19 12
發新話題

AP YI 求給點建議(出裝方面)

[Close]

AP YI 求給點建議(出裝方面)

黑魔禁書(-CD)  法帽  沙漏 面具 冥火 法穿鞋

睇情況將禁書轉好戰

ONLY靠魔傷, 我會比隻萌多玩死
仲有兩面好高魔防... 無虛空怕唔痛

冇人叫你第一個衝出去    何況AP yi都唔係玩秒殺

係玩範圍連續技  睇時機刷死一件  對面就全隊gg啦-.-

我次次會戰都掃死曬,但係班隊友都死= =仲要個個話肥唔到..

你咁既裝  肥到都冇用啦

全部谷攻裝   1d血都冇

你出面個貼都幾強
我ap易係
一開波多難介,
點技係先q後w有r學r,e前期係唔學
多難又有回魔又加攻又加血,冇得頂,加埋w差唔多2lv回7百血
多難死帽金人1鞋法穿鞋冥火書,最後睇你鐘意,可以揀法穿杖,冰杖,深淵杖,天使,我多數會張多難當神裝留黎gg :lol
如果少少順
面具同禁書唔出,因為有藍b,同埋你要減cd做咩
面具對易大黎講扣得幾%太少,出多個加攻仲好
對你套裝既評價:
建議你唔好半法半法打:lol :lol

最後,想對ap yi更一步了解 可以去youtube睇joker既ap yi 同ap yi vs ap yi 打法

btw我唔識玩易大師

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
工口工口

引用:
原帖由 珍珠。奶茶 於 2013-2-5 18:05 發表
你出面個貼都幾強
我ap易係
一開波多難介,
點技係先q後w有r學r,e前期係唔學
多難又有回魔又加攻又加血,冇得頂,加埋w差唔多2lv回7百血
多難死帽金人1鞋法穿鞋冥火書,最後睇你鐘意,可以揀法穿杖,冰杖,深淵杖 ...
唔識玩易大師都可以講到咁有文有路...唔係好信= =

仲有 你第一句"

你出面個貼都幾強" 唔係好明你想講咩

講真睇你對邊隻
好多人話對面HCC多就輸緊甘
其實吾係 因為ap yi吾係淨係玩冥想
出好戰ok 不過我prefer 押奮甲
其實你個裝無咩問題
基本上你魔攻夠高就ok 佢定位係出黎檢尾刷新

btw, 你有無留意除左趙信 其他隊友都有不少技能為魔攻
深淵都係吾錯既選擇

從個陣同kda黎睇
我估你果隊會戰前吾夠卡力斯,ct同nid poke
趙信石頭兩突進角衝前 但無力保ad
呢個正正係ap yi弱點 佢除左輸出 基本上無任何cc/hcc 保到ad
所以我好建議出冰杖

最後 半攻半法無咩問題
ap yi 追擊吾通淨係靠Q?

總括黎講你個裝係無問題
]

引用:
原帖由 edisonkiller 於 2013-2-7 12:14 發表
講真睇你對邊隻
好多人話對面HCC多就輸緊甘
其實吾係 因為ap yi吾係淨係玩冥想
出好戰ok 不過我prefer 押奮甲
其實你個裝無咩問題
基本上你魔攻夠高就ok 佢定位係出黎檢尾刷新

btw, 你有無留意除左趙信 其他隊友都 ...
1.AP YI最主要用途唔係玩追擊 基本上對住一堆識玩既敵人 唔出血防裝你唔洗只以入場 所以依套裝係廢
2.振奮甲+血唔多 而且本身W既自身回復量已經足夠 所以冇需要出  好貴
3.如果全隊冇人打到對面一隻殘血既話  AP YI其實可以講係垃圾英一隻  應該只係戰術問題  而唔係陣式問題

引用:
原帖由 花汶 於 2013-2-7 15:28 發表

1.AP YI最主要用途唔係玩追擊 基本上對住一堆識玩既敵人 唔出血防裝你唔洗只以入場 所以依套裝係廢
2.振奮甲+血唔多 而且本身W既自身回復量已經足夠 所以冇需要出  好貴
3.如果全隊冇人打到對面一隻殘血既話  AP YI ...
回1) 你真係覺得max hp好重要甘
我吾同意
1.eve ult 雖然改左食你當前血量但依然係食你血量扣
2.mundo q技 poke 食max hp血量扣
兩招魔攻 我出押奮係可以頂到魔力
第二 對面cc技真係吾多 一大後入場 一直Q既話 打都打吾到佢 吾好講要秒佢

回3)
無錯所以吾好打遊擊 係打推路 Q兵
]

s3就是血量時代    冇血就是死  好簡單

AP yi sure可以做第一個入場
出金身
Q入去即刻金     呢2.5秒內要隊友配合入場逼對面出技打你隊友
然後再接W加防頂到第2次Q cd好

如果你金身緊果陣  對面唔出技打你隊友, 咁你d隊友就會打到對面重傷

原理同diana一樣

anyway團隊遊戲如果隊友連少少事都做唔到  可以話係等輸的
總有比自己更有天份的人,同時也比自己更努力

引用:
原帖由 花汶 於 2013-2-7 17:19 發表
s3就是血量時代    冇血就是死  好簡單
我覺得依家係扣甲時代,個個出黑切,
叫樓主玩下邊套好d咪得
唔只英,裝都可以每個人都唔同
我鐘意去到7百攻
工口工口

19 12
發新話題