發新話題

【英雄設計--聯合軍】秋山信友

[Close]

【英雄設計--聯合軍】秋山信友

歷史背景:
秋山 信友(1527年-1575年12月23日)是日本戰國時代的武將。在武田信玄武田勝賴兩代效忠的家臣,此外亦是武田二十四將之一。柴辻俊六的著書《信玄的戰略》中的「山梨縣史」、「戰國遺文」主張記載的文書正確的諱名是虎繁。有一弟秋山信藤

內容︰
所屬軍隊︰聯合軍
主要屬性︰敏捷
初始生命︰925
初始法力︰252
攻擊距離︰700
定位︰遠程、控場
特色︰干擾玩家的視聽
作用︰干擾玩家的介面使他們受到阻礙

1技 黑色噴劑
使用方法︰按下W鍵,再點選你的目標位置
法力消費︰90/110/130/150
施展距離︰700
等候時間︰25
效果︰對前方錐形噴射墨汁,造成[100/200/300/400]點傷害,並使敵方玩家的畫面佈滿黑色的墨汁,無法看清楚畫面,持續[4/5/6/7]秒,墨汁會隨著時間變淡。

2技 惡之音
使用方法︰按下E鍵,再點選你的目標位置
法力消費︰90/110/130/150
施展距離︰700
等候時間︰18
效果︰對前方錐形發射嘈音,造成[100/200/300/400]點傷害,並使敵方玩家的聲效充滿噪音,無法聆聽背景等音效,持續[6/8/10/12]秒,聲效會隨著時間變回正常。

3技 陰暗儀器
使用方法︰按下R鍵 ,再以圓形範圍選取你的目標
法力消費︰100/115/130/145
施展距離︰650
等候時間︰18
效果︰投放一個器材到天空上,再向地面發射干涉,造成[100/200/300/400]點傷害,在[5/7/9/11]秒內無法得到其他玩家的對話及指示叮。

大技 暫停
使用方法︰按下T鍵便能啟動
法力消費︰250/350
施展距離︰近戰
等候時間︰115
效果︰使所有敵方玩家的畫面停頓[1/2]秒。

技能效果方面做到嗎?
大技對本身lag機個d無用.

18大

效果:使指定玩家立即離開遊戲。

引用:
原帖由 戰猴300 於 11-11-2012 16:34 發表
技能效果方面做到嗎?
大技對本身lag機個d無用.
技能效果方面,你要問阿爾班人先知

大技既話,或多或少都有用

天生技:使所有玩家電腦立即熄掉。
cd:3600秒
為妳做到最好

引用:
原帖由 spiker 於 2012-11-11 17:08 發表

技能效果方面,你要問阿爾班人先知

大技既話,或多或少都有用
做到的  上杉2技和上泉大技全場玩家都有紅色和白色野   不過其他d技能吾洗望做到了 一定做吾到..
為妳做到最好

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 12-11-2012 07:22 發表
做到的  上杉2技和上泉大技全場玩家都有紅色和白色野   不過其他d技能吾洗望做到了 一定做吾到..
你咁肯定? 你整過地圖?

不得了   4招都控場技黎

引用:
原帖由 ☆_Ho〥 於 12-11-2012 19:03 發表
不得了   4招都控場技黎
其實又唔洗咁驚︰
1技,話就話畫面佈滿墨汁,但係仲有D位係冇墨汁的
2技,只要唔開喇叭=垃圾技(唔開喇叭可能係果到環境唔比開或者太嘈)
3技,對唔聽人講野既人,或者用skype既人=垃圾技
大技,對成人LAG機既人=垃圾技

18大,對有品玩家(反話)尼講=垃圾技

引用:
原帖由 spiker 於 2012-11-12 09:03 發表

你咁肯定? 你整過地圖?
嗯   對we有一定的認識
為妳做到最好

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 12-11-2012 19:56 發表
  嗯   對we有一定的認識
E隻英,阿爾唔洗睇了

引用:
原帖由 spiker 於 2012-11-12 19:30 發表

其實又唔洗咁驚︰
1技,話就話畫面佈滿墨汁,但係仲有D位係冇墨汁的
2技,只要唔開喇叭=垃圾技(唔開喇叭可能係果到環境唔比開或者太嘈)
3技,對唔聽人講野既人,或者用skype既人=垃圾技
大技,對成人LAG機既人=垃圾技

18大,對有品 ...
不過佢頭3技招技夾埋輸出有1200
不過全部都係純輸出
唔知佢後期玩乜
普攻?

後期既話︰墨汁7秒+噪音12秒+干涉11秒+畫面停頓2秒 = 32秒

32秒干擾玩家螢幕的控場,夠唔夠勁?

引用:
原帖由 spiker 於 2012-11-20 00:05 發表
後期既話︰墨汁7秒+噪音12秒+干涉11秒+畫面停頓2秒 = 32秒

32秒干擾玩家螢幕的控場,夠唔夠勁?
除左墨汁 同停頓2秒
其他基本廢

夠14lv 已經開始係
洗乜後期?

發新話題