31 123
發新話題

[交流] 寫輪眼有多大威力?

[Close]

寫輪眼有多大威力?

~寫輪眼~

洞察眼︰
睇穿對手的動作,唔理動作有幾快
.淨係E點已經令人變高手

催眠眼︰

幻術,詳情唔係好記得

複製眼︰
.可以複製對手的動作和忍術
.好勁,可以學晒所有非血繼限界的術(包括所有普通+火風雷土水遁+其他遁忍術)

.咁的話,應該所有寫輪眼的人都係複製忍者,不過唔知點解只係得卡卡西被稱為複製忍者,其他有寫輪眼的人就好似唔識複製咁。

伊邪那歧︰
.犠性1隻寫輪眼 + 千手柱間的身體細胞 = 自己自由穿梭現實和幻想世界
.1隻眼可以令自己無敵至少1分鍾(
一般人可以令自己無敵至少2分鍾)
.伊邪那歧的威力,可以浪費好多敵人的大技(簡單D講,鳴門要擲風遁.螺旋手裡劍連續2分鍾以上先可以GG敵人)

.有人一塊面有3隻眼、有人可以有6隻手臂、有人有3塊面、有人1隻手臂裝10隻寫輪眼,咁的話,1個人可以有69隻眼,咁搞法咪可以自己連續不死至少69分鍾?

伊邪那美︰
.犠性1隻寫輪眼 + 攝影2個類似影像 = 目標陷入循環時間的幻術
.1隻眼可以絕對秒1個人(一般人可以絕對秒2個人),伊邪那美的威力,敵人根本輸緊,避都冇得避,一用就中硬,點玩?
.有人同上述一樣
1個人可以有69隻眼,咁搞法咪可以絕對秒69個人?
.假班基地有好多寫輪眼,拎3隻對付嗚門、比、卡卡西,咪GG左囉,唔明點解假班唔用。

~萬花筒寫輪眼~

月讀︰

.自己望住目標的眼睛 + 目標望住自己的眼睛 + 同時 = 目標接受精神折磨72小時
.精神世界的每1秒 = 自己感受的3分鍾
.即係目標望下萬花筒寫輪眼就要接受長達1年半的精神折磨
,慘過坐監
.月讀的威力,你眼前有幾多人,全部都望住你,你一開月讀,秒晒咁多個人,咁樣可以秒萬幾人都得(簡單D講,台下觀眾個個望住台上的你,你放月讀,台下觀眾秒晒)

.咁的話,其實班用月讀就可以輕鬆秒殺5影+所有敵人,唔明點解唔用

天照︰
.自己望住的中心 = 目標地點燃燒黑色火炎
.黑色火炎威力強大,持續7天,只有少數方法可以熄滅
.天照的威力,OP! 自己企係高位,1個天照可以秒村、橋、森林、山等等

咁的話,佐助想要摧毀木葉村,只要企係高山上面,再天照成個村咪搞店LO佐助想殺卡卡西,1個天照就搞店啦,唔明仲咪要用須佐能乎

.另外,班用天照,輕鬆燒晒場上所有人,唔明點解唔用

須佐能乎︰
.召喚1個巨人
.目前有3隻顏色的須佐能乎︰紅色、藍色、黑色
.須佐能乎分為4級︰骨、人、裝甲、全人
.標準有2隻右手、1隻左手
.紅色︰十拳劍(可以封印)、盾、八板之勾玉
.藍色︰弓盾、箭(飛行速超快)、天照球(當機關黑火槍用)
.黑色︰劍(一劍劈開座山)、盾
.須佐能乎的威力,世界末日,講完

神威︰
.自己望住的中心 = 目標地點吸入異空間
.神威仲可以吸入、釋放、傳送、身體穿透
.神威的威力,相當勁,敵人打自己唔痛,自己就秒人

神威另一用處,就係吸收大量的導彈,之後釋放出尼炸村

別天神

.操控目標行動的幻術
.目標不會知道受人操控

.又係秒技,2隻眼姐係可以強行操控2人

藍字為功能橙字為小人睇法

洗吾洗計到甘.=.=
박지연.

引用:
原帖由 ♔ParkJiyeon. 於 15-2-2013 04:27 發表
洗吾洗計到甘.=.=
岸本開發的術招招都OP過頭

好似你咁講 寫輪眼既瞳力比你咁用  火影晨早完左

每個術都一定有弱點

學死神中藍染所說, 無論你的技多麽強, 都是取決於靈壓, 只要我的靈壓遠遠超越你。你的技就如同虛設。

copy唔到血繼界限架寫輪眼

而白眼只係得睇穿d野

睇故唔好駁故
YUI*FlowerFlower*

伊邪那美唔係中硬

係要觸覺

引用:
原帖由 ☆_Ho〥 於 15-2-2013 08:56 發表
好似你咁講 寫輪眼既瞳力比你咁用  火影晨早完左
寫輪眼根本OP,我諗連岸本都唔知,火影其實可以好早GG,不過岸本拖劇技術勁到呢
引用:
原帖由 HEYAPPLEˇ 於 15-2-2013 09:41 發表
每個術都一定有弱點
鼬的是日金句︰「每個術都一定有弱點」

伊邪那歧的弱點 --> 持續小型攻擊會減少有效時間、伊邪那美
伊邪那美的弱點 --> 搵唔到
月讀 --> (3玉的寫輪眼 + 宇智波人) 、體內有第2精神 、唔望萬花筒寫輪眼
天照 --> 厚裝甲、移速快、有封火方法
神威 --> 移速快、神威
須佐能乎 --> 攻擊力強、須佐能乎
別天神 --> 搵唔到
引用:
原帖由 霸氣_ChunG 於 15-2-2013 10:37 發表
copy唔到血繼界限架寫輪眼
好勁,可以學晒所有血繼限界的術
引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 15-2-2013 13:29 發表
睇故唔好駁故
岸本話晒事

別天神  伊邪那美 伊邪那歧
用完都會直接失明  
月讀天照用得多都會

移植眼的話 你鐘意整到成身都係粒粒眼 我又吹你唔漲既  比你無敵都抵啦
YUI*FlowerFlower*

簡單說明

洞察眼、催眠眼、複製眼都唔算屈,以下的先變態︰

月讀︰秒晒台下所有人
天照︰秒拆忍村、森林、山等等
神威︰自己無敵,秒敵人,自由傳送
須佐能乎︰毀滅世界
伊邪那歧︰自己無敵2分鍾以上
伊邪那美︰絕對秒2位敵人

須佐能乎 唔系有紫色既咩

回復 14# 的帖子

佢應該將紫色改左做藍色@@
斑果個須佐係黑色架咩///(唔清楚 求答)

31 123
發新話題