54 1234
發新話題

永別

[Close]

永別

我係邊個我唸唔洗多講,不知道也不重要

我只是個小角色罷了..........

我「冇玩」成個月有人同我講叫我番(我唔知佢game名叫咩)

又有聖誕更新咪番尼幾日

點知今次更新除左加隻skin之外

就淨係得D屍轉左做聖誕樣...

而冇我系到大家都好似平時咁玩

冇咩影響

我睇得自己實在太高了...

KF岩岩出個時我就已經有玩

記得個時D武器好少,模式單調

之後無幾耐出左L4D2就冇玩

我玩番個時係聖誕103X

個版KF出長劍,左輪,m4,m4 m203等

我無意間經過KF版

估唔到隻game重有人玩、重有更新

可能太耐冇玩,

自己solo尼玩都覺得幾好玩

之後入左d十幾人既ser

好似Ken乜乜ser(唔幾得叫咩名,場主叫Ken乜,以下暫稱Ken ser)同JW ser,

就真係完全迷上KF

記得日頭同Abbus,EX等人玩Ken ser,

夜晚又有同一班人一齊玩JW ser真係好正

又識到JW、Why Not、SOR等人

我好快就投入左KF呢隻小眾game

(同l4d,甚至cs1.6比,我唸算係)

我除左要番大陸玩唔到之外

真係晚晚都有入JW ser

有時JW因為某些原因唔開ser而冇得玩

個心真係有d唔舒服

今年KF...唔係,應該叫上年
上年KF真係發生好多(令我)好唔開心既事
TK臭蟲、KF版篤戰、出現外掛佬、甚至連我比人話用外掛
TK臭蟲-某人(或者叫某蟲)莫名其妙當自己係制裁者
覺得邊個0 N9、投D唔鐘意既場就TK、鐘意害死隊友、玩門等
靠殺雜魚、打爆已爆頭肥佬等話自己殺數多所以好勁話某人殺數少過佢係垃圾
公然挑釁、目中無人、自大到極
又話自己有貢獻會以和為貴
咪一直咁lun,轉個頭又TK/陰死我
我打左幾編大野都係屢勸不改
為了型容佢渺小丶佢既行為係對隊友百害而無一利
我等被「制裁」人固稱他為害蟲/臭蟲
莫名其妙的是好似有好多人都認同佢既行為冇人去阻止

臭蟲多次TK我等曾向某admin求助
而我亦都係打左幾編大野訴苦求救
希望admin可以出手打救我地
結果都係被冇視(我唸呢編都唔例外)
換來既自係有人想打「9」我
晚晚比臭蟲整死幾鍋、嘲笑

之後臭蟲短時間內升11lv ss就更加惡
「你老味臭蟲升11lv ss覺復得自己好威?,老子我升11lv commando,我比你仲威水!
就此之後我晚晚都升commando
有人罵某admin唔做野、包庇臭蟲
又質疑臭蟲殺得多、升11lv係靠外掛
居然「奇績」咁令冇乜人流既KF版引發篤戰

最後回避問題的admin最後就話呢D私人野唔想理
要我地私下解決
!條臭蟲整死過咁多人都重好意思話係私人野
就係因為條臭蟲系到騷擾我地先至令到我地冇辦法正常玩你到個ser呀麻
ser係你既你唔理邊個理,我地解決到就唔洗向你求救la
你唔做番D野都算la
起馬最最最最最最最最最最最最最最少都叫佢咪再TK la,岩唔岩ar
奇怪既係有唱歌佬唱歌呢D無聊野就可以迅速ban
仲要全世界封mic.......
又或者我根本就唔夠格請人幫我
我比人TK係應該
我對你地尼講根本就多餘
睇尼我真係睇得自己太高,...

之後有人穩到隻外掛

而外掛開始流入vlan kf
又引起新一輪篤戰

因為呢幾件事好似有幾個人退出
而不論是vlan還是game中都有人中辱話我
變左我唔想比臭蟲TK係我唔岩咁
真是他媽的混7
似乎得我一個咁0 n9keep住玩

冇耐條臭蟲居然「奇績」地公開道歉
D人比你趕走哂先來道歉...
我之前都比過好多次機會佢道歉
不過換來既只係整死我幾鍋、嘲笑
我早就對佢恨之入骨
我早有心理準備唔係你死就係我亡(唔係Ban佢就Ban)
要我原諒佢?無可能!!!!!
不過最後莫名其妙有幾過唔關事既人話接受佢道歉原諒佢(咁你地之前又唔幫下我地系到食花生)
個班比佢tk過既人就得番我一個
而撐臭蟲既人都頗多
此刻令我十分無奈...
似乎有人都覺得我接授左條蟲既道歉
臭蟲TK以及所帶來既風波終於告一段落...

可能我對臭蟲實在太有遍見/對佢件事耿耿於懷
我並唔覺得佢有改過,相反我覺得佢既打法一成不變
起馬我仲見到佢系我面前打爆隻比我打爆左頭但未死既肥佬
又係未問過我系我面前搶左我重入留低既xbow去賣
但似乎大家都覺得他已經改過了

11,在我既憤怒推動下
我堅持左大半年既11lv commando終於達成
我心唸我終於可以攞番D
唔會再有人無視我
但係事情同我想像有好大出入
有幾過我當左係戰友,一齊玩左咁耐既人居然話我用外掛
之後又有幾隻顛狗send爆我短信箱話我係掛佬

雖然事後有人話係講笑
唔好意思我打kf從來都好來都係認真
唔會同人講笑
而且邊個係認真邊個係講笑我睇得出

你地之間鐘意講笑
看來我已不適合和大家玩
而隻11lv commandoE+都只係玩左兩、三場

好了,我唸有人會話我舊事重提遼交嗌
這些只是我個人上一年對KF既回憶罷了
作發洩之用,極具個人觀點,沒有絕對既正確
況且我冇指名係邊個人已經相當比面

言歸正傳
就今個月我番左尼玩幾日
你地都好似平時咁玩
見到臭蟲我都忍耐了繼續玩
但係我真係呃唔到我自己
:

一入場未打完就選定下一場地圖
選尼選去都係個幾個地圖(Beck,Stalker,blueshift)
而以前比較常玩的地圖真係0%玩到
轉到唔岩心水既地圖又吊人
不過似乎大家都覺冇問題
我又見到大家都同臭蟲好似相處得幾好
同佢好似好fd,hotal場佢一死就restart/佢死左之後先restart
對唔住!我見到呢d野實在令我太反感/惡心了,我想作嘔......
你地可以話我頑固、固執、小氣等等
不過我真係頂唔順了
可能我對佢既成見實在太深
又或者我已不適合和大家玩了

我番尼玩幾日
我覺得隊友都好似都唔再信任我了
以前玩KF的感覺再也找不到了
我感覺我的存在是多餘的。
D野講太多都冇用
所以做左個決定:

我放下心頭大石了
咩煩腦,仇怨都拋開哂
KF
只係個游戲
e+
唸番起都唔知為左隻游戲咁煩咁執着都唔知為乜
打到咁辛苦仲繼續玩
照計現實應該重多野煩

睇尼我玩KF實在打得太耐
除左打到累之外重打到矇左了

最後,我在這裡深深感謝JW,Why Not,Flash,SpaceBar,Kit,FFfung,AFK王PIayer
同埋已經冇玩/好少玩既SOR,Sam,Light,SG,Abbus,KillerJo
非常感謝你地同我一齊玩KF咁耐
就此告別

至於冇提到名既人都無需要介意
畢竟我只是個小角色罷了.........
多餘的人,從來沒受大家重視過

其實我仲想問人攞番250蚊
不過咁樣唔係我既作風所以算數

KF我打到累了
我需要休息,又或者說我需要冷靜下
休息幾耐?
幾個月?半年?成年?出左KF2先?
唔定,只可以話我仍然係對KF有愛
不過看來我再沒有機會和大家玩了

有緣再見!

以上所講既,我決定收番,

永別

永別

巴打好長喎,篇野   

老老實實 我冇玩kf幾個月
依家過得幾開心
得閒就同朋友玩下聯機game
再唔係就玩單機game 幾過癮呀
依家諗返起我當初都唔知咁戇久為乜

引用:
原帖由 感冒童 於 2014-1-12 22:25 發表
老老實實 我冇玩kf幾個月
依家過得幾開心
得閒就同朋友玩下聯機game
再唔係就玩單機game 幾過癮呀
依家諗返起我當初都唔知咁戇久為乜
係呀,打機都係為左減壓娛樂下,減下壓
打到咁多野煩
同打機既目的完全相反
真係唔知為乜

有朋友聯機真係同d陌生人聯機好得多
本身有密契,有問題都可以好快解決到
唔似見到d陌生既
戇9仔要扮勁扮大佬
玩隻合作GAME都要殺自己友

吊,家陣玩Dayz咩

打單機game真係冇咁多煩

最多就卡下關咁姐

差少少就可以全部11lv
可惜可惜

回復 11# 的帖子

OK! You win
恭喜哂你

回復 12# 的帖子

呢D野邊個岩邊個唔岩
細佬仔都識分
到頭來都係我地輸
真係混帳,混7帳.......

早就應該走la
打得咁辛苦、咁唔開心重打咁耐
你打得再勁又係唔放你在眼內
唔好講條臭蟲XK
依加叫我去見番JW,Flash,KiT,Alan呢d我都覺得篤眼篤鼻
你睇,你打咁長諞野
都冇半個人理你
打咁耐都唔知為乜
好彩我走得早

引用:
原帖由 prk2091 於 2014-1-19 12:13 發表
早就應該走la
打得咁辛苦、咁唔開心重打咁耐
你打得再勁又係唔放你在眼內
唔好講條臭蟲XK
依加叫我去見番JW,Flash,KiT,Alan呢d我都覺得篤眼篤鼻
你睇,你打咁長諞野
都冇半個人理你
打咁耐都唔知為乜
好彩我走得早 ...
識你咁耐,最岩聽就係你呢句﹗

54 1234
發新話題