發新話題

[交流] 實力排行問題

[Close]
引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-5-28 20:56 發表
海賊王唔一定最勁最強 名黎姐 佢去過人地味去過既地方 有其他人冇既野 又搵到one piece
先比人叫海賊王
四皇一定係七武海前面 佢地冇可能會lose比七武海
雷神同D.龍可以話係最勁
雷神 佢唔落黎姐 落黎有邊個夠佢打  ...
你意思係連白胡子 黑胡子都吾夠雷神打? 吾好玩啦你= =

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-28 23:34 發表

真係學路飛咁講, 青海大把人勁過佢

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-28 23:34 發表

你吾好玩啦 黑胡子夠打就好笑 老爹老啦 醒小小啦大佬

其實你地話雷神超強 但係如果用霸氣唔夠佢打咩?

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-5-28 11:26 發表

果賓勁, 人唔勁 ! 點都好, 一定唔會好似上將咁老手
唔係話食左個果實就得, 果實本身有好多潛能力, 要自己發掘

樓主講乜都係紙上談兵, 就算係七武海, 強弱都好大分差
例如你點用巴基同鷹眼去比較個實力 ?
仲有好多 ...
你話:前任最勁白胡子又唔見佢做到海賊王 ?  相信白胡子追求唔係錢,佢追求係家庭唔係咩? 在講佢同雷利都係海賊王的兄弟我估佢知道op係邊。如果佢要令錢佢一早就去左唔係咩?     另外一問 海軍現任+前上將 ,前上將係指大將定真係有個職位 好似中將戈d 有一個上將

引用:

好難講
雷神出埸係空島個陣
講個陣實力黑胡子一定唔夠雷神打
白胡子難講
實力應該差唔多

但雷神潛左咁耐
好難講佢E+ 究竟有幾強
同埋佢唔係去左月球咩?

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-29 20:12 發表

你話:前任最勁白胡子又唔見佢做到海賊王 ?  相信白胡子追求唔係錢,佢追求係家庭唔係咩? 在講佢同雷利都係海賊王的兄弟我估佢知道op係邊。如果佢要令錢佢一早就去左唔係咩?     另外一問 海軍現任+前上將 ,前上將係 ...
最勁點解就要做到海賊王?
就係最勁都做唔到海賊王
所以海賊王先變到至高無上
神鬼漠測

回復 37# 的帖子

我記得海賊王好似同白鬍子講過個One Piece放左係邊,所以拒臨死先話op係存在的
拒追求嘅係家庭,而唔係其他野,所以做唔做海賊王都沒所謂

引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-5-29 18:14 發表

你吾好玩啦 黑胡子夠打就好笑 老爹老啦 醒小小啦大佬
食左暗暗果實開始 黑胡子已經夠雷神打 佢隻手=海樓石 你自己諗
我真係吾明,點解係要講到雷雷果實無敵咁,霸氣勁小小既都可以打傷佢啦
吾好講白胡子 紅髮都做低佢啦
P.S. 馬爾科都可能可以同佢糾纏= =

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-29 20:12 發表

你話:前任最勁白胡子又唔見佢做到海賊王 ?  相信白胡子追求唔係錢,佢追求係家庭唔係咩? 在講佢同雷利都係海賊王的兄弟我估佢知道op係邊。如果佢要令錢佢一早就去左唔係咩?     另外一問 海軍現任+前上將 ,前上將係 ...
所謂知道就一定會去到 ? 唔比要 D 既意志 ? 唔比要乜野特定條件 ? 仲有One Piece係咩 ? 一定唔會係錢咁簡單
引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-29 23:31 發表

食左暗暗果實開始 黑胡子已經夠雷神打 佢隻手=海樓石 你自己諗
我真係吾明,點解係要講到雷雷果實無敵咁,霸氣勁小小既都可以打傷佢啦
P.S. 馬爾科都可能可以同佢糾纏= = ...
無錯, 雷神不過係一個只識用果實既廢物, 一對上路飛, 佢咩都唔係
黑暗果實係可以直頭令到佢用唔到果實, 同霸氣只可以打到佢係2回事

我之前睇過
艾尼路值5億

另外龍比人叫做最危險既男人

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-5-29 23:56 發表

所謂知道就一定會去到 ? 唔比要 D 既意志 ? 唔比要乜野特定條件 ? 仲有One Piece係咩 ? 一定唔會係錢咁簡單

無錯, 雷神不過係一個只識用果實既廢物, 一對上路飛, 佢咩都唔係
黑暗果實係可以直頭令到佢用唔到果實, ...
看來你對 D 既意志好清楚咁波@@ 其實我想問好耐D姐係咩 @@你好似好清楚咁 可唔可以解答 但我相信 D e家仲有係個迷

所謂知道就一定會去到 ?  我唸唔係 因為好多人都知到新世界但好多人都去唔到 我的意思係 白胡子從一開始出海的目的                                    就唔係o p 係家庭 so如果有一日 op係佢面前我信佢都唔會令 (因為拒臨死先話op係存在的 我相信佢明白羅杰的用意 佢咁講係因為佢都想有更多人出海 追求op)  另外你咁講 姐係話白胡子 (最強的人)都去唔到 但我唸副船長雷利去到。   

唔比要 D 既意志 ?            而我不知道什麼是D 既意志

唔比要乜野特定條件 ?   特定條件?你係咪想講令到op的人一定個名要個D字 @@ 羅杰收埋好多野係one piece都係希望海賊的時代來臨 . 特定條件 可唔可以比d例子

仲有One Piece係咩 ? 一定唔會係錢咁簡單  我都知一定唔會係錢咁簡單 但我肯定入面一定有錢-_-  羅杰話所有野都係入面 佢指的所有野我就唔知

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-30 18:29 發表
看來你對 D 既意志好清楚咁波@@ 其實我想問好耐D姐係咩 @@你好似好清楚咁 可唔可以解答 但我相信 D e家仲有係個迷

所謂知道就一定會去到 ?  我唸唔係 因為好多人都知到新世界但好多人都去唔到 我的意思係 白胡子 ...

正正因為D意志說法好模糊, 我先作一個小假設 ! OP可能要由D意志開啟, 假設係咁白胡子仲可以拎到OP?

我唸唔係 因為好多人都知到新世界但好多人都去唔到 我的意思係 白胡子從一開始出海的目的                                    就唔係o p 係家庭 so如果有一日 op係佢面前我信佢都唔會令 (因為拒臨死先話op係存在的 我相信佢明白羅杰的用意 佢咁講係因為佢都想有更多人出海 追求op)  另外你咁講 姐係話白胡子 (最強的人)都去唔到 但我唸副船長雷利去到。   

無聊問一句, 拎OP就唔可以追求家庭 ? 我個人覺得2者係無衝突吧 ? 你估白胡子本身係冇好奇心 ?
咁做乜鬼海賊姐? 唔做海賊就搵唔到家庭 ? 雷利去到係因為邊個先去到 ? 咁點解又冇人叫雷利巴基佢地做海賊王 ?

而我不知道什麼是D 既意志   

的確上係有待解說, 不過我個人覺得同OP有關 ! 如果唔係白胡子又點解要搵艾斯做王 ?

特定條件?你係咪想講令到op的人一定個名要個D字 @@ 羅杰收埋好多野係one piece都係希望海賊的時代來臨 . 特定條件 可唔可以比d例子

解設係因為上面說法, 點解白胡子偏偏要搵一個有D字既人, 成為王?

我都知一定唔會係錢咁簡單 但我肯定入面一定有錢-_-  羅杰話所有野都係入面 佢指的所有野我就唔知

我覺得唔會有人為錢, 先去搵OP囉=.=

的確上, 大部份都係主觀睇法, 不代表真正去向
但我都算有自知之明, 唔會話咩雷神值5億, 咁樣空口講白話

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-29 23:31 發表

P.S. 馬爾科都可能可以同佢糾纏= = ...
雷神淨係kite都kite死你啦
仲話埋去打佢,你想郁佢喳?佢已經收左你皮(雷神係識心網,而且雷達範圍超大)

所以話雷神係超強就係咁解,明味
Rose.

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-5-31 02:01 發表

正正因為D意志說法好模糊, 我先作一個小假設 ! OP可能要由D意志開啟, 假設係咁白胡子仲可以拎到OP ...
正正因為op冇其他人令果故事也冇講, 我先作一個假設

發新話題