發新話題

呢個時辰

[Close]
引用:
原帖由 2TheMax 於 2007-11-8 23:10 發表
King 請你不要再回post
你咁樣只會令人反感
知道..生大大

回復 30# 的帖子

是箇

根本各有各忙  加上一直存在分歧

哪可以像從前一起玩時  每天談得興起

我說了  我依然是我  只是談公事就得嚴肅

加上再不可能像以前玩得時常那麼近..
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 sT_mIzErk 於 2007-11-8 22:30 發表
其實, 團務不止 約戰 和 籌備內戰 ,

我告訴你,你未試過你不知什麼感受,一隻遊戲都要俾人話廢,在你眼中可能只是覺得佢係玩,
但當到你係當事人你就不會這樣說

其實我也蠻認同 鍵 那句,, 「玩遊戲 不追求最強, 玩來 ...
呢位先生,少說話多做事吧,

唔係見到每一個post你都要回嫁,

團長同副團之間既事都未到你理啦,

仲有你未清楚來龍去脈,

你唔應該火上加油,

直接d講你咁回係博吊,

仲有,你應該仲係測試緊,未算入左LoSeR。

回復 32# 的帖子

既然你能夠把打機
當作公事般看待
^^你已經成功了

引用:
原帖由 『KinG』。 於 2007-11-9 00:45 發表

知道..生大大
你係咪傻架

引用:
原帖由 ConstancyEleven 於 2007-11-9 01:25 發表

你係咪傻架
| LoSeR | ToM

引用:
原帖由 神J 於 2007-11-9 01:22 發表
既然你能夠把打機
當作公事般看待
^^你已經成功了
想玩遊戲玩得成功本來就是那麼認真的一會事

不要老是自以為是的樣子吧  根本你有很多都看不透

都說了  彼此對待遊戲的心態不同  有甚麼好爭拗?

可以輕鬆玩  但團戰想勝想進步就不得不認真

不要再相提並論了  好嗎?

回復 37# 的帖子

老是自以為是的不是我
我有什麼一直自以為是?
反之,自以為是的人是你,你可不能這樣本末倒置啊
你老是以為我有很多看不透
把遊戲當公事般看待的已經是你看不透
既然你話冇得拗咁我就唔講落去
那我就解釋一下我何以會說你自以為是吧
每次討論,每次的勝利者都是你,不論跟任何人(包括死神這難纏的傢伙)
次次你2個係度鬥膠的時候,我都唔知支唔支持你好,給我一種無奈的感覺
這都是你自以為是(或者你唔同意我,但此乃我們看到的事實)這不單單只是我一個人的見解呢
了解你既人不多,識得你耐知你咩為人,你就是那種不能接受挫敗感覺的人
如非到不能屈服的情況下你是不會接受自己是輸家
在朋友方面,everytime u ar winner
我講出黎唔係話要批評你,只係希望你可以接受一下人地既意見
如果你都係唔肯接受,那我跟你亦不須多說了^^

天空海闊由烏飛 小小天地跳飛機
低能...

回復 38# 的帖子

「每次討論,每次的勝利者都是你,不論跟任何人」

你既主觀感覺我無意改變

但你指的每次討論也包括這次在內?

那麼跟著的那句顯然就是錯誤

今次既討論  根本就無所謂既輸嬴

我只係想講出一點  大家對遊戲既心態不同

所以無謂爭拗

而你認為遊戲終歸是遊戲  不宜認真  係你既諗法

唔代表可以抹殺其他人對遊戲認真既態度  甚至視之為「看不透」

遊戲  虛疑世界  雖然與現實貌似毫不掛勾

但亦是一個現實, 人生縮影  連身為自己興趣的遊戲也認真不下  也成功不了

那麼現實中你更多不喜歡的任務  你又如何勝任?

我只是位不輕易放棄的人  但未致於是不能接受挫敗的人

倒希望你所說的「我們」  不只是輕言附和著你的那些人

而是實實在在懂獨立思考的人

你的自以為是  是表現在文字上的那些「^^你已經成功了、把遊戲當公事般看待的已經是你看不透、那我跟你亦不須多說了^^」

想不到這年頭  還有接受過教育的人會認為電子競技是一件幼稚、不宜認真看待的事

7.7 J

還有..  本末倒置  不是前後倒轉  左右倒轉了的意思

而是把首要的  跟次要的倒轉了

例如  學生應該以讀書行先  但學生A卻把所有時間都放到運動上  這就是本末倒置了

回復 42# 的帖子

你理解錯誤,本末倒置我係指你話我自以為是
唔係你所講既先後次序=.=
你get錯左

回復 41# 的帖子

我眼見你多廢話少做事呢,可能係我既錯覺黎z_z,

無啦啦人地嘈交,有咩事值得你回?

你用咩身份出黎更正返佢地既思維?

你係佢地朋友?LoSeR團員?定抑或你係專家(請拎出証明)?

你有咩野可以証明你係正確?

仲有更正都唔係你黎啦,佢地同牛講,牛自然會做。

你有冇周街唱我就唔知,只係想提醒下你姐。

回復 45# 的帖子

既然你係都要人講出面
我現在就講出面
你有10個煩,唔關你事,搭乜口?
更正亦唔需要你去更正任何東西
既然你話你冇權更正任何東西,咁你講乜
你連自己都話自己冇權更正
何況我唔係話團務只係得團戰內戰仲有收人測人
唔好係度亂咁講野
我同牛講野,不是跟你說話,請你自重,不然惹來公幹
你講既野我答你我覺得係廢話,唔係佢狗眼看人低
而係你諸事八卦,
贈你一句,事不關己己不勞心

兩人對話msn 不能說 非要在論壇說z_z

論壇講得, 預左比人睇到,

人地睇, 話八卦,, haha, 係掂喎 z_z

我也有一個疑問? 一直說, 「你講的 的確是廢話」, 「對, 你講既係廢話」

唔講原因就直接話人講野廢, 囧哂,

請你自重,不然惹來公幹

老實說, 我講野沒有指名道姓, 我只係唔明提句意見都會比人 如此不尊重地叫人收口

粗俗講句, 想人地停口, 你們唔識尊重點? 我一直強調緊, 我只係提出個人意見,

所謂團務
不就是約團和約內戰嗎?既然呢2樣都交左俾人做,咁你做d 乜?

我沒有經任何修改, 我睇完呢個post, 就講出我既意見, 你而家話團務仲有咩咩咩, 呢d係事後既事,

我只係就當事而提出意見,

我完全唔係想搞事, 只係比著係你, 講句意見, 比人唔多尊重咁叫收聲

你自己諗下,  仲有, 我相信我不是全無道理

請你自重,不然惹來公幹

有d事, 唔係講呢d就可以令人收歛的,

你地尊重番小小我,我都唔會再係呢個post回野,
唔係人人都受你果套的,

閣下聽完如果心裡唔舒服, 抱歉了
**   あなたを気遣う

回復 47# 的帖子

回你post都嫌晒氣
你要繼續就請便
我同牛講野,你自己插把口埋黎,人地勸你唔好嘈,你又話自己好有point,
相信自己不無道理,就只是你相信而已,我可看不到有任何道理可言
不過,你要繼續囉彩,我唔阻止你

發新話題