發新話題

[交流] 全職獵人集中貼

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]
有冇人知佢地既能力係咩

引用:
原帖由 柚子雪梨茶 於 2013-9-1 22:36 發表

咁會長有咩能力
漫晝好多集都搵唔到,所以唔知-.-''
你地見到依張圖你會覺會長係咩能力
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 32# 的帖子

睇左都5明
你講解下><
我都真係5知會長係咩能力!!

引用:
原帖由 ♀神樂醬 於 2013-9-2 02:38 PM 發表

你地見到依張圖你會覺會長係咩能力

觀音...........

引用:
原帖由 『莪狠殤』 於 2013-9-2 04:46 PM 發表
睇左都5明
你講解下><
我都真係5知會長係咩能力!!
我岩岩維基佐
AnL.s

回復 33# 的帖子

唔怕老實咁同你講啦

我都唔知

我想你地覺得會係咩能力

念屬性:強化系念能力:「百式觀音(ひゃくしきかんのん)」、「百式之零(ゼロのて)」獵人。獵人協會及審查委員會會長。嵌合蟻討伐隊。心源流拳法的師父。強化系能力者。被認為是現在獵人中數一數二厲害的人,但本人卻說自己現在實力「不到全盛時期的一半」。特徵是留著鬍鬚和短髮髻的年邁人士(嵌合蟻篇時將鬍子剪短[註 1])。從高處跳下也能安然無事,且還能藉由運氣來強化身體,如同鋼鐵般強硬。認真於戰鬥時,會穿決鬥服「心」T恤。獵人試驗中途曾和小傑、奇犽玩搶球遊戲,最終試驗時的交戰組合就是他排的,在對嵌合蟻討伐開始時,與桀諾·揍敵客一同出現在東果陀共和國皇宮上空,用自己的能力把尼飛彼多打飛。尼特羅的能力「百式觀音」為身後出現巨大的多手觀音像,利用威力強大且迅速的手掌從各角度攻擊。如「壹乃掌」是利用手刀的方式攻擊,「參乃掌」則是用雙掌壓斃對手,「九十九乃掌」為使出九十九之多的掌造成大規模的破壞,最強能力「百式之零」,是觀音像出現在敵人身後並用兩手將敵人包覆並以口中吐出的氣將其擊敗。每一招式都有特別的手勢,但在施展完每一招完都必須作出合掌的動作(除了零乃掌不需擺出架式外)。據桀諾·揍敵客說,尼特羅是唯一一個曾跟他祖父(馬哈·揍敵客)交過手還存活的人類,桀諾·揍敵客還是乳臭未乾的小子時,尼特羅已經是老人家了。46歲時的尼特羅進行了每天一萬刺拳的修練,最後甚至達到了打出的拳竟然比聲音還要快,被旁人形容為「觀音」。與蟻王一對一時施盡混身解數,雖然對前者的舉動和想法有些猶豫,仍被蟻王打斷一手一腳,告訴了牠的名字。試圖與蟻王同歸與盡,自爆身亡,蟻王則因為護衛長犧牲奉獻自己的身體而獲得重生。但會長自爆是使用體內設置的禁忌武器「貧者之薔薇」,即使蟻王存活下來,後來仍逃不過被毒死的命運,蟻王護衛軍中的梟亞普夫和孟徒徒尤匹同樣也被會長引發的薔薇之毒毒死。會長之死並未對外公開,為了選出替代的人選而開辦會長選舉。似乎有一位名叫必勇德的兒子,死前留有另外一枚光碟並標明「若有自稱會長之子的人出現便放出光碟給十二地支看」。
AnL.s

唔知既咪自己睇落去囉 漫畫都出左

引用:
原帖由 無撞 於 2013-9-2 09:12 PM 發表
唔知既咪自己睇落去囉 漫畫都出左
網上好多集搵唔到....我依家睇到奇犽離開佐小傑
之後小傑搵到老豆
AnL.s

漫晝之前出到話會長死左播碟果度睇左
但會長既能力都係岩岩先知0.0
多謝36#
5係你搵我都真係5知...
好少用維基
漫晝我又追下先0.0
漫晝5係咁中意,因為5係太詳細
  真係估5到會長咁勁

引用:
原帖由 『莪狠殤』 於 2013-9-2 10:23 PM 發表
漫晝之前出到話會長死左播碟果度睇左
但會長既能力都係岩岩先知0.0
多謝36#
5係你搵我都真係5知...
好少用維基
漫晝我又追下先0.0
漫晝5係咁中意,因為5係太詳細
  真係估5到會長咁勁 ...
唔詳細你都uP得出
AnL.s

回復 40# 的帖子

真係5詳細嘛..