17 12
發新話題

[交流] 求幫手(高動漫知識) 今年最後一作影片多個問題

[Close]

求幫手(高動漫知識) 今年最後一作影片多個問題

求幫手(高動漫知識) 今年最後一作影片多個問題

今年提名有111份....111份之後個D睇情況先繼續加落去

暫時有咁多..但係我唔係套套睇過...如果你地睇過既話 可唔可以回覆答返

個位提名既動畫邊一集係比較常出現,同佢可憐既可能原因同最顯得可憐係第幾集

唔該...

太多...我無可能套套續集睇..咁樣應該2年都未整到XD
1        羽川翼(物語系列) 岡崎汐 古河渚(clannad)  卡米那 妮亞(天元突破)
2        悠久之翼-優子
3        高達SEED-芙蕾·阿露斯達
4        天降之物-風音日和
5        未聞花名-本間芽衣子
6        魔奇少年-練白龍 龍與虎-櫛枝實乃梨
7        搖一百合-阿卡林
8        喪女-黑木智子
9        零使-露易思
10        天使的心跳-無音
11        ef-a tale of melodies  -優子
12        丧女-黑木智子
13        極黑的布倫希爾特-黑貓
14        魔法少女小圓-巴
15        罪惡王冠-楪祈
16        Angel Beats!- 音無結絃
17        命運石之門-助手
18        我不受歡迎,怎麼想都是你們的錯! -黑木智子
19        宇宙騎士Blade-相羽隆也
20        彼岸島  - 宮本明
21        Clannad-岡崎朋也
22        黑貓???
23        Lain-Lain
24        俺妹-綾瀨
25        SD三國傳BBW 曹操高達
26        EVA - 惣流·明日香·蘭格雷
28        來自新世界+斯奎拉
27        新世紀福音戰士-渚薰
29        叛逆的魯魯修-魯魯修
30        Fate Zero間桐雁夜
31        天降之物-寧芙
32        Fate/Zero-衛宮切嗣
33        食靈-諫山黃泉
34        tiger x dragon -川鳴亞美
35        校園迷糊大王-播磨拳兒
36        刀劍神域-桐谷和人
-------------------------
39        school day-桂言葉
37        Blood-C-更衣小夜
40        秒速5厘米-遠野貴樹
43        clannad-春原陽平
44        PSYCHO-PASS-槙島聖護
41        我不受歡迎怎麼想都是你們的錯 - 黑木智子
45        寵物小精靈-武藏,小次郎
47        魔法少女小圓-曉美炎
42        AIR-神尾觀鈴
48        魔法禁書目錄-上條當麻
49        Fate/Zero  衛宮切嗣
50        phantom the requiem of phantom- ZWEI + EIN + DREI
52        School Days 人渣誠
53        AngelBeats - YUI
54        龍珠Z-比達
55        兵藤一誠
56        天使的心跳-音無結弦
57        寒蟬鳴泣之時-古手梨花
58        多啦A夢-大雄

84        喪女-黑木智子
85        幸村精市-永井幸子
86        火影忍者-飛段
88        fate zero-衛宮切嗣
90        這個是僵屍嗎? - 優
89        龍珠-阿樂
92        喪女 黑木智子
94        seed 亞斯蘭·察拉
95        魯魯修R2-夏莉
97        命運石之門-岡部倫太郎
98        K-伊佐那社 罪惡王冠-櫻滿集
100        夜神月
101        驅散幻影的太陽-白金銀火
102        Clannad-岡崎朋也
103        叛逆的魯魯修—魯魯修
104        樱花庄的宠物女孩-青山七海
105        穿透幻影的太阳-太阳灯里
106        英雄傳說 空之軌跡-「劍帝」萊恩‧哈特
107        银河机攻队-帕特里克·霍伊尔
108        反叛的魯路修 - 魯路修
109        最终兵器彼女-千濑
110        物語系列-戰場原黑儀
111        銀魂-長谷川泰三

OP就應該用晒我咁多年黎既特式做...所以係秘密..

呢次影片暫時決定ED用呢首

歌詞係重點

其實好多歌好聽可以用..但我呢次應該成套野有超多歌放晒入去..

只係OPED 既特式加多D 令人起雞皮既回憶...加上歌詞...應該帶到可憐為主題

希望呢次成功^^

重有

有冇人知果然翁係寵物小精靈 邊一集 有解釋佢點樣反彈物理傷同魔法傷?

我好細個睇過一次..搵唔返...呢次整片會出現果然翁

戰場原黑儀
可憐原因:可愛、傲嬌、毒舌、無口、腹黑。
最顯得可憐集數:化物語1-15集

奇策士とがめ。

引用:
原帖由 3.14 於 2013-9-28 21:38 發表
戰場原黑儀
可憐原因:可愛、傲嬌、毒舌、無口、腹黑。
最顯得可憐集數:化物語1-15集
1-15集 可唔可以比一集出黎最顯得..因為我都睇過..我記得後半段黑儀無咩份
整緊首OP...本人做到喊緊=_=

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2013-9-28 22:10 發表

1-15集 可唔可以比一集出黎最顯得..因為我都睇過..我記得後半段黑儀無咩份
整緊首OP...本人做到喊緊=_=
不如你睇下物語最新戈個總合集 講返化物語
好似係第11

引用:
原帖由 無撞 於 2013-9-29 02:30 發表

不如你睇下物語最新戈個總合集 講返化物語
好似係第11
我只需要有關戰場原 1分30秒可憐既影片..第幾集會有...

本人對物語系列唔太有興趣

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2013-9-29 02:53 發表

我只需要有關戰場原 1分30秒可憐既影片..第幾集會有...

本人對物語系列唔太有興趣
GG..這人沒救了,得想想辦法
奇策士とがめ。

Fate/Zero-

衛宮切嗣
第十八、十九集為左「正義」殺死親父同養母

間桐雁夜
好似係22集掐死佢心愛既人妻

BGM既話,梶浦既第7章M41+42係唔錯選擇

其實空境(第五章)個讌條巴都幾慘下

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2013-9-29 11:24 發表
Fate/Zero-

衛宮切嗣
第十八、十九集為左「正義」殺死親父同養母

間桐雁夜
好似係22集掐死佢心愛既人妻

BGM既話,梶浦既第7章M41+42係唔錯選擇SNufKPi4DJQ

其實空境(第五章)個讌條巴都幾慘下
...
係呀...殺死自己老婆..超慘...我睇過MAD已經想知係邊幾集...唔該晒..你幫到我~_~

繼續比多D資料我
首BGM好正- -"

依家CUT緊SEED...飛鳥真好慘XD 第一集勁獵奇= =

我想問下點解衛宮切嗣會有3次??

引用:
原帖由 蓶〞小影 於 2013-9-29 13:20 發表
我想問下點解衛宮切嗣會有3次??
多人重復提名同一個角色

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2013-9-29 02:05 PM 發表

多人重復提名同一個角色
如果我提名既話會再多一個

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2013-9-29 14:07 發表

如果我提名既話會再多一個
會唔會係咁

我整緊套野既OPENING...要大量邪惡起雞皮同睇完會同情角色+想幫個角色報仇既集數與畫面XD

OPENING大作

魯魯修r2。魯魯修死係第23集。都係r2既15。好似唔係15就1617左右。夏莉死

引用:
原帖由 黑神目瀧 於 2013-9-29 22:40 發表
魯魯修r2。魯魯修死係第23集。都係r2既15。好似唔係15就1617左右。夏莉死
之後第一季個條粉紅色頭髮公主(另一位男主角條女) 係邊一集比人控制叫佢殺人... 之後比魯路修爆頭而死?

個場魯路修都有喊
速睇完r2

第19集佢細佬死左
第13集 夏麗·菲尼特死左...

回復 14# 的帖子

第一季14集~~~可能(可能係夏莉失憶個集)
睇我個小說

17 12
發新話題