16 12
發新話題

[交流] 點解

[Close]

點解

惡魔果實5會有兩粒咁點解蛇機戈兩姐妹都係蛇蛇果實
你地覺5覺係海低大監獄路飛比人妖王醫戈陣話要無十年命會係伏不

2個都係蛇蛇果實,但形態唔同,一個眼鏡蛇,一個蟒蛇
其他例子:人人果實(喬巴)同人人果实大佛形態(戰國)
牛牛果實野牛(櫻花王國國王多爾頓)同牛牛果實長頸鹿(cp9卡古)

某D果實可以再分  好似人人果實咁 有唔同形態

引用:
原帖由 果汁腳趾 於 2013-7-11 18:52 發表
你地覺5覺係海低大監獄路飛比人妖王醫戈陣話要無十年命會係伏不
惡魔果實唔會有兩粒
咁點解蛇姬戈兩姐妹都係蛇蛇果實

你地覺唔覺係海底大監獄
路飛比人妖王醫戈陣話要無十年命會係伏筆

老老實實睇到你咁樣問野點令人答你?

回復 4# 的帖子

兩種蛇類別唔同-自己翻睇 有寫咩蛇
有心睇既唔使小小野都問點解
命 裏 有 時 終 須 有

回復 5# 的帖子

我又想問問可唔可以食兩個果實洛肚0.0

引用:
原帖由 紫璇 於 2013-7-22 13:37 發表
我又想問問可唔可以食兩個果實洛肚0.0
唔可以2個惡魔會係身體入邊鬥 最後會爆炸
黑胡子點解可以(佢好似係吸) 我唔多記得
----------------------
以下呢d係我自己諗
果班5老星 當黑胡子食左2個果實既時候講 又係有D字既人
我估 有D字既人可能食到2粒

引用:
原帖由 sM× 於 2013-7-22 17:45 發表
唔可以2個惡魔會係身體入邊鬥 最後會爆炸
黑胡子點解可以(佢好似係吸) 我唔多記得
----------------------
以下呢d係我自己諗
果班5老星 當黑胡子食左2個果實既時候講 又係有D字既人
我估 有D字既人可能食到2粒 ...
黑胡子果實能力係吸人地果實能力嘛好似,白胡子都比佢吸左

係唔可以食2粒的
可以既都係例外

引用:
原帖由 Qoo_ 於 2013-7-23 19:23 發表
係唔可以食2粒的
可以既都係例外
無人可以食兩粒
one piece

回復 10# 的帖子

作者變幻莫測
懂唔懂例外既意思?
例外上一句我都係話唔可以

感謝解答!!!

引用:
原帖由 果汁腳趾 於 2013-7-11 18:52 發表
引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2013-7-14 04:18 發表

惡魔果實唔會有兩粒
咁點解蛇姬戈兩姐妹都係蛇蛇果實

你地覺唔覺係海底大監獄
路飛比人妖王醫戈陣話要無十年命會係伏筆

老老實實睇到你咁樣問野點令人答你? ...
引用:
原帖由 Qoo_ 於 2013-7-21 16:37 發表
兩種蛇類別唔同-自己翻睇 有寫咩蛇
有心睇既唔使小小野都問點解
有心睇既唔使小小野都亂疾人

典解你問問題要問得咁難睇?
典解你吾自己去wiki慢慢研究?

講完

無得解的
  

16 12
發新話題