發新話題

呢個時辰

[Close]
那我說一下
所謂團務
不就是約團和約內戰嗎?既然呢2樣都交左俾人做,咁你做d 乜?
就淨係測人,同收人(咪即係玩war3),你唔好同我講睇人技術都要睇得好辛苦,如果係既,我無話可說了^^
團長重要責任係領導?
你有領導過?你對我地2個就一味識話我地經驗不足,從沒教過,這叫領導?
請問何以見得?你連同我地玩都話冇時間,仲話領導?或者你有領導過其他人,那代表了你領導無方
亦代表你未盡你的團長之職
只能領導其中的人,把其中的忘記,我們2個不是沒有努力,只是有人把我們忘記了,或者係嫌我地廢唔想同我地玩
再講,以前點解糖唔肯玩就係因為鍵哥係佢返黎玩果陣話佢廢,一直話佢廢,之後我冇玩一排佢同樣地不斷地話我廢
我請問一下,我地想返黎果陣就受到打擊,無緣無故遭受如此對待
你叫我們如何能夠待下去,你不要一直先入為主,請先看清楚前因後果,不看前因只從後果一直批評
我只能贈你一句"就憑你一知半解,我都唔想解釋咁多"
跟住到頭來,又話我地2個唔肯玩,唔係唔肯而係個心一早被打沉,你不要說我們這樣就輕易放棄
我告訴你,你未試過你不知什麼感受,一隻遊戲都要俾人話廢,在你眼中可能只是覺得佢係玩,
但當到你係當事人你就不會這樣說
我也不想好像問責那樣
只是你一直好像問責般對待我們
你是迫我這樣,如果到頭來你仍然認為你是毫無錯誤,錯的只是我們,那我亦無話可說了
最後贈你一句"你比死神更強悍"

成個團唔係得你同糖兩個

我自問作為團長無愧於loser  由loser最初開創直至今時今刻  唔知經過幾多低潮

所謂既領導  係領導整個團  如何鞏固各人係loser既歸屬感  如何保持他們積極練習

我總算帶領過好多優秀隊員  為loser打下冠軍之榮譽

而你所講既領導  好似已經偏側於「教導」

唔係我唔想教你兩個點打團戰  但你地既心態主要以「玩」行先

之前果段時間你地係叫我玩  但的確純粹係「玩」

純玩可以教到你d乜?  教你點打路人?  點樣殺30個?

你地時間唔係無  但放哂係路人場上流連  

就連最能直接吸收經驗、意識既內戰都唔肯打  我可以點教?

然後毫無觀念去打團戰  一遇到強團便無法招架  輸左就垂頭喪氣  連賽後檢討都唔願聽

我應該點教?

我唔排除因為你地給我「玩」的印象  因而對你地萌生放棄之念頭

不過之前糖積極約團  我每一個replay都有睇  亦有比好多意見佢

我的確看過糖認真面對團戰既一面  亦令我好高興

我都知糖仍然好在意鍵當時所講既「垃圾」

但鍵既一時失言真係唔可以原諒?  甚至要成為離開loser  放棄loser既理由?

再者  loser唔係得鍵一個  鍵亦唔可以代表整個loser

你地真係和解唔到  我都無再強迫你地  就只求你地各自練習 打團  也不成問題

你地一返黎比人話廢既感受  我當然可以理解  我亦無意改變你地既感受

最後令我不解  

係點解很平常的「分配工作」  你會看作「推卸責任」

縱使團長交低了很多工作  但仍有一些身為團長必需的工作  仍有很多責任是他必需負責的  

除非我把這些工作、責任都漠視  不然我想不出任何理由可說我失職

輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

其實, 團務不止 約戰 和 籌備內戰 ,

我告訴你,你未試過你不知什麼感受,一隻遊戲都要俾人話廢,在你眼中可能只是覺得佢係玩,

其實我也蠻認同 鍵 那句,, 「玩遊戲 不追求最強, 玩來也沒用, 」

但為什麼, 鍵 話你地, 你地選擇既係放棄, 係接受佢話你果句, 而唔係更比心機呢,

老實說, 我做過團長, 我也經常話我的團員/ 隊友廢,, 但我當時話人,

并不是為了 踩佢, 話到佢無哂面 而咁講, 相信, 鍵都唔係想踩你地 而話你地廢,,

玩信長要強, 係好講個心態點諗的,, 之前都稍微睇過你地同鍵嘈,

看見你們是以 現實 為先, 遊戲為後, 那麼, 強極也有個限度,,

而且, 團長 做團務.. 不止約戰和籌備內戰, 如果團長做了這些最基本的, 咁要副團長黎做咩?_?

團長講既野, 做既野 比起團員更加代表成個團既立埸, 都有更多唔係咁基本既野要做,

你有領導過?你對我地2個就一味識話我地經驗不足,從沒教過,這叫領導?
請問何以見得?你連同我地玩都話冇時間,仲話領導?或者你有領導過其他人,那代表了你領導無方
亦代表你未盡你的團長之職

就算教, 起碼也要被教導者. 肯學肯聽.. 我就唔清楚細節..都唔講咁多細節

,,

只是路過,, 想更正一下細節,, 無惡意..

**   あなたを気遣う

.............
開始好重火藥味

回復 18# 的帖子

既然你唔清楚細節
就拜託關上你的口

另外,算啦小牛子
無謂為左一隻遊戲令到我地既友誼進一步破裂

引用:
原帖由 神J 於 2007-11-8 22:43 發表
既然你唔清楚細節
就拜託關上你的口
說我嗎..
我沒有說什麼

引用:
原帖由 sT_mIzErk 於 2007-11-8 22:30 發表
其實, 團務不止 約戰 和 籌備內戰 ,

其實我也蠻認同 鍵 那句,, 「玩遊戲 不追求最強, 玩來 ...
請你行開少少,唔關你既事你講咩?

你前面後理就一味睇字 字定係真實情況 為好呢?自己問自己

更話比你聽 loser 可能唔係你想像中既團 我地自己由war3認識既朋友發展下去

牛雖然我同你係 工作 打機 出黎玩既次數最多  但當我做完cafa 後

你是否改變其實真係好清清楚楚睇到 為左名聲名利 不理會當年當日當時既感情

由三年間 你真係無咩點變 一直都e笑為本  可惜今日既你 e利為本

我地兩個對你無利益 自然當左豬朋狗友

當真見到你咁 我真係幾傷心 因為唔少朋友都係你同學 識返黎

堯:教我整psp 叫左黎cafa做野既人 之一

民:玩得笑得

亮:俊俏的男子 囧

八爪魚 : 真人也見過 但唔太多記得佢了 幾年前既事 囧...

yan : 第一次出黎時 係牛既打手 我有丫森

小正 : 失蹤的人

可惜 有些只係回憶

當我再回憶cafa 的時間 什至winning 同隻牛一齊玩 真係好快樂

更重要係玩那個猜猜畫畫 真係玩咁耐 真係笑足咁耐 因為有我 這個膠人

事實上 大家都知我重感情  所以唔想失去任何朋友 係同鍵嘈之前

牛我都同你講左 鍵返黎我無所謂 你都話最起碼佢教到我野

可惜兩天後直至今日 發生咁多場 唔好話邊個引起

但這種事 遲早會發現  牛變左 係事實 沒有e前咁可愛什至趣至 什麼 .3. .w. ._. 都沒有再出現係msn上

可恨既後我 因為店舖由我一手打理 沒有時間再和大家一齊玩

但認真想講一句  我都係比較喜歡 e前既 loser ^^ 每天都係笑住去玩

什至三國那時 輸左都唔覺得太大不了..為咩?快樂而已

只有 loser load 場名 loser 名氣係好大好勁

但只係失去 完本既loser  

真係說一句 牛你真係失去左唔少野  我更 失去一隻 牛屋中 可愛的小牛

| LoSeR | ToM

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-11-8 22:52 發表

請你行開少少,唔關你既事你講咩?

你前面後理就一味睇字 字定係真實情況 為好呢?自己問自己

更話比你聽 loser 可能唔係你想像中既團 我地自己由war3認識既朋友發展下去

牛雖然我同你係 工作 打機 出黎玩既次數最多 ...
   I totally AGREE with u

那個該死的猜猜畫畫啊......

失敗者的幽靈團員

引用:
原帖由 神J 於 2007-11-8 22:59 發表

I totally AGREE with u
好釆岩岩唔係話我

King 請你不要再回post
你咁樣只會令人反感
.  我`
有否曾進步過 . ".`

引用:
原帖由 Saghk00496 於 2007-11-8 23:03 發表
那個該死的猜猜畫畫啊......
不好嗎 太好玩了

處女嘛
| LoSeR | ToM

希望只係理性討論~奠傷友誼~情無價

回復 22# 的帖子

唔會變  牛依然會係牛

只係loser的確係變左  唔會再係以前既loser

咁耐以黎loser經歷左好多野  由最初只係為「玩」既五人眾  

到五人眾既離去  轉戰信長  由於係團既關係  自然慢慢投入團戰  

而打團戰  當然希望獲勝  表現自己的技勝一籌

要玩幾時都可以  我仍然享受同大家玩  不論是信長好 三國好

但若然是打團戰  談及團務  是無法不嚴謹的

只係大家對遊戲既追求  大家對遊戲既目標  唔一致而已

所以不談及團務就好  大家依然可以一齊玩  一齊笑  

還有  是yau  不是yan    丘引的丘啦

輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

回復 29# 的帖子

旁觀者清,當局者迷
大概你明白固中道理
當你改變時,你不會知道自己改變了,而旁人就會一清二楚
你回想,這年你有冇好似以前咁我地3個add入 msn 講無聊野?

發新話題