發新話題

[交流] 2013人氣動畫TOP10(已出)

[Close]
引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-1-10 01:31 AM 發表

我覺得刀劍個劇本唔會輸比FZ

只係A-1無能...專住錯左位

刀劍粉絲一定唔會少過FATEZERO
睇埋先講

Fz論畫質 力壓動畫界九成半以上動畫
音樂  日本四大bgm作家之一  而隻雙方既格調係完美配合
劇本  短短廿五集寫左幾多野你知唔知?
          1眾master參戰理由
          2眾servent參戰理由
          3master背景
          4眾英靈傳說
仲有好多好多再加上TM世界觀

最重要一點,唔好忘記佢係"前作"好多地方都有好大限制
睇完再去細味下點解套野會叫Fate/Zero

引用:
原帖由 Accelworld 於 2014-1-11 05:08 PM 發表
fd 有同感 希望fatestaynight可以重制番似fatezero畫質
唔洗希望,直頭係同一質素

引用:
原帖由 R-果然翁 於 2014-1-11 11:03 PM 發表
由於打完自己睇都覺得好亂所以分顏色睇得方便d
內容個d你講哂我唔講 成個故事結構起承轉合完全係兩個層次
fate/zero 從一開頭到尾都係成個故事連住 交代servant既背景都係為左鋪排各個servant所追求既野既分歧 係必 ...
満天+1
唱完第一句之後強勁既bass係完首既精髓

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-1-18 12:13 AM 發表

你覺得人地 低等 咁好簡單 最後你都係低等

不嬲評分既係D專業人士 所以都係等睇結果

每個人都有自己既神作,自己覺得FATE ZERO 天下第一 但你睇下佢D 下載率 同其他作品比較其實差唔多

睇既人數差唔多,只不過D人會 ...
所謂既專業人士都會帶有主觀,正如食評家一樣,樣野你係唔食既你就唔會覺得佢係好食

至於FZ的確唔係天下第一,但暫時黎講都係我NO.1 不過你講下載率,不如去睇下BD銷量,其實佢都好突出

月姬不嬲係業內既一個傳奇,由同人去到企業化都係靠佢鋪路  三大同人傳奇個朵都係靠佢
TM作品最好睇就係世界觀有連貫性

引用:
原帖由 洛雪 於 2014-1-31 05:49 PM 發表
只計動畫 FZ的確做得好過SAO
拎埋小說黎講點比較 1套完左 1套仲連載緊
咁樣計歷史 SAO好似有11年
兩個性質冇得比較

一個比"前傳"限制左,所以一定會有完結來交代成個主題Fate/Zero
而且小說既文筆同動畫一樣好有觀賞性
有d作品唔一定出得多就等於好有時簡短得黎有頭有尾反而更能帶出主旨

SAO設定都幾好,可能睇小說同睇動畫會有另一種感覺,可惜我對純文字冇抵抗力

發新話題