發新話題

[交流] 2013人氣動畫TOP10(已出)

[Close]
引用:
原帖由 hgc081413 於 2014-1-11 18:44 發表
我的腦內戀礙選項  
好睇 ED又好廳
的確..睇極都想睇

反而FATE ZERO 出左新就睇..無咩睇完一集繼續睇既感覺

成班都唔識野high school dxd先系神作中既神作

要打有打要肉有肉要天然 偽娘 禦姐 天使 惡魔

想扑就扑

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-1-11 20:03 發表

的確..睇極都想睇

反而FATE ZERO 出左新就睇..無咩睇完一集繼續睇既感覺
你睇左stay night同ubw未先
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-1-11 00:02 發表

睇埋先講

Fz論畫質 力壓動畫界九成半以上動畫
音樂  日本四大bgm作家之一  而隻雙方既格調係完美配合
劇本  短短廿五集寫左幾多野你知唔知?
          1眾master參戰理由
          2眾servent參戰理由
      ...
由於打完自己睇都覺得好亂所以分顏色睇得方便d
內容個d你講哂我唔講 成個故事結構起承轉合完全係兩個層次
fate/zero 從一開頭到尾都係成個故事連住 交代servant既背景都係為左鋪排各個servant所追求既野既分歧 係必須交代 以深化戰鬥既理由並唔只係為左贏個杯 同時係堅持自己既理念 姐係必須交代
               另外18 19集既一段小插曲縱使係同整體故事冇直接既關係 但係我諗其中既內容不亞於SAO所謂既插曲 另外18 19集既ED 満天我話比得上第一季ED我諗冇咩異議掛

SAO 成個內容冇咩連貫性 的確每段插曲好似係唔同 例如打微笑棺材 個個咩潔西卡 表面上係唔同野 不過我諗背後都係想灌輸一個概念--桐人很強很暴力 中間冇咩戰鬥變強既歷程
        可能我未睇小說 但係從我睇動畫既立場 只係睇到一開頭 桐人帶領打贏左 根住插曲插曲插曲 溫馨場面溫馨場面溫馨場面(順帶一提桐人死現充爆炸吧去死吧) 根住無啦啦打74層 出左個雙刀流秒殺左 哇 勁阿 溫馨場面溫馨場面溫馨場面(同上不解釋) 打茅場晶彥 完。

到左ALO先至有真正連貫既感覺 但係SAO到ALO 個轉折仍然係覺得未連接得好 總覺得係兩個故事 不過都可能係女主角變左 世界觀差距等等 第一季同第二季有異於fate/zero 不能一概而論

...廢up完明就明唔明就算 而且fate系列有 只計zero 從小說開始計 已經有7年歷史 而且有game 又有stay night fans個方面我諗真係並非2年(俾多你)既SAO可比擬

引用:
原帖由 R-果然翁 於 2014-1-11 23:03 發表
fate/zero 從一開頭到尾都係成個故事連住 交代servant既背景都係為左鋪排各個servant所追求既野既分歧 係必 ...
點解甘中肯。
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 R-果然翁 於 2014-1-11 11:03 PM 發表
fate/zero 從一開頭到尾都係成個故事連住 交代servant既背景都係為左鋪排各個servant所追求既野既分歧 係必 ...
満天+1
唱完第一句之後強勁既bass係完首既精髓

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-1-11 23:34 發表

満天+1
唱完第一句之後強勁既bass係完首既精髓

一直放左係youtube既播放清單
引用:
原帖由 3.14 於 2014-1-11 23:28 發表

點解甘中肯。:kiss:
:kiss:
其實我覺得自己對於個結構好執著...好似唔多人著重呢樣野

總之一句講哂你覺得好睇 唔等於 人地覺得好睇   
套動漫畫質好質素高 op ed bgm神 一或係製作組聲優出名  唔等於係人氣動畫

畢竟d人口味獨特  結果永遠出乎意料

個人覺得櫻花莊有機(唔記得係咪13)

回復 24# 的帖子

唔係13年,sorry....

境界的彼方應該5甲內

引用:
原帖由 hgc081413 於 2014-1-12 14:03 發表
總之一句講哂你覺得好睇 唔等於 人地覺得好睇   
套動漫畫質好質素高 op ed bgm神 一或係製作組聲優出名  唔等於係人氣動畫

畢竟d人口味獨特  結果永遠出乎意料 ...
你講得岩。人類都有高低之分
所以神作係唔需要比低等D既人明
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 3.14 於 2014-1-12 16:28 發表

你講得岩。人類都有高低之分
所以神作係唔需要比低等D既人明
你覺得人地 低等 咁好簡單 最後你都係低等

不嬲評分既係D專業人士 所以都係等睇結果

每個人都有自己既神作,自己覺得FATE ZERO 天下第一 但你睇下佢D 下載率 同其他作品比較其實差唔多

睇既人數差唔多,只不過D人會唔會去支持佢

我就對遠野志貴個套野有興趣D 係遊戲+小說+漫畫+大量對戰遊戲 但套動畫就..唉

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-1-18 12:13 AM 發表

你覺得人地 低等 咁好簡單 最後你都係低等

不嬲評分既係D專業人士 所以都係等睇結果

每個人都有自己既神作,自己覺得FATE ZERO 天下第一 但你睇下佢D 下載率 同其他作品比較其實差唔多

睇既人數差唔多,只不過D人會 ...
所謂既專業人士都會帶有主觀,正如食評家一樣,樣野你係唔食既你就唔會覺得佢係好食

至於FZ的確唔係天下第一,但暫時黎講都係我NO.1 不過你講下載率,不如去睇下BD銷量,其實佢都好突出

月姬不嬲係業內既一個傳奇,由同人去到企業化都係靠佢鋪路  三大同人傳奇個朵都係靠佢
TM作品最好睇就係世界觀有連貫性

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-1-18 00:35 發表

所謂既專業人士都會帶有主觀,正如食評家一樣,樣野你係唔食既你就唔會覺得佢係好食

至於FZ的確唔係天下第一,但暫時黎講都係我NO.1 不過你講下載率,不如去睇下BD銷量,其實佢都好突出

月姬不嬲係業內既一個傳奇,由同 ...
bd銷量基本上只限日本人氣..國外買要透過網上訂購...唔係日本既話好少人真係會訂..除左超級鐘意同粉絲
專業人士唔係同觀眾咁睇套野..佢會睇返套野既其他各方面...

而且佢地應該nn年前已經睇acg...都係比觀眾更明白邊套較好...雖然主觀係有..咁其實係較客觀既主觀姐

發新話題