windows

SET A 其實已經夠了...

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-9-11 20:23 發表
SET A 其實已經夠了...
想係vlan買,不過老豆廢時煩,係要附近買
我想問換左張顯示卡夠唔夠玩gta4中畫質

你1樓個LIST...我真係唔建議買...
全部都係幫人散倉低貨, 我無話效能唔得, 但係無必要同一樣既錢可以買到新款而唔買新款= =

我會用AM3+ 4100 + gt650

20 12
發新話題