30 12
發新話題

關於我o系TheDeath既事

[Close]

關於我o系TheDeath既事

我o系TheDeath上面都已經做管理員已經有一年左右 一年有半以黎我觀察到TD有幾個核心問題
1) 玩家問題及伺服器形象
2) Kero&DS(最大管理員)對TheDeath的投放時間
3) Kero&DS實在太無能
4) 香港CS既競爭性

「玩家既質素是來自管理員質素」依個係我對改善伺服器既不變準則
管理員自身既價值觀念及行為玩家係潛移默化, 管理員係玩家既榜樣 管理員都做唔好點樣說服玩家做好呢?
所以基本上要改善一個伺服器做好伺服器Setting只係第一步 第二步就係對管理員入手

「形象」依樣野對人黎講其實係深既一種理念
如果你既形象一但固定左之後 就好難再將佢改變 雖然方法唔係無
TheDeath伺服器形象一直都處於一個「___SER」「___管理員」既狀態
我聽過好多人咁講過 「TD? 係未好多___果個SER呀?」「好多___管理員果個ser呀ma」「我之前比TD 9ban完」
唔只係我私下聽聞過 就連vlan forum上面都有好多人咁講過 搵下就搵到一兩個
用番上面我既準則 所以管理員既操守會直接影響伺服器形象
由此可見 以前既TD真係失敗得好離譜 「___SER」既形象固定左都不得只 唔好話改變 連依個問題Kero&DS都意識唔到
伺服器不堪既形象日復日不斷加深 再無方法去改變

Kero&DS既投放時間係我見過咁多個伺服器利害既人
我仲係o系TD做緊批核伺服器管理員既職位既時候 有一日 有位管理員o系RC問我關於Kero&DS
「點解我搵左kero同ds咁多日佢地都未復我嫁...除左skype仲有冇方法可以搵到佢?」
雖然真心覺得可悲 但我職位在身只能一笑置之...
「你搵得幾日算得係咩? 我搵左佢兩個星期都搵唔到呀!!」
另一位管理員走黎出聲加把口, 我都只能笑下就算
因為我其實已經搵左kero&ds第兩個月 都未復我...
我真係想問大家 有冇試過搵一個重要既人or管理員搵左兩個月? 我同大家講句 我試過
我同其餘TD高層一切會議都要合乎一個條件 「無需要找Kero&DS」, 我覺得依個先至係最可悲既事
依種辛苦既程度真係好比起我現實份工 仲要無人工收

首先我認為DS對電腦的確係有好深入能力 比起我網上認識既人真係西利好多 連寫一個heat project既服務端都做到 真係好野
但Kero&DS對於管理概念真係好無能, 我既諗法係即使你做左世界上最好既私服
但你既內政未搞好始終都係有一個「___SER」既形象 始終都係吸引唔到有料既人去幫你手
我地應該必需要承認世界上有好多人都先睇表面後睇內容, 既然你既包裝都不堪入目 點樣要人地睇內容呢?
雖然我相信ds有好多朋友都會幫手 但佢地又會唔會願意哂時間落去做人事管理呢? TD發展成咁 依個就係答案
當初未整好CS SERVER就唔應該去整heat project私服, 應該專心整好一樣再一樣 小朋友都明既道理
但點解DS仲要一意孤行去整heat project私服? 搞成依加兩頭唔到岸既情況 真係自己囉黎衰

TiG唔搞CS之後 香港CS其實已經係無競爭性, TheDeath伺服器已經係最香港最TOP既伺服器
但點解TheDeath既質素令我咁不堪入目 真係_到唔敢睇 仲_過關家姐, 連TiG條毛都見唔到?
到底係咪Kero&DS唔識居安思危? 係唔係無競爭所以無進步?
引用:
[2013/9/7 下午 08:45:51] UWS Server Operater: tig一開始已經唔算係咩
Kero係未當人地香港CS既傳奇係流料? 我真係唔敢再直視TheDeath依個字
只可以話TheDeath真係從此就the death。

ps: 其實仲有大把野可以post比大家睇 老老實實 我真係睇佢地兩位管理員唔過眼
佢地根本都唔肯直視 唔肯面對個問題 真係好失敗, 不過我浪費一年半既時間落仲更加失敗

你自己做過D咩黎
心知肚明
堅持
到頭來是一場空

引用:
原帖由 ☆1.31 於 2013-9-21 13:29 發表
你自己做過D咩黎
心知肚明
那你不如講講我做過d乜啦 你咁樣講一句即係點?
我呢就o系TD既負出比起任何人都要高三倍有多
批admin都批左50期 即係整整一年都係到批 果陣你去左邊呢? 係未server睇緊場? 係未安然無恙睇住TD個形象不斷下降?
我居安思危緊一直諗方法改革既時候 你又去左邊呢? 又有冇諗過點解我咁心急要改革? 雖然#1已經講左 但你根本就無理解過
「不想去改變就不會成功 想去改變都不一定成功。」連第一步行出去改變都唔肯 TD班人用乜野去改善制度?
之後條路又有冇諗過? 之後一年既TD將會變成點又有冇諗過? 點解好似無諗過長遠既計劃咁既?
我未離開果陣係到整緊JB Rules, 我離開左佢地仲整緊JB Rules? 你以為我離開TD係無影響?
我離開TD係極大既影響 即使我唔拉人走一眾好既管理員會自動離開 我無義務挽留一班管理員留o系無進行空間既TD
我整既Rules係方便管理員去處理問題 你地整既Rules就係加重管理員既負擔 一班好既管理員仲會留o系到? 知唔知咩叫做失敗?
你有冇認真諗過你有冇資格評論?

我TD個名就叫火神鳥 你呢? 係玩家定只係Server管理員?
你對TD既幫助係未睇下ser咁樣就係叫負出? lol

我之前話過JB2應該要放棄 我對眼其實已經放緊o系一年之後既事 我係投資緊一年之後既TD
有某d玩家同管理員大大聲講過 JB2其實係仲可以挽救

admin在線時間已經證明小部份我所講既野係正確 咁又點?
玩家&管理員無長遠既諗法 話我唔聽玩家講野 其實又有冇諗過玩家諗到既野我有冇諗過?
我自問管理經驗都唔小 學校班會主席 不斷o系班上面搞活動 比老師評價為「全級最好既班會主席」
網上自己開ser管理過3年 vlan版主,依加到番緊大公司做緊IT 都仲係助教既身份教緊人地整機
我又唔係無聽過你地比我既提議 老老實實 又有冇人試過入TDRC親口比提議我呢? 最終只係得一兩個
即係點樣? 係未你入黎比提議我會BAN你? 我係未會羞辱你恥笑你? 會議果陣唔出聲既原因係因為「TDRC係火神鳥地頭」 心諗做乜野?
應出聲唔出聲 一直都識講管理員有自己野做 唔係100%都會同緊你講野 事後再搞事我地高層仲邊有時間陪你玩?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 1# 的帖子

TD 可能無得HELP嫁啦
2個最ADMIN大都唔用多D時間投入個SERVER到
難聽D講
正系坐定定收錢 .SERVER有事都唔理

引用:
原帖由 沒感情可言 於 2013-9-21 20:22 發表
TD 可能無得HELP嫁啦
2個最ADMIN大都唔用多D時間投入個SERVER到
難聽D講
正系坐定定收錢 .SERVER有事都唔理
SERVER出事佢地絕對係會理, 但出事既意思係指比人攻擊等等
但平時有野要改果陣 又有重要野搵佢果陣係唔會應機 至少都要等幾日先至應你一次機

冇地方呻要淪落到曾經覺得系___既論壇-.-你真係慘 可憐 點都好 祝你成為VLAN CS既大佬
動物語收人啦~

___靜啦你被冇左admin係到嘈
火神鳥? kai9一
都**侮辱成份**過人

The Death 我自從 火神鳥走左+小熊.............之後我都好少上TD,一上一肚火,jb1+2   9kill9成日,冇一場係

冇O的,

搞到我連cs都唔想玩,唔通叫我玩cso咁[ __ ]咩

引用:
原帖由 ArTiCe 於 2013-9-22 22:35 發表
冇地方呻要淪落到曾經覺得系___既論壇-.-你真係慘 可憐 點都好 祝你成為VLAN CS既大佬
? 其實我依加幫緊HKGaming設計緊個JB Server, 我一走TD已經有人需要用到我...
所以其實你依個回復係做乜? lol
引用:
原帖由 ivam123456 於 2013-9-22 23:53 發表
___靜啦你被冇左admin係到嘈
火神鳥? kai9一名
名都**侮辱成份**過人
依個就係TD裡面既人...句句出口中傷同侮辱我又無將kero既對話全部帖出黎已經好留情...
引用:
原帖由 yinwong27 於 2013-9-23 14:17 發表
The Death 我自從 火神鳥走左+小熊.............之後我都好少上TD,一上一肚火,jb1+2   9kill9成日,冇一場係冇O的,搞到我連cs都唔想玩,唔通叫我玩cso咁[ __ ]咩
其實所有野都係預左會係咁..kero根本就唔想再搞TD, 已經放棄左先至踢我出黎
既然係咁我去第二到發展都係一樣 權力唔會跟你一世但本錢就會跟你一世
某幾位玩家話我拉走哂d管理員, 老老實實 佢地走緊係有自己既理由, 唔通我講句野佢地就好聽話就走? 咁天真既諗法都有既?
做到野既管理員依然信任我 做唔到野得個名既管理員就反對我, 成個情況到底係點根本好易想像

回復 1# 的帖子

算吧啦 火神垃圾小學鳥
當初講到自己咁把炮 結果呢?依家係到唱人?
笑好定唔笑好?? 拎住雞毛當令箭 嘔~!
你係VLAN個名都臭曬啦 !~!

雖然我覺得你的態度不太好
但是TD冇左你之後有炸管理員開始發雞瘟
見到TD變成如此我真心慚愧
點解不給你搞點班管理員
現在我考慮緊去唔去其他ser 玩
但是我又唔想放棄TD
話曬我玩左TD 2年有些感情
點都好
如果你開左ser的話
我會玩一玩

回復 12# 的帖子

有意見就唔可以發表?
睇黎你唔係好清楚TD發生咩事
當初我自己都係反火神鳥因為要關JB2
但係最後自己諗深一層 話就話可以叫多d人去幫
講就天下無敵 做就無能為力
認真講句TD有幾多個好ADM?

回復 14# 的帖子

TD只有十隻手指數得曬的好管理員

回復 15# 的帖子

10個又有咩用?
TD Server有幾多個CS Server?

30 12
發新話題