39 123
發新話題

唉 (取暖文 慎入)

[Close]

唉 (取暖文 慎入)

9:21PM
將自己同d普通人比較   會覺得自己係個天才
將自己同d天才比較   會覺得自己好普通  冇特別叻過佢地好多

我開始覺得自己有少少打到進步唔到  甚至愈打愈退步
我係咪到左極限
我由一開始既為左做第一名不斷努力
到而家  變左  好枯燥咁練習
好辛苦...     接觸既人越多   越覺得自己其實唔係一個能力高既人
我已經冇左對自己既要求    我唔會再逼自己去贏XXXX

點解.......................
我係咪真係到此為止呢
(聽音樂, 沉思緊)

---------------------------------------------
10:56PM
沖涼期間

突然會諗返起我第一個       亦都係上一個GirlFriend
對我好好        唔會要求我送野比佢        仲有時比d小禮物我
後來我掛住打機, 少左時間同佢傾電話, 少左出黎見面
直到我同佢講:  我想專心咁打遊遽  打比賽  打冠軍   唔好再煩我
後來佢就搵左第2個人陪, 果個真係好女仔黎, 一d都唔港女   我而家有少少後悔  香港好難搵返好似咁既女仔      
---------------------------------------------真人真事↑
11:32PM
原來我付出左咁大既代價,  充滿返鬥志了
行左出黎既路    冇得返轉頭     如果我而家放棄  我之前既付出就白費
已經係被逼去前進了   

世界第一 S3 300萬美金   

雖然我唔知成功果個會唔會係我, 亦都冇plan過做完呢個目標之後, 我剩餘既人生仲有咩可以去做
我淨係知而家我已經從拾返   我既目標,   要不斷不斷進步, challenge所有既天才
11:56PM(按下ctrl+enter發文)

Tag: 發泄文, 廢話文, 取暖文

總有比自己更有天份的人,同時也比自己更努力

加油.....期待見到你多d livestream比賽at least
因你而在

沖啊小龜龜
按圖即可進入信長之野望區

其實去到CHALLEHNER/類似既比賽個人技術已經相對冇甘重要
玩甘多LOL我諗你輸贏都睇化哂
希望你D隊友都可以好似你甘勁LA
BTW條女令唔令(?)
我是打不死的

只能說
回頭是岸
時間冇左就冇左 肯唔肯返轉頭係你既選擇
為時未晚

加油吧 :)

你訂左目標就預左會有困難
你要克服佢 堅持落去?

打信長既人都有幾個係菁英
你e家簡放棄 既話
你會唔會哂左e幾年打lol既時間
IamZeRo_NuBeS

冇人會永遠都唔趺落來

你肯堅持我信相你會追到其他人

有陣時 單靠努力追唔到 就算啦- -
拿拿林搵過件有意義既野仲好
早知早覺

男人最怕入錯行
TOYZ 都講過自己30歲前 會退落黎
因為人既反應 會隨年齡變慢 意識 集中力 都唔會例外
個人認為樓上講得唔錯 早知早覺
雖則有人真係利用到玩打DOTA類遊戲 成名 去賺好多錢 搵到第一桶金
當然呢類興趣真係好難當飯食  有時興趣要配合自己能力
不過呢類人真係少之又少
如果真係認為自己無進步空間 時間你應該知道自己剩番幾多
不如實實在在搵份工 穩住做
遊戲擺係第二位啦
我又唔認為你唔玩LOL係放棄自己目標喎
或者好個邊諗你係改變自己既目標呢 成長過程來 唔洗咁灰

回復 10# 的帖子

要放棄做毒J 做個正常人

去工作唔係你想咁易 加上我認為樓主真係有天份

但最終決定都係樓主到

引用: