發新話題

求打機用list

[Close]

求打機用list

大約5-6k左右希望可以頂到5年
同埋如果想轉水冷要加多幾多先夠
最緊要夠快同順 可以多開都唔會lag

Ps點解網吧d機咁順..佢地d機好貴嫁?
用咩list咁勁

其實唔識砌機既人,我唔建議玩水冷,因為保養方面麻煩

同埋網吧啲機絕對唔順,可能只系你屋企個部太慢

Btw 你要多開咩game而唔lag

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-23 01:43 發表

網吧有D機順架XD..睇邊間...

終於又有人開LIST帖...等睇LIST...

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-23 02:01 發表

網吧有D機順架XD..睇邊間...

終於又有人開LIST帖...等睇LIST...
Metro2033全開,邊間做到順?

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-23 02:03 發表

Metro2033全開,邊間做到順?
我去過一間玩到BF3 高中效- -"

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-23 01:43 發表

風冷成日入塵..
有無方法易打理同保養好啲硬件 等佢壽命長啲同盡量發揮最大效能
新手咩都唔識

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-23 02:25 發表

我去過一間玩到BF3 高中效- -"
講緊全開

中高效輕鬆啦下話
引用:
原帖由 -Hei 於 2014-2-23 02:32 發表
風冷成日入塵..
有無方法易打理同保養好啲硬件 等佢壽命長啲同盡量發揮最大效能
新手咩都唔識   
其實風冷 水冷都會入麈

Btw 除左清塵,換散熱膏都好重要

引用:
原帖由 ken041026 於 2014-2-23 01:30 發表
大約5-6k左右希望可以頂到5年
同埋如果想轉水冷要加多幾多先夠
最緊要夠快同順 可以多開都唔會lag

Ps點解網吧d機咁順..佢地d機好貴嫁?
用咩list咁勁 ...
我個價跟依家正都個價..可能聽日會貴D..星期一至五平D...

超頻就夠玩XD

點解唔係280X...因為無貨XD..正路係出280X....機箱可以自己換靚D...都係咁講..靚D既機箱都賣晒...正都...

主機板(同顯卡同牌子比較安全)
MSI Zh87-G43 $XXX
中央處理器
Intel Core i5-4440 $1439 或 Intel Xeon 4 Core 8 Thread E3-1230V3 $1892
顯示卡(同顯卡同牌子比較安全) 軍事材料
MSI R9 270X GAMING 2G DDR5 $1750
記憶體
KINGSTON KVR16N11/8 DDR3 1600MHZ 8GB $570
硬盤 1TB
WD 1TB SATA 6GB/S 64M 7200RPM 3.5" CAVIAR BLUE $455
燒錄器
L.G 24X SATA DVD-RW BK BULK $130.00
火牛
HIGH CURRENT GAMER 520W SINGLERAIL 12V 80+ BRONZE HK$539.00
機箱
COOLER MASTER RC-344-BKN2 BLUE $289

$6162/6615

WINDOW 7 64BIT 或者WINDOW 8.1 64BIT

WINDOW D錢..自己諗方法解決..例如問FD借碟XD

條LIST純玩野..唔好信=_=

平衡點就這樣
更改火牛應該是520m才對,手機出按錯了

ANTEC HCG520M High Current Gamer (Modular 模組) 520W 80Plus Bronze Cable Management 火牛
HK$ 599

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-23 10:12 發表
平衡點就這樣
更改火牛應該是520m才對,手機出按錯了

ANTEC HCG520M High Current Gamer (Modular 模組) 520W 80Plus Bronze Cable Management 火牛
HK$ 599
@_@"  紅光係CPU散熱器?
你好愛技嘉=_="

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-23 13:09 發表

@_@"  紅光係CPU散熱器?
你好愛技嘉=_="
唔系我愛GIGA

只系GIGA用料系中高階市場黎講系好.

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-23 13:29 發表

唔系我愛GIGA

只系GIGA用料系中高階市場黎講系好.
你介紹個張優勢係

系统电压侦测
CPU/系统温度侦测
CPU/系统风扇转速侦测
CPU过温警告
CPU/系统风扇故障警告
CPU/系统智能风扇控制

我用緊個張得...
支持AMD Quad-GPU CrossFireX双卡四芯交火技术.....睇黎下次換顯卡試下4心 CF....有邊幾張卡依家有4心?

咁姐係點...我玩開lol同war3多…我仲想換埋機械鍵盤咩軸比較好

係咪成千銀果啲青軸鍵盤

引用:
原帖由 ken041026 於 2014-2-23 21:52 發表

咁姐係點...我玩開lol同war3多…我仲想換埋機械鍵盤咩軸比較好

數字上就黑軸

實際上就茶/紅

BTW,可參考我年幾前開的POST,略有說明

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=551449

發新話題