發新話題

[2146] Laputa伺服群

[Close]
我用正版的~所以已經2121了~ 我叫吹沙哥

我DOWN多個L4D算

唉~~正版又升左去2122 :L

25/3/2013 更新

新增非官圖:總共62幅 (map pack file name: 20130319.exe)
Laputa群主

柏斯, 有野問 有空進來睇睇. 謝謝.

http://www.cn.ipve.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1
http://steamcommunity.com/groups/hkghost2014
http://www.twitch.tv/oldghost2014

想問有興趣玩tankplayground既survival嗎,聽講出左ending了

引用:
原帖由 86447159 於 2013-3-27 16:49 發表
想問有興趣玩tankplayground既survival嗎,聽講出左ending了
放落U場做非官List就應該唔會
但如果開特別場,都冇問題的
不過而家版本問題搞到分開左兩堆玩家(可能有第三堆:2118)
要招人開特別場有少少難度
Laputa群主

引用:
原帖由 柏斯 於 2013-3-27 16:58 發表

放落U場做非官List就應該唔會
但如果開特別場,都冇問題的
不過而家版本問題搞到分開左兩堆玩家(可能有第三堆:2118)
要招人開特別場有少少難度 ...
咁睇黎要等下

10/4/2013 更新

1) 本群已完全過渡至2121,請各玩家留意
2) 寫實場重開
3) 因濫用情況嚴重,自殺指令(!kill)己被取消
4) 插件修正(新指令):為防此有玩家濫用語音指令而對其他玩家造成滋擾,VSB除o左禁止玩家過量使語音指令外,玩家亦可以用!vs_check開啟顯示語音指令使用者功能
5) 新插件:!votekick(!vk)指令將不再顯示提名人,另加入投票禁音!votemute(!vm)、投票禁字!votegag(!vg)及!votesilence(!vs,即同時禁音禁字)指令,以控制玩家洗頻及噪音問題

Laputa群主

有d人成日利用離開遊戲再入過黎逃避votekick==唔知有冇得調整好@v@

引用:
原帖由 囧之小子 於 2013-4-23 13:48 發表
有d人成日利用離開遊戲再入過黎逃避votekick==唔知有冇得調整好@v@
可能係個新votekick插件有bug
我跟跟吧
Laputa群主

其實有d人想用/kill唔係果種濫用吧-.-....
入唔到安全室還要倒在出面-.-.......d人先用/kill吧了

引用:
原帖由 katat1 於 2013-4-27 17:36 發表
其實有d人想用/kill唔係果種濫用吧-.-....
入唔到安全室還要倒在出面-.-.......d人先用/kill吧了
有D<----呢個已經係一個問題
個指令本身只係提供一個方便
但好多人動不動就用

跟本就唔係我加呢個指令既原意
咁倒不如一齊唔好用,橫掂一開始都冇咖啦
Laputa群主

回復 118# 的帖子

果種有d唔係果種問題-.-
是倒地前全部人入安全室後又有人在安全室前倒地逼不得已用/kill

想問下有無rc?

發新話題