發新話題

睇嚟CS真係沒落

[Close]
傻ge  仲玩cso???
明知呃錢又盛
走去玩csgo不知幾爽
如果係玩屍ge話就話玩cso姐
講真我覺得cso ge屍算係咁  比較好玩
但係你話玩槍去玩cso
我就真係覺得你傻的嗎

利申: f2玩到f4 之後一直好少再玩cso    而家日日打緊csgo

cso D畫質仲好過cs1.6

仲有邊個話玩cso一定要入點
勁就好似我咁用新手槍打啦,洗咩入點姐

引用:
原帖由 Forever958 於 2014-1-17 10:37 發表
cso D畫質仲好過cs1.6
其實CSO只是用了Counter Strike:Condition Zero《絕對武力:一觸即發》的引擎編寫

其實那個引擎某程度上落後了接近10年(2004 3月問世)

當然對某些電腦配備較低的人,是可以運作這個遊戲

但是在今天的電腦遊戲中(或線上遊戲),這個特點根本可有可無(準確來說幾乎沒有競爭力)

至於橘子當年的無能管理和nexon發展方向上偏離了CS傳統槍戰,應該不用多說
再見了,Vlan cs過去的恩怨情仇一筆勾銷,新開始
不經不覺已經在Vlan 10年了

引用:
原帖由 Forever958 於 2014-1-17 10:38 發表
仲有邊個話玩cso一定要入點
勁就好似我咁用新手槍打啦,洗咩入點姐
新手槍=不用入點?

你應該是指基本手槍(Gloack 18和USP.45,或透過特別活動而得到Battle系列的手槍

正確來說,

除了大部分CS1.6的手槍是基本手槍或用point購買(Gloack 18和USP.45是基本手槍,而p228, fiven seven和m92雙槍可以用point購買)
沙漠之鷹及其他CSO獨有的手槍是需要用GASH購買(即是要花點數)

你的新手槍是什麼手槍???

回想起當初加入vlan cs
果陣有好多都好玩既server 但隨住時間過去
有部份做得好既因私人問題唔再開server
又有部份突然唔開 真係令好多玩家想放棄
而且雖然新online game 愈出愈多 但係本人認為無咩game比得上1.6
1,6雖然係舊 畫質係差 但自由度高
老實講 當年我無咩技術 但同班fd玩得好開心 簡簡單單一個過關既server 單純打字 都可以帶出無限既友誼 持續一年左右 各路朋友開始放棄cs1.6
係呢幾年 我記憶最深都係以下幾個server
神L開既香港私人伺服器
v_one開既TyP過關server
一個係上年結束左既殭屍逃跑server
paradise server
我好認同樓上v1w1佢簽名所講
眼看vlan cs沒落,我只能說: vlan cs,RIP!
你們覺悟的時候,機會已經消逝了
現時就係咁樣既情況 人流愈來愈小 有心者更加 不要再說了
vlan cs 風光不再
最後我亦都留下我自己cs名 見到面歡迎打個招呼
` sLAuGhteR | An.Dy*
cs 真係為我帶左好多歡樂 由幼稚開始轉變
其實係新game既出現令vlan cs沒落
定係時間既過去 從前鍾意玩既人都投身社會 而細既一班 就去哂其他online game

引用:
原帖由 kenlam2005 於 2014-1-23 00:09 發表
而且雖然新online game 愈出愈多 但係本人認為無咩game比得上1.6
1, ...
我對於v_0ne開嘅TyP過關server都好深刻...
嗰陣日日玩TyP,識咗唔少人,但最後TyP server都結束咗...
仲有嗰陣嘅Heart刀仔server都令我好深刻(好似唔係vlan server)
我一兩年前仲睇到VLAN CS嘅01區會full
但依家睇番 都係得百幾人...
人流變得愈來愈小
cs都陪伴咗我好耐 帶咗好多歡樂嘅時光比我
但始終花無百日紅
好多唔同嘅原因令到cs沒落
而cs無可能一直都有咁多人玩

琴日悶悶地就玩左陣C$O 是是但但就入左個狙場玩
做新手真係慘 神手係唔會受新手玩 我玩左陣0殺就比人強制踢左
咁好啦我再入第二個狙場 心諗認真少少玩啦 結果都係比人強制踢左
但呢次原因係話我用不法程式
真係當堂嚇左跳 然後得啖笑

求cs down點

:victory: :victory: :victory: :victory: :victory: :victory: 求cs down點

引用:
原帖由 kenlam2005 於 2014-1-23 00:09 發表
1, ...
當年我記得玩小人國,殭屍生存等地圖,玩得不亦樂乎

biscuit餅ser是其中一個好去處

不過上述ser應該已經消失了

當年的vlan cs ID: v1w1,expert shooter(常用)

當時vlan版主說steam無法阻止外掛問題,何況vlan?

有心做的,non-steam也可以有它的空間

我不知道vlan是有心無力,或乾脆等收檔

總括而言,我是不會再回歸vlan,祝你們好運

CSO退出了,不會回歸vlan,看來steam是最後一個歸宿(可能3年後才有望買到,因為沒有個人電腦)

幫CSO絕對的平反 請睇哂下面字海 唔睇係你既損失

我最近開始玩返CSO 幫CSO平反一下 有買點 本人都唔係小學一開始我最擔心都係外掛問題 點知玩落情況更本上唔同你地既講法

CSO 擔心既外掛問題:現在極少 加上會捉 唔好同我講 勁多小學用果D 1日平均最多見1~2個人用 有時見唔到TIM 就算有都可以踢出去 BUG槍果D唔洗講 有就唔會有咁多人想收CSO AC 如果唔信 8591代抽C-BOX果D 你地都可以去見識下既

其實CSO E+唔係小人玩 係冇咩(冇錢仔)玩 唔該你地入去睇清楚 玩得CSO果D個個有返咁上下槍(多數人都最少花左500HKD UP)

好多人都話CSO其實同CS1.6一樣姐 CSO有既槍係CS1.6改槍都得喇 當我未係CSO到有果D勁槍既時候我都覺得好合理 但係當我有左之後 我只能咁樣比如CSO係apple原廠出既電話 CS1.6係大陸果D山寨品電話 姐係你有果種外形既(些少相似)但係冇果種功能咁同.....有咩分別

總結:如果你要買點數 買得多黎玩(500UP )CSO總對好玩過CS1.6果D魔王SER無限倍 只要你有返咁上下實力既槍CSO係超好玩 打屍果時直頭爽YY (有埋電鋸更加唔洗講)

之前玩建造基地SER.好正.
已成為起野第一神手.
KILLER_MOUSE
玩 sad個ser   好正.每日好多人玩.超過25.不斷殺c搵$ 點買點槍等.太hi.
不過依家cs 根冇沒人再玩

如果而家玩返CS, 你會想玩邊種模式.

HELLO 你AC咩名

回復 20# 的帖子

我諗他講的係......

CT基本手槍+ T 基本手槍......

發新話題