發新話題

新手想問~回魔速度的真相!!

[Close]
引用:
原帖由 赤紅黃昏 於 2012-9-22 19:08 發表
@@HAHA你錯哂了~~
至從我依個問題嘈輸比人我以經自己親身求證左~~
例如: 淺井長政 冇庫~
智慧21~上限魔252~由30回到252要23秒
              上限魔652~由30汁1個400魔鋼~變80魔回到652要25.5秒
              上 ...
比rp來睇,唔好得個講字

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2012-9-22 19:13 發表

首先,只可以話你對帳營回魔加成10分唔了解,我上載左e一幅圖
係e一幅圖我用黃色框來括住既,顯示左回魔同回血率
hp/s 1.65代表1秒回1.65血, mp/s 1.50代表1秒回1.50mp
你如果無e個功能既可以更新多一次1.26a,咁就即刻會有
...
我想問下
你係用D咩外掛程式去令到有得show回血回魔?

回復 16# 的帖子

姐問聲....我Y咁手痕...咁的野都要留RP...知到左就得啦~~
你想知真相...唔識自己去自己試咩??
我就係自己親身試的...咁的野有必要昆你??

引用:
原帖由 ackit 於 2012-9-22 19:16 發表

我想問下
你係用D咩外掛程式去令到有得show回血回魔?
你如果無e個功能既可以更新多一次1.26a,咁就即刻會有

p.s.唔係外掛,同埋你要係vlan下載多次個exe,唔係用原有個個

引用:
原帖由 赤紅黃昏 於 2012-9-22 19:17 發表
姐問聲....我Y咁手痕...咁的野都要留RP...知到左就得啦~~
你想知真相...唔識自己去自己試咩??
我就係自己親身試的...咁的野有必要昆你??
其實講真,我無所謂,要解決e個問題既係樓主,我只係將我識既講出來,你如果連1d證據都無既樓主就可能會信,我就唔會啦

以yauchungwong既理論黎講,mp上限係150回魔速度冇影響的話,姐係放低野回快d= =

以赤紅黃昏比既數據黎睇,明顯放低野快d

結論=放低回魔快d滿

回復 20# 的帖子

=-=我真係冇留LO~
反正~真相我自己知~~
都係果句~~我有必要特登入黎睇咁多野`~打咁多字走去昆你?
如果唔信..可以自己去試~

引用:
原帖由 chankayin 於 2012-9-22 19:20 發表
以yauchungwong既理論黎講,mp上限係150回魔速度冇影響的話,姐係放低野回快d= =

以赤紅黃昏比既數據黎睇,明顯放低野快d

結論=放低回快d
e位小朋友,係快d回完,唔係回得快d

我淨系知小魔番150回會快D

引用:
原帖由 ヾκ伊小月 於 2012-9-22 19:23 發表
我淨系知小魔番150回會快D
你試下15#既野就知

回復 12# 的帖子

@@我試左...結果都係用左D咁的方法....
252魔~我由31回到252魔..用左22.8秒
652魔~我由82回到652魔...用左25.4秒@@
THX~哂你

我都試過一次玩信回得好

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2012-9-22 18:56 發表
真係唔該你,你諗清楚閃介果200魔同法鋼果400魔點來,根本就唔係因為加成智慧而來,係就咁加魔而己,同理地好似一個力英買血鋼咁,1力量加25血,如果佢買左力量加16既都可以加400血,但係血鋼唔係加力量所以無左加回血既效果,所以買 ...
嗯冇錯啦~_~

大家可嘗試玩生命值和魔法值上限都極高的RPG圖
再測試放下魔法上限加乘的物品
再看1看回魔率

情況有點類同 武田信玄疾如風  即使離開了範圍 仍維持短數時間的加乘
沒錯, 150是回%率
但也能欺騙它
先用上限高去欺騙它, 再扔下加乘物品回 ( 欺騙效果只有極短秒數 )

也能有1個簡單點的方法快速回魔
1顆豬肉
想吃的時候, 扔下身上對魔法量上限增加的物品, 再吃豬肉, 再撿回裝備

「呢喃的歌聲」

話你知
玩2龍有個bug回魔
法書
+回魔

s/60mp

發新話題