34 123
發新話題

[閒聊] ROCK BAND..

[Close]

ROCK BAND..

大家唔知鍾意邊隊呢...我雖然係個90後...但我好鍾意BEYOND..好可借..睇唔到佢地4個人既表演..
香港BAND隊既質素好似唔高...可能因為香港人唔鍾意ROCK BAND
只係鍾意D情歌...ROCK.BAND係香港就變相難生存左
最近睇下D大陸台...冇啦啦睇到個節目...睇到BEYOND隊員黃貫中..
未睇之前我都唔識佢...一睇就鍾意左D老土歌...
再睇返BEYOND之前D歌..原來咁正...唔知有幾多90後係鍾意BEYOND既呢?
BEYOND隊長黃家駒..係1993年不幸係日本節目到發生意外...
之後只有黃家強同黃貫中唱下去...但家強跟貫中不和.所以最後只剩一人
E家D歌手好多都係賣弄技術...所以我個人就鍾意D普通但係不會弄花槍既歌手
分享下(我是歌手)BEYOND成員剩下的結他英雄黃貫中
歡迎討論下ROCK.BAND.. 大家鍾意邊隊..R下水吹

ToNick
夠熱血
歌詞好有本地FEEL
又有意思

引用:
原帖由 hhjj22 於 2013-2-19 14:35 發表
ToNick
夠熱血
歌詞好有本地FEEL
又有意思n0A775Eyfkw

sMHt4v7N9I4
幾正幾熱血..歌詞又正面唔錯唔錯

BgSW@vLan

我都好中意BEYOND

一定要本地? 本身自己都有玩開 so好多都幾中意 Kolor   ToNick   Supper Moment   Mr.  Rubber Band 差唔多隊隊都有聽   Killersoap都正 但係無咩人識
C.th

引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2013-2-19 16:42 發表
一定要本地? 本身自己都有玩開 so好多都幾中意 Kolor   ToNick   Supper Moment   Mr.  Rubber Band 差唔多隊隊都有聽   Killersoap都正 但係無咩人識
逆流 鐵樹蘭
BgSW@vLan

[youtube]-lScgDKKDGE[/youtube]

你睇完呢條片就知咩叫rock

引用:
原帖由 筆知所謂 於 2013-2-19 04:43 PM 發表
逆流 鐵樹蘭
煙花散都正
C.th

日本:The GaztteE,A.B.C
歐:Slipknot
本地ear jean

LINKIN PARK

其實之前我都有追X JAPAN
但都係追HIDE未死前的發展
HIDE死了後的發展我都冇啦留意

熱血哥

A7X 超級正