16 12
發新話題

硬件 . 顯卡升級/更換一問

[Close]

硬件 . 顯卡升級/更換一問

首先. 我對顯卡的都係一知半解. 其實不清楚係咪淨換顯卡都夠用.
但我主要想拎部機玩下Bf3 中效 - 高.  期待Bf4
想問一下. 換哪張顯卡較好 .還是要換CPU或其他硬件

我花了一段時間. 上各顯卡網看. 似乎N卡最有保障.
而N卡 我想試一下Geforce 650 Ti.  睇條英文介紹片好似話
經濟得黎 , 又好用.

但我唔清楚. 就算好用. 買左番黎. 又裝唔裝到洛我部電腦度.

另外. VLAN公司有顯卡賣的嗎?

顯卡黎講
我大約預算1300 - 1800(如果多一.兩百可以升多一級都無所謂)
如果超出預算的. 大約要多少? 有推介嗎?

. 我機配置如下:

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
RiDeR_.

火牛?

我唔識睇. 打開機箱. 淨係見到個牌子. 同埋有段紅色數字寫住 600
Cooler Master . 咁樣係咪姐係我有600W

RiDeR_.

有冇完整型號或圖片?

Cooler Master RP - 600

RiDeR_.

本身有幾多RAM?如果就咁換上650, 好似儲多D錢會更好.

8GB

650 TI 還是650好? 價錢大約多少.
在VLAN門市有賣?

RiDeR_.

如果去到1800
可能已經可以考慮
GIGABYTE技嘉 GV-N660OC-2GD GTX660 PCI-E 2GB DDR5        HK$ 1540

回復 8# 的帖子

如果去到1800
是指預算嗎?

會與650相差很大嗎?

我的電腦配置能夠配合650 或你提供的
GIGABYTE技嘉 GV-N660OC-2GD GTX660 PCI-E 2GB DDR5嗎?
聽說除了火數W . 底牌都要配合顯卡

BTW .thz a lot

RiDeR_.

你可以參考一下一D 國外評測既結果.
http://gpuboss.com/gpus/GeForce- ... ce-GTX-650-Ti-Boost

主板...未必需要...主要係睇CPU, RAM, 火牛.

那最後問題了 - 價錢 .
GIGABYTE技嘉 GV-N660OC-2GD GTX660 PCI-E 2GB DDR5        HK$ 1540
是1540 還是1800?
另外. Geforce 650 Ti 的價錢是多少 .?
計埋透過你地訂購
RiDeR_.

你預算最多有$1800...
我意思係指, 如果你預算上限有$1800, 點解唔考慮一下GTX660 $1540左右, 又係你預算範圍入面, 能力亦比GTX650Ti 高.

回復 12# 的帖子

嗯嗯. 看來我誤會了.
thz a lot . for all of it
改天應該會來門市訂購.
想問一下. 訂購價都是多少.
一樣1540?

另:我想知一知650 Ti 那個顯卡的價錢. 上YAHOO找不到
聽N卡介紹片好似用英文講左大約1千度
RiDeR_.

門市唔會有貨係度...可以直接到黃金店購買... 因為唔會無啦啦單一幫你訂一張卡

650Ti 大約係$1100-1200

MSI微星 DI-N650G1C GTX650Ti OC 1GB GDDR5 顯示卡                            HK$ 970
Galaxy影馳 GTX650Ti GC 1GB GDDR5 w/DVI+Mini HDMI PCI-E3.0 顯示卡 HK$ 980
Inno3D GTX650Ti 1GB GDDR5 DVI+DP+HDMI PCI-E顯示卡                        HK$ 1100
ASUS華碩 DI-EN650DO GTX650TI-DC2O-1GD5 GTX650Ti DirectCU2 OC 1GB GDDR5 PCI-E 顯示卡  HK$ 1160  
GIGABYTE技嘉 GV-N65TOC-2GI GTX650Ti PCI-E 2GB DDR5                     HK$ 1180

本人推介用MSI
原因:價錢較平,用料好,風扇夠靜,效能同其他冇咩大的分別,又係三大品牌之一
X_X

16 12
發新話題