發新話題

我想跟開server的人講呢d野

[Close]
引用:
原帖由 屎人 於 2013-4-13 23:02 發表
有時自己有時自己起緊我自己server d野有d悶會去人地個server玩

有時太無聊
用開心版(我而家用正版)入人地server測試佢管理能力
好既話先玩(基本上沒有)

例如故意殺人等等(破壞server既野我做唔出=_= 爆幾個block ...
VLAN
OP質素差都係正常
習慣成自然

另外樓主錯字: 應為(認為)

極高質素server:
pvp:立即jail

呢方面捻得太主觀
如果唔想Server PvP不如直接教番false, 唔通開個PvP出黎

引人犯罪咩

開得都係預左比人地PvP, 除非條友太過份

3.建築物

其中第3點建築物, 其實真正一個極高質素既Server係起D咩呢?
OP只需要起Spawn點已經足夠...用Gamemode起咁多無無謂謂既建築物
倒不如等玩家自己存資源起

引用:
原帖由 12Boss 於 2013-5-4 01:26 發表

VLAN
OP質素差都係正常
習慣成自然

另外樓主錯字: 應為(認為)

極高質素server:
pvp:立即jail

呢方面捻得太主觀
如果唔想Server PvP不如直接教番false, 唔通開個PvP出黎引人犯罪咩
開得都係預左比人地PvP, 除非 ...
開PVP我認為係為左防止其他人亂入屋而無得阻止

至於建築物 都係因server而異
我呢個咁既rpg server 有排起野....

好似我呢個咁起緊樹林

幫玩家起屋

起npc村莊

打怪用場地及紅石

打怪區場地設計

村莊和村莊之間的山(building)

就算係生存server spawn點/主城都可以起到好好 我玩一d外國ser都係咁

所以話洗唔洗起建築物都係睇server類型 因為唔係個個server都生存

你個個本身就已經失去左mc既意義 你幫玩家起埋屋 玩春嗎..?

引用:
原帖由 ★夜飄冷 於 2013-5-5 18:46 發表
你個個本身就已經失去左mc既意義 你幫玩家起埋屋 玩春嗎..?
本server有另類玩法邊個話MC只可以玩生存?

nei

引用:
原帖由 深紅血狐 於 2013-5-24 16:34 發表
nei
功喜你錯了

引用:
原帖由 屎人 於 2013-5-24 18:33 發表
功喜你對錯了
甘係tmi?

4個月無開minecraft唔知有咩新mod

引用:
原帖由 深紅血狐 於 2013-5-24 20:42 發表
甘係tmi? 4個月無開minecraft唔知有咩新mod
唔係用MOD做的

你給我那插件==

-_-

本身我已經玩慣左高素質的ser-.-
只不過高素質的ser d 場主招op係看經驗同素質-.-
素質唔好,他死都唔比-.-.....

想開下樓主咩指令可以係SERVER個度定時講野?

Wanted
$400000

引用:
原帖由 likamto1 於 2014-1-14 22:29 發表
想開下樓主咩指令可以係SERVER個度定時講野?
呢樣野可以用插件
唔想用可以用/say 你想講既野
之後用紅石中斷器定時就得

引用:
原帖由 jk41 於 2013-5-25 18:25 發表
唔係用插件做架

發新話題