35 123
發新話題

新手想問~回魔速度的真相!!

[Close]

新手想問~回魔速度的真相!!

想問~回魔的問題!!

例如 淺井長政 1200魔 有閃介 法鋼 (除左2樣野就1200-400-200= 600魔) 20智慧
帳營回魔係計%回魔的~沒有回魔鋼沒有豬肉
IF: 英雄係帳營回復的時侯
英雄1200魔上限                     由100魔回復至上限1200魔快D<<<<<<<A
定放閃介同法鋼600魔上限     由6X-7X魔回復至上限600快D<<<<<<<<<B (放加魔上限的裝應該會扣返小小實際的魔)

因為有人覺得一樣
但係我就覺得 B 會回快D
個人覺得:英雄本身回魔應該係會計埋 智慧的回魔速度
                600魔點睇相比1200魔都回快小小掛(唔知岩唔岩)

但.都係有人覺得一樣
所以係VLAN搜索回魔之類的貼,睇過....結果都係說服唔到對方!!!
我又搵唔到咩證據~支持自己
最後決定問一問~
求真相呀!!!!!!最好有數據/舊貼地址

我個人覺得魔量少既話回魔真係快d...有時我冇魔返到去150放低閃介之類加魔既裝真係回一陣就滿

所以想開貼攪清楚
:handshake

補瑩係少魔快d加

補瑩同回魔剛既回魔速不變

咁係咪~
英雄係帳營回魔 係會加埋英雄本身 智慧所得的回魔速  一齊回?
所以少魔係會回快D?

回魔速度係用%黎計

如果冇回魔剛 回魔%點都一樣

而且 以你個case為例

當你滿魔係1200魔 你回上600魔既時間

一定快過你滿魔係600魔

因為回魔%一樣 多魔自然比少魔著數

嗯嗯...我都知..
但係我說服唔到對方
係帳營回魔~本身隻英雄的智慧到底 會唔會影響 回魔的速度
因為 600魔同1200魔係帳營回魔的速度一樣~
但係如果智慧會影響回魔速(帳營回魔的情況底下)
600魔實回快過1200魔
就係想有D實例之類的....我就係唔清楚(智慧關唔關事)

單機计时la
:handshake

嗯嗯...岩岩地~~
我打少左野~~
咁如果換一換~
本身隻英100魔回到FULL~(FULL係1200魔)
同100魔(放底閃介同法鋼)1200魔變600魔上限的情況下
應該100魔變6X魔 再回到FULL咁邊個快D~

真係唔該你,你諗清楚閃介果200魔同法鋼果400魔點來,根本就唔係因為加成智慧而來,係就咁加魔而己,同理地好似一個力英買血鋼咁,1力量加25血,如果佢買左力量加16既都可以加400血,但係血鋼唔係加力量所以無左加回血既效果,所以買法鋼同閃介係唔會加回魔%

至於回魔既問題,回魔既速度係計數值,而這個數值同總mp量係完全無關系的,所以,例如一隻$#一秒可以回3mp,回到600mp所需時間為200秒(0mp開始回),但回到1200mp要400秒(0mp開始回),所以先回有人放低閃介同法鋼回mp

總括而言,無論你1200mp 定 600mp,回魔速度都係一樣(if 身上回魔裝備/加智慧裝滿一樣),但因為回既魔少左,所以快d回完,唔係回得快左

=-=你真係睇清楚左我打的野??
我冇講過閃介同法鋼會加智慧~
再加上~帳營回魔係計%~~
所以~`1200魔回FULL唔係40秒.....
你仲未明白@@

回復 10# 的帖子

@@HAHA你錯哂了~~
至從我依個問題嘈輸比人我以經自己親身求證左~~
例如: 淺井長政 冇庫~
智慧21~上限魔252~由30回到252要23秒
              上限魔652~由30汁1個400魔鋼~變80魔回到652要25.5秒
              上限魔852~由30汁加600魔~變104魔回到852魔要妁25.5秒(人手有0.02秒誤差)
所以..結論~魔上限愈少..智慧一樣的情況下~係會回快D

HAHA 此POST以經比我K.O左~~

回復 6# 的帖子

嗯...上限1200魔回600魔係快D...
但係上限600魔回到FULL比上限1200魔回到FULL快WOR...
再汁返加600魔,變1200魔
你計少左野了``

引用:
原帖由 ats3d10 於 2012-9-22 19:01 發表
=-=你真係睇清楚左我打的野??
我冇講過閃介同法鋼會加智慧~
再加上~帳營回魔係計%~~
所以~`1200魔回FULL唔係40秒.....
你仲未明白@@
首先,只可以話你對帳營回魔加成10分唔了解,我上載左e一幅圖
係e一幅圖我用黃色框來括住既,顯示左回魔同回血率
hp/s 1.65代表1秒回1.65血, mp/s 1.50代表1秒回1.50mp
你如果無e個功能既可以係vlan重新下載一次1.26a upgrade更新多一次1.26a,咁就即刻會有,唔好話我用外掛
當你行去一個回血/mp營既時候,hp/s會顯示11.65 mp/s會顯示 2.25(同一隻英)
咁係因為ed營=一個茶碗,佢唔係睇你有幾多血/mp要回,佢係照樣加成回既%
你可以試下單機買一個法鋼,無論你用左幾多魔,你行埋去個營到都係同一個mp/s 既數字
試完再講

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

35 123
發新話題