發新話題

淺井長政大技改為70秒cd

[Close]

淺井長政大技改為70秒cd

如標題
隻野真係廢到好可憐
花瓶角色,得個睇字

一定有人會話隻野殺到人、我街場廿幾殺三十幾殺四十幾殺,係你唔識玩姐
但除左$#之外,好多英都有得殺人
而$#除左殺人之外可以講係一無是處

1技唔夠力洗兵
無暈技、慢技、加速技,0牽制,0輔助
3技根本垃圾,我點黃點都唔點佢,我攻裝除左開水恰到羽柴阿松呢d全法術智英之外就打唔過其他,我搵隻黑田正信數正都隨時好打過佢
無壓路能力
唔夠魔用(玩法傷既英黎講,佢同$800佬算係唔夠用魔既代表)
無力爆塔
豆腐

你話佢有大就殺到人,110秒殺1次
大把英唔駛大技都殺到人,信長25秒回好2技就殺1次,中期耐少少45秒回好吉鋼殺1次又點解釋?
羽柴要等冰書70秒先殺到,ok,羽柴大技打到塔,無技殺人果陣又可以1技幫隊友變保命又神技
瀧川更加唔駛講,就算$#有埋招大,前期都唔見得比瀧川有優勢好多,玩到中後期直頭係瀧川可以靠2技殺人,$#靠大技都殺唔到,瀧川玩半攻法裝斬得死人,$#會唔夠人斬,招爆擊3技俾瀧川呢隻有食兵技又%計法傷既英都唔俾隻垃圾淺井?咩道理?

$#無暈技,我敢講佢殺人成功率已經唔算係特別高,你神技cut技咁連哂技人地都有機會水到
後期招大技唔夠力,前期又未必殺到
玩$#係無「穩殺」呢兩隻字
我只係要求隻英招大CD縮短,等佢70秒有機會殺人一次,其實一d都唔過份
$#招大只係一招純法傷輸出,出完就無,咁就收得工,玩過既人都知幾空虛
會戰出完技,唔理殺唔殺到,都要走,因為已經無哂價值,斬人會俾人斬死,唔似其他英d大技可以玩十幾秒,廿幾秒,甚至幾十秒

分析得好詳盡

$#呢隻真係人地有水都冇作為.... 一係要等暈裝先殺到人,..

睇你肥唔肥得起姐...我見過團戰出$#秒2龍

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... =%E6%9C%80%E5%BC%B7
如果你有份,你先好出聲

引用:
原帖由 一刀。冇牙 於 2012-9-30 18:05 發表
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... =%E6%9C%80%E5%BC%B7
如果你有份,你先好出聲
如果你隻隻英都要搵最強既人出黎講
咁根本以後隻隻英都無野要改.
因為每隻英都一定有人用得出神入化

如果改做70秒, 景家大技又可能比下去?

如果 淺井招大改做魔免七至八成傷又有冇得諗最少唔係對面一開水=廢技
當係會戰時的一招大範圍傷害技都得呱(如果加上毛毛/宇佐之類?)只是建議, 不喜勿插

引用:
原帖由 華麗的肉餅 於 2012-9-30 22:15 發表
如果改做70秒, 景家大技又可能比下去?

如果 淺井招大改做魔免七至八成傷又有冇得諗最少唔係對面一開水=廢技
當係會戰時的一招大範圍傷害技都得呱(如果加上毛毛/宇佐之類?)只是建議, 不喜勿插 ...
景家簡直係破碎的花瓶

仲有 我以前有個post話淺井18大160秒 d人話我on_

借問聲...
淺井長政呢一隻英雄得罪你啲乜野??
我想問下你.
信長之野望入面有邊一隻英雄招大會係扣1300血(只得910)而又係CD110秒??
仲唔夠啊大佬?
人地淺井連技1.x秒.冇能力你可以五玩.
淺井係茶茶老豆.但五代表會同茶茶一樣大技cd唔洗100秒.
你話一技冇力.
請問你雙電同埋落石係邊.?
同埋係咪玩親淺井長政都會係次次英雄主義呢.?
我唔相信一場入面你地聯合軍冇一隻係有暈眩﹑捉﹑變羊
同埋.我見過好多人玩淺井先fake水後出技殺.
控馬加上自己計住水幾時完;任何時候淺井都係最高傷害接技既英雄.
好似我咁.
先1技電卷2技fake閃同水.
之後水完車大技.又一件;
你諗下如果淺井大技cd70秒會發生咩事>?仲有喎.
淺井有3技.五一定係玩法傷.
我琴日一場.被淺井攻裝打到我笑.
淺井並唔係單一法術傷害.
仲有3技家

邊位啊你;"??

引用:
原帖由 香腸 於 2012-9-30 15:53 發表
如標題
隻野真係廢到好可憐
花瓶角色,得個睇字

一定有人會話隻野殺到人、我街場廿幾殺三十幾殺四十幾殺,係你唔識玩姐
但除左$#之外,好多英都有得殺人
而$#除左殺人之外可以講係一無是處

1技唔夠力洗兵
無暈技、慢 ...
同意

mIracle_3OO

係...$#大技110秒已經夠屈
2LV仲要係1300傷?
仲高過部分忍英
ok你話魔水可以閃過
咁秀滿大夠係
又唔見你咁講?
上3大技70秒已經夠勁
仲黎多$#?
不得了

好同意樓主講既野(大部份)
淺井真係弱左少少
1技難洗兵 (相對地)
2技還不錯 沒問題
3技我認為加成作用同效果不太明顯 (基於淺井其餘3招係法)
大技就一般 (沒有太大意見)

這樣看來不是太嚴重,但事實話俾我地知,
淺井沒暈技,
血少沒保命技,
食兵不易(在放棄殺人機會下當然食到,可是敵人照可洗兵)(絕大多數情況大家肥了也比淺井強,因淺井3招都是固定純法傷)

力英都可以硬食淺井所有技能也沒事,法英敏英出-40%已對淺井非常致命
然而仲未完,還有魔水,
有人一定話出暈裝、連技快咪得,
但諗下連技得快既人有幾多先得嫁?
你有能力連技快,人地亦有能力開水擋你暈技既姐
你係神手時人地唔可以神手?

你一定話淺井有隊友幫,咁敵人沒隊友幫?
係大家開哂魔水,淺井得個捱打2隻字
你地話淺井1300傷人(910)好痛,係優勢, 講真910傷(未計-法傷)係12級唔算係好痛,痛既技能大有人在,你話傷一群人,其實傷一群人既技好多,但實戰都好多時打一條友,淺井的也不是特別易中一大群人
(但這技能ok冇問題,但絕不是一大優勢)
綜合淺井d技能可見,淺井弱是事實
d人玩得勁拍片另計 (咩英都可以玩得勁嫁啦)

發新話題