發新話題

[2146] Laputa伺服群

[Close]
有投訴
有玩家經踢除後仍然可以再入埸
玩家名稱:REVOLUTION
多次tk後被踢都可以再入
死不悔改
己經好多次係咁
希望埸主可以幫幫手

引用:
原帖由 Redeemer 於 2013-2-14 01:06 發表
我想問個server可唔可以開放埋mp5 ,ssg552?
呢個我遲下度下
引用:
原帖由 [qwert] 於 2013-2-23 10:52 發表
有投訴
有玩家經踢除後仍然可以再入埸
玩家名稱:REVOLUTION
多次tk後被踢都可以再入
死不悔改
己經好多次係咁
希望埸主可以幫幫手
個votekick既checking相對短時間(大約5分鐘)
所以實際條友過一陣就入返黎
我已經加大左個checking時間同ban time
Laputa群主

引用:
原帖由 柏斯 於 2013-2-23 23:30 發表

呢個我遲下度下

個votekick既checking相對短時間(大約5分鐘)
所以實際條友過一陣就入返黎
我已經加大左個checking時間同ban time
但係一踢完就即該可以入返
5分鐘都唔洗等

回復 78# 的帖子

肯定轉vlan ip入來
這條友告得...............

引用:
原帖由 katat1 於 2013-2-25 14:51 發表
肯定轉vlan ip入來
這條友告得...............
約略咁check過log
同一個ip黎
引用:
原帖由 [qwert] 於 2013-2-24 21:35 發表

但係一踢完就即該可以入返
5分鐘都唔洗等
第一次kick唔會ban
第二次先會
我會再detail咁check多一次個log,睇睇個插件係咪仲有bug
但而家我加長左所有時間
Laputa群主

請場主約制一下經常到 Laputa 場的玩家
例如找其他人 admins 作副場主控制一下場面
主動 kick 那些垃圾級的玩家 (狂 tk 其他玩家的)
起碼別令那些垃圾級的玩家, 別以為可以在 Laputa 恣意妄為
(P.S. 那些不知所謂的玩家, 還在其他 server 進行無意義的 TK)
希望場主正視一下

引用:
原帖由 stblackknight 於 2013-2-26 01:40 發表
請場主約制一下經常到 Laputa 場的玩家
例如找其他人 admins 作副場主控制一下場面
主動 kick 那些垃圾級的玩家 (狂 tk 其他玩家的)
起碼別令那些垃圾級的玩家, 別以為可以在 Laputa 恣意妄為
(P.S. 那些不知所謂的 ...
其實我唔係冇俾權去kick人

在開場早期,我已經引入votekick俾所有玩家用
由在場o既玩家去共同監察
之後再改插件,加入ban既機制,加大o左在場玩家既權力
基本上,個votekick指令係連我都kick得走既
用唔用,只在玩家們手上

------------------------------

對於你「副場主」既建議
實際上對本群作用唔大
因為Laputa唔係1個時限式server,而係數個近7x24運作o既server
係冇可能做到admin監控的
Laputa群主

回復 82# 的帖子

我知場主怎不用給人踢

你問阿魚啦

沒人沒踢到他,笑了

回復 83# 的帖子

你講乜…我唔明…
Laputa群主

回復 84# 的帖子

阿魚開rpg的

阿魚叫我地試下用投票踢的系統踢他

點知試踢他
果下笑了

試踢他,顯示踢場主?未死過?扣你100萬RPG$,100萬RPG經

笑了

有沒人想試下

支持~~~~~~~~~~~~~~~~

其實想問下,可唔可以禁vlanplayer呢個名既人入,
因為通常佢地10個有至少5個都冇好野,
踢左佢又會搞到其他vlanplayer入唔到
D人又唔知邊個打邊個

btw,冇開到SER?

回復 87# 的帖子

唔好意思...
其實...場主現身在台灣
而位於香港既server...因為網絡問題而死場

早兩晚已經發現有少少事,但無奈努力搶救都救唔到...死左

我今晚就返到到香港就會開返場

不便之處,敬請原諒
Laputa群主

原來如此~謝謝你

引用:
原帖由 katat1 於 2013-3-5 11:12 發表
阿魚開rpg的

阿魚叫我地試下用投票踢的系統踢他

點知試踢他
果下笑了

試踢他,顯示踢場主?未死過?扣你100萬RPG$,100萬RPG經

笑了

有沒人想試下 ...
哦~原來係咁
Laputa群主

發新話題