23 12
發新話題

刺蝟甲

[Close]

刺蝟甲

e個甲係為左後期平衡法師同主力而創作出來

刺蝟甲

胴丸2100 + 陣羽織500 + 血之寶石2300 + 石頭80
=刺蝟甲4580

能力:自身加13防
技能:自身增加10防(無視魔免),並於自身生出蝟刺(無視魔免),當受到近攻者(普攻)攻擊時,令對方同時受到自身傷害的30%(無視魔免),持續10秒,cd35秒

粗字地方會否過強過弱?

當受到近攻者(普攻)攻擊時,令對方同時受到自身傷害的30%(無視魔免),持續10秒,cd35秒

我想問下. 係唔係比人一打到就會開到個甲的技能? (比兵仔打會唔會開到甲?)  E個問題好重要 因為你比CP同兵仔打一樣開到甲的話. 這甲如果真係出左都會變成冷門裝

個技能係要自己開,姐係好似我地玩隱刀開技隱身一樣
比兵打,個兵都會傷,近攻兵的攻擊力不是太大而已

我覺得可行性好大.不過立花道雪出E個甲會更加難打.

回復 4# 的帖子

不會吧...
因為是(令對方同時受到自身傷害的30%),所以如果人地根本a唔入你,你所回彈的攻擊一樣不會高的

尐法師咁少血
後期最多咪二千幾(唔計血)
二千幾x30^
600傷
打英一下爆擊都唔止呢個數

引用:
原帖由 不死的金川 於 13-10-2012 09:10 PM 發表
尐法師咁少血
後期最多咪二千幾(唔計血)
二千幾x30^
600傷
打英一下爆擊都唔止呢個數
把血之寶石轉血剛X2
增加400血

反甲

回復 5# 的帖子

有道理喎 又-______- 甘但系你本身硬 你個甲都系想再硬d 甘米矛盾-- 件甲又專登加甲 搞到自己又硬d 甘米搞到個原效果冇甘好 ?

回復 9# 的帖子

加防的原因是如被攻擊的一方(A)防過低,被對手一下(B)爆擊秒殺的話,(B)所受到的回彈傷害會過高,因而會出現此甲會過強
加上是有持續時間的,過左持續時間都只是13防,13對一件甲來說不高。
加上開技後都只是23防10秒,(仙豆甲都是23防的)

回復 6# 的帖子

你意思是指所回彈的傷害過高?
30%只是個扣思,30%會否過高?我不知道,要有人測試才知道
持續時間,cd時間都是

我建議 -20防, 回彈60%傷害

反甲?      :D

呢個甲有用WO!!!睇黎大家比D意見改良一下!!!會V GD!!!
對不起 你要的我忘了给你!! 答應你 自由我從此给你!!
FanTaSy★夜...

引用:
原帖由 Amortisation 於 2012-10-14 22:45 發表
我建議 -20防, 回彈60%傷害
我認為此甲不應-防
因為此甲只回彈近攻,遠攻不能回彈,這會對遠攻英有利
加上一個低防的英如果比人a,好容易比人爆擊一下a死,此甲是要平衡打英同法師,-防就會加劇兩者差距
第三,此甲不只是反彈的,而是兩者都會受傷...如果比人a的人低防,a人果個所受的傷害就會更高,此甲就會對近攻英不利,有違平衡兩者的目的

23 12
發新話題