發新話題

【英雄設計--聯合軍】色部勝長

[Close]

【英雄設計--聯合軍】色部勝長

背景︰

色部勝長,出生於明應2年(1493年),卒於永祿12年陰曆1月10日(1568年2月7日)),是日本戰國時代上杉氏的家臣。其子有色部顯長色部長真
他歷任長尾為景長尾晴景、和長尾景虎(之後的上杉謙信)家臣,位至宿老。北越後國人眾(楊北眾)之一、平林城城主。深受謙信的信任,多次參與關東出陣與北條氏康的交戰、並於第四次川中島之戰解救了柿崎景家的危機,謙信因此授與他「血染的感狀」以表揚他的功勳。
永祿12年(1568年)1月10日去世,享年75歲;由兒子色部顯長繼任其位。

內容

所屬軍隊︰聯合軍
主要屬性︰力量
初始生命︰1100
初始法力︰228
攻擊距離︰近戰
定位︰近攻、控場
特色︰4招使敵人移位的技能
作用︰把敵人拉入或拉出戰場

1技 左飛爪
使用方法︰按下W鍵,再點選你的目標友方或敵方單位
法力消費︰100/110/120/130
施展距離︰450/650/850/1050
等候時間︰25
效果︰射出左手的飛爪,把單位拉過來,對敵人造成[100/200/300/400]點傷害。

2技 換位
使用方法︰按下E鍵,再點選你的目標友方或敵方單位
法力消費︰50/70/90/110
施展距離︰300
等候時間︰30
效果︰交換自己與目標的位置,並昏迷[0.5/1/1.5/2]秒。

3技 右飛拳
使用方法︰按下R鍵,再點選你的目標友方或敵方單位
法力消費︰140/160/180/200
施展距離︰近戰
等候時間︰20
效果︰用右手打飛自己前方45度的所有單位,對敵人造成[150/250/350/450]點傷害,並昏迷0.2秒。

大技 大擁抱
使用方法︰按下T鍵,再點選你的目標敵方單位
法力消費︰250/350
施展距離︰近戰
等候時間︰180
效果︰用雙手把敵人抱起,使其失去控制能力,大擁抱發動時你能夠移動,持續[4/6]秒,對敵軍的士兵則擁有雙倍時間。

1技距離會唔會太離譜?
1050喎4lv=  =
同埋會唔會過份唔平衝呢...
我見唔到有一招係范圍技能.
有改善空間:
邊位啊你;"??

引用:
原帖由 CrazY☆噎ㄝ 於 1-10-2012 15:47 發表
1技距離會唔會太離譜?
1050喎4lv=  =
同埋會唔會過份唔平衝呢...
我見唔到有一招係范圍技能.
有改善空間:
1技,遠得齊咩? 佢只可以直拉炸BO(服仔可以彎拉)

你見唔到有一招係范圍技能???
3技咪係范圍技能LO

引用:
原帖由 spiker 於 2012-10-1 17:58 發表

3技咪係范圍技能LO
原來你1技好似服仔咁.
我唔睇仲諗住係指定技..

引用:
原帖由 spiker 於 2012-10-1 17:58 發表

3技咪係范圍技能LO
字海難免睇留-v-"
但你招一技比人地個感覺係指定人物=  ="
邊位啊你;"??

引用:
原帖由 CrazY☆噎ㄝ 於 1-10-2012 19:06 發表
字海難免睇留-v-"
但你招一技比人地個感覺係指定人物=  ="
我招一技比人地個感覺係指定人物?

根本就係指定人物!!!!!

引用:
原帖由 spiker 於 2012-10-1 20:07 發表

我招一技比人地個感覺係指定人物?

根本就係指定人物!!!!!
你同時冇講到1技有冇視魔免.

2技同平手一樣.完全五覺有自創感覺.=.=''
邊位啊你;"??

引用:
原帖由 CrazY☆噎ㄝ 於 2-10-2012 16:16 發表

你同時冇講到1技有冇視魔免.

2技同平手一樣.完全五覺有自創感覺.=.=''
自創 = 大技

發新話題