16 12
發新話題

看完數場表演賽REPLAY

[Close]

看完數場表演賽REPLAY

果心重返舞台是好事但慢慢發現
信長已被改成千篇一律的遊戲

雖然以前無腦英的問題而漸漸解決武田義龍長宗等英雄已不再強勢
反之更無腦的問題又出現了
爆塔英雄/慢陣/ 毒泉/黑風是常識吧?

已經很少看到所謂的配合接殺

以前最威風的毛利元就更少見了

不是對表演賽團隊的實力質疑
很多熟悉的名字
你們都很強, 視野走位都做得很好
只是覺得地圖的轉變令到比賽缺乏可觀性
我竟然會覺得冠軍團隊第一場屠殺實力較低的團隊會比決賽好看

祝大家信長快樂
希望大家能想一下, 這是我們要的信長嗎?

生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

經過琴晚個幾場的比賽
除了某些地方忍多
就餘下實力和意識較高的對手
然後雙方肥起在會戰決鬥

我覺得是這樣吧

還有一個結論
即使有完美陣,肥唔起,推唔到都只會輸
例如琴晚有一場,上軍win
下軍
義龍 信玄 湖e 真昌 直江

上軍
果心 羽柴 稻姬 信長 火狗

引用:
原帖由 靈蝶 於 2014-2-16 11:30 發表
經過琴晚個幾場的比賽
除了某些地方忍多
然後雙方肥起在會戰決鬥

我覺得是這樣吧

還有一個結論
下軍
義龍 信玄 湖e 真昌 直 ...
................................我果場黎=......................................=

haha @@@@@@@@@@@@@@
因你而在

引用:
原帖由 靈蝶 於 2014-2-16 11:30 發表
經過琴晚個幾場的比賽
除了某些地方忍多
然後雙方肥起在會戰決鬥

我覺得是這樣吧

還有一個結論
下軍
義龍 信玄 湖e 真昌 直 ...
仲有我地果場上軍嬴的@@

果心 稻姬 火狗-.- 仲有咩好講 ?
當然我係buy 完美陣但冇實力這一點
我都曾多次用織田嬴聯合完美陣
但再想想, 如果實力相若呢?再講以前很流行的所謂聯合完美陣 係出百地宇美 而唔係伊姬真昌

當然這個問題我們多年前已經有討論過
所以今天我不會再深入討論
此文的重點是,
現在的信長你們還滿足嗎?
相信要一些像我一樣的 "老屎忽" 才會理解

生於斯 玩於斯

黎黎去去咪又係得番果班人打
祝大家玩信長繼續努力 完

劫神留名

引用:
原帖由 Misuki 於 2014-2-16 14:29 發表
但再想想, 如果實力相若呢?再講以前很流行的所謂聯合完美陣 係出百地宇美 而唔係伊姬真昌

當然這個問題我們多年 ...
冰島流-,-,-,-,-,-

NICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 Misuki 於 2014-2-16 14:29 發表

當然這個問題我們多年 ...
我好明白依種係咩感受 當你打團戰係想體驗會戰嘅合作度及快感
而對手只係不斷無腦推 真係會感到好無奈

表演賽當日已體驗一次 而到第二日再用返保一棄二嘅棄保方法 又再令我體驗多次依種無奈

以下依個RP就係第二日嗰場令我無奈嘅團戰
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Y's

回復 8# 的帖子

神帖留名。
回頭是憤慨 看不到未來

本來保2棄3 已經很多人話OUT, 因為千篇一律,
曾經有很多朋友在04SER 把棄保改成 保2棄5.

從那時起我已經在想, 為何信長要棄那麼多隻英雄?
如果一張地圖係平衡, 點解要棄?
所以當時才有英雄傳的出現

當然, 在一張未能完善的地圖我們只能先依靠棄保
平衡的信長地圖, 就像一場革命

生於斯 玩於斯

回復 13# 的帖子

講真 仲玩信長?
第一 先唔好講好唔好玩 講食兵 最起碼係我最後接觸既時候 我見到既只係落石電巨龍1技阿2技阿洗兵..咁同我最開始玩信長練既尾刀 會唔會已經有左最大既矛盾?
第二 平衡 由11.2B 五六年前講既緊兩軍既唔平衡 根本就直接影響到遊戲玩家既技術 就算棄保做到點 而家係遊戲唔平衡 而唔係棄保唔平衡
第三 信長已經出左10年 無可否認佢係三地黎講算係一張好成功既地圖 但而家已經出左另一隻更好玩既遊戲
其實如果真係仲有前途 仲係咁好玩既..咁多高手都唔會放棄尼個遊戲 我比較希望見到既 係瀧川對風魔打上 而唔係百地武田義龍長宗信長佐佐尼類英雄。
回頭是憤慨 看不到未來

呢d野你要同4年前既作者講
haha
生於斯 玩於斯

16 12
發新話題