發新話題

[2146] Laputa伺服群

[Close]
引用:
原帖由 KitKitTo 於 2013-9-29 15:27 發表
請問個Map Pack file是怎麼用的
請睇本post 2樓-.-
Laputa群主

日期10月4號
時間:凌晨四點
地點coop1 laputa - 6
地圖 毫不留情

一入場就畀人投票kick幾次(無顯示發起人) 亦冇人打!vk
唔只我 仲有其他人比人投票kick
最後我比人從伺服器踢除
我相信場主唔會咁戇狗亂kick人
應該有人搞事
希望快啲搵到搞事者
凌晨場本來就係成年人世界
有小朋友喺度搞屎棍就係玩都玩得唔安落

引用:
原帖由 感冒童 於 2013-10-4 04:20 發表
日期10月4號
時間:凌晨四點
地點coop1 laputa - 6
地圖 毫不留情

一入場就畀人投票kick幾次(無顯示發起人) 亦冇人打!vk
唔只我 仲有其他人比人投票kick
最後我比人從伺服器踢除
我相信場主唔會咁戇狗亂kick人
應該 ...
尋晚4點…我訓o左覺lu XD

我收尋晚個System log放上黎,你地睇完就明

但經過今次,我會將VK插件修改下,以防濫用/vk
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Laputa群主

回復 168# 的帖子

佢唔知點樣可以做到直接KICK走
明明我睇就冇人投票

引用:
原帖由 感冒童 於 2013-10-4 19:37 發表
佢唔知點樣可以做到直接KICK走
明明我睇就冇人投票
Study the log about vote result
In fact, I had masked the player voting detail
The original log has the voting detail of every player
I can provide that if necessary
Laputa群主

點解我dl左你update入場都冇圖要再dl?
香港一份子

引用:
原帖由 wean11 於 2013-10-7 17:31 發表
點解我dl左你update入場都冇圖要再dl?
請睇清楚2樓既教學
addons入面應該係vpk,唔係exe黎
Laputa群主

就係裝晒你exe d vpk去晒addons,但入到去都要另外自己裝圖入
香港一份子

引用:
原帖由 wean11 於 2013-10-8 13:03 發表
就係裝曬你exe d vpk去曬addons,但入到去都要另外自己裝圖入
你cap 你addons既screen同埋入到l4d2 server list既screen放上黎睇睇
Laputa群主

dl晒d map成日入到去都冇要再dl
香港一份子

1) 我要睇埋條path
2) cap埋入到game個server list比我睇,(select住U場,唔係睇唔到佢寫乜的)
Laputa群主

LUPUTA U2 SER係咪死左

引用:
原帖由 samfong425 於 2013-10-12 23:28 發表
LUPUTA U2 SER係咪死左
因為想試下將官方場既難度apply落U場(一路以黎U場係易打過官方場
所以熄左U2,開左個U3

而家暫時會係U1(舊U個場難度),U3(官方場難度)兩個非官場

Laputa群主

26/10/2013 更新

呢排開始做返D插件bug fix
1) 新增指令:當玩家唔知自己身在邊個server時,可以!sn指令去顯示你所在o既server名
2) 插件修正:投票插件之前有嚴重漏洞,可引致任意更改受處分之玩家,現已修正
3) 新增插件:一路以o黎,當玩家away後唔可以同玩緊既玩家傾計,呢個應該係l4d2為對抗場而設,而家本群伺服已用插件解除此設定。
4) 高難度非官場:一直以o黎,U場難度設定比官方場為易(唔知有幾多人發覺呢件事)。而家會以官方場難度設定開一個「高難度非官場」,場名為"Laputa - UH",同時會以插件限制該場之難度設定為「進階或以上」,有興趣之玩家可以去挑戰一下(聽說早兩日打UH場MIC有人re o左1x局…)。
5) 因為開多o左個非官場(U場),寫實場(R場)會暫時關閉。

Laputa群主

有無新圖下載檔?
好多時想入都要再dl...
最慘係...dl完...完晒場...無人><
成日都玩L4D2

發新話題