19 12
發新話題

有獎遊戲

[Close]

有獎遊戲

你對運動有咩睇法?(可以寫下你足球呀 籃球呀 咩既運動 心得)

最小一百字
參與就有150$
名額:10。金錢有限

文章最好300$。*只有一個
午餐

我認為運動是一樣在生理,心理上都能有得著的東西.

生理上, 有助我們增強心肺功能, 肌肉的發展. 從而提升整體的健康

心理上, 有助提升個人自信心, 毅力, 若在一些團體運動中.更需要團隊合作.

根據世界衛生組織的章程給健康的定義:「健康不僅為疾病或虛弱之消除,而是體格,精神與社會之完全健康狀態。」

所以我認為運動是我們有健康人生的致勝之道

行山是我最喜愛的運動, 因為能夠不需要任何的工具, 過程中除了能夠提升自己的意志力及耐力外, 就只是因為單憑自己的雙腳去克服種種未知的難關. 這種勝利感能給我無數的動力

因為在現是的社會. 很多人都認為做任何事情都需要工具的幫助. 雖說「工欲善其事 必先利其器」但我認為也不應將責任推卸於工具中. 這也是我喜歡這項運動的原因

最鍾意打藍球 因為係運動打左最多時間  我就鍾意守低 原因因為高 179CM  係我朋友之中最高個個  打低技術其實都五係要好高 只要你健壯 跳得比較高 反應快 都可以一位好強既人 要識走位 當隊友要想遠距離射 你要馬上行前 阻止敵人上前 (BIG路)在藍底要識搶  要識射 藍底通常都好少抄粉 如果成日抄 就要練好D-_-

是咁的 我認為運動唔單止可以保持身體健康
亦都可以當做興趣既一種

小弟最鍾意既運動就是打籃球
雖然打得唔出色 但係我都樂於其中
唔信呀?點解? 巴閉囉 英雄主義 疊馬
我唔鍾意你 我可以.........
因為我可以透過打籃球認識到更多既朋友,
擴大社交圈子
有時同透過佢地仲可以學到好多唔同既知識
除左打籃球之外 我仲好鍾意踩單車
因為可以俾到我一種自由自在 好似識飛咁既感覺
d風輕輕吹落我塊面到真係好輸服

識做喇 等錢洗
願你亦看清楚

我個人都幾鍾意做運動,有時都會踏下單車同埋籃球.
因為可以同朋友一齊玩下,有時唔一定成日對住部電
腦.出外活動下可以舒展下筋骨.又可以減壓.出完一身
汗個身會好舒服.我最鍾意打羽毛球.我技術唔算差.
另外,做運動可以鍛煉身體,最後,做多點運動病痛都少點
吧.所以我都幾鍾意做運動.

我覺得運動係一種朋友與朋友之間的連繫方式 , 因為我地上班一族平時都無咁多時間出黎,
最常做既就係星期六日 抽時間出黎 , 一班朋友做下運動 , 而且可以互相溝通, 講下近排點樣 等等 .  有心做運動係好, 但都唔可以過量  , 所以我自己平時 一星期都只係抽2-3晚去跑步

平時成日對住部電腦對眼唔好 , 抽D時間去打下籃球 , 跑下步解下悶 , 對隻眼都好d

運動?我覺得運動唔係為左贏人而玩,而係為左提升身體的抵抗力,唔同既運動可以鍛鍊唔同既身體部位的肌肉和肌耐力,令到身體強健同有力氣,運動亦可加強本身身體能力,如平衡力、眼手協調、反應,仲有更多,運動都可以改變一個人既外觀同形象,提升個人形象自信心,仲有可以建立人際關係,玩唔同既運動都有機會接觸到不同的人,生活圈子大d

運動 , 我認為佢一係種藥物 , 在生理方面 , 佢可以使我地身體健康 , 強壯 , 高大 等等
在 心理方面 , 可以使我地有自信 , 進取 , 決心 等等 .  所以我覺得無論年齡幾大 , 都應該常做運動  , 幫助多方面發展

引用:
原帖由 tigerSiu 於 2012-10-15 22:33 發表
運動 , 我認為佢一係種藥物 , 在生理方面 , 佢可以使我地身體健康 , 強壯 , 高大 等等
在 心理方面 , 可以使我地有自信 , 進取 , 決心 等等 .  所以我覺得無論年齡幾大 , 都應該常做運動  , 幫助多方面發展 ...
最小一百字,50$吧
午餐

引用:
原帖由 KeiRo 於 2012-10-15 19:28 發表
我認為運動是一樣在生理,心理上都能有得著的東西.

生理上, 有助我們增強心肺功能, 肌肉的發展. 從而提升整體的健康

心理上, 有助提升個人自信心, 毅力, 若在一些團體運動中.更需要團隊合作.

根據世界衛生組織的章 ...
用戶名輸入錯誤或者不存在該用戶,請返回。

WHY??

以上已派發,金額有限 會-小小 抱歉了。

午餐

我冇喎- -?

引用:
原帖由 SHIT=] 於 2012-10-17 20:25 發表
我冇喎- -?
請查看短消息 thx
午餐

我未有   .........

請查看短消息
午餐

重有冇得玩
好煩!!

19 12
發新話題