發新話題

GV-R927XOC-2GD CF 測試跑分

[Close]

琴日終於整好個死人硬碟機....之後都唔再理個主機...怕唔小心一撞就開唔返...

測試係BF4個陣...設定效果係高....1920*1080 60.. 設定200%解像度..姐係2倍..唔LAG

之後設定最高效果..200%..LAG...

最高效果..100%解像度...1920*1080 60 非常順暢

之後3DMARK 11 PRO 跑分

呢3個...大家點睇個分數...技嘉張顯卡應該唔睇性能..睇散熱能力...
呢個分數唔一定準...因為我主機板買錯左係ASUS..應該買返技嘉先可以開到最高效果

而我CPU用左E3.無內顯...可能低分左..顯卡微超頻+30,+20

我家的新電腦
MB: ASUS 華碩 H87-PLUS
CPU: Intel Xeon 4 Core 8 Thread E3-1230V3 Haswell 3.3GHz
VGA: GIGABYTE技嘉 GV-R927XOC-2GD-GA *2
RAM:Kingston DDR3 1600MHz 8GB *2
SSD: Plextor 128GB PX-128M5P
HDD(已分割4個): WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3
PSU: SilverStone Strider Gold 系列 ST85F-GS (Modular 模組) 850W 80Plus Gold Cable Management 火牛

機箱,風扇,散熱器 應該唔影響...所以唔列出黎

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-4 11:52 發表

琴日終於整好個死人硬碟機....之後都唔再理個主機...怕唔小心一撞就開唔返...

測試係BF4個陣...設定效果係高....1920*1080 60.. 設定200%解像度..姐係2倍..唔LAG

之後設定最高效果..2 ...
R9 270X CF對你黎講又真系OK既.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-3-4 12:48 發表

R9 270X CF對你黎講又真系OK既.
繼續享受....唔知係味WINDOW7問題 開機都係要7-10秒

回復 3# 的帖子

Hdd會拖慢少少。

Youtube果d係將bios沒必要用既功能都關掉,而且window服務也將沒有必要的都關掉。
加上更改了window既設定。

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-4 13:53 發表

繼續享受....唔知係味WINDOW7問題 開機都係要7-10秒
有兩種計法的,一種是測由os開始至進入桌面

另一種是測由按開機制至進入桌面

Btw 你那又不是高效能ssd,加上又無行raid,7-10s算是正常吧

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-3-4 18:16 發表

有兩種計法的,一種是測由os開始至進入桌面

另一種是測由按開機制至進入桌面

Btw 你那又不是高效能ssd,加上又無行raid,7-10s算是正常吧
我都未整4k對齊 點整? 更新完window就ok?

發新話題