38 123
發新話題

火影守城心得

[Close]

火影守城心得

火守5.6既玩法,以20000白屬過30關
最易上手係凱啦,一開始送細水大水,學左w,e技之後,用寶寶買定大血(10000金個隻)
之後立即打幾次x5搵錢買5000金500經嗰個,到左10幾lv有r技就打埋x10,係咁打到第一波尾,打返黎既錢去買等級(28~30前買經,30級後買lv)。第一波到,必定50lv以上,開無敵,打逃忍keep住打錢返黎。無敵完放兩下大技清晒第一波,返去打x5,x10。如是者打到第2波黎,又返去刷逃忍刷到拎晒5個成就,之後打三代一兩次出粒幻影拎去合左佢,秒木捕食再刷x5,x20,同時買齊裝。
(5.6既凱)買級到130既技要有仙魂先好用,,所以買到50級之後打返黎既錢全部升玉同隨意升城。第4 波應該輕易過,如是者打到第8波,夠快既應該有+13玉同2000白屬。第8波早少少秒殺自爆個條女
之後就做埋啲成就佢,順序應該係接冬冬任仙人任,刷4個火影,合左至少幻影裝就打白虎,唔夠錢就返去打x20.之後合不動,第10波後順便刷尾獸,打121秒(出D技,120秒就F技,如果有既話)等其他人冇得刷。
然後合仙人,用分換強化,同遺物,第13波前出第一個六道,打完boss打埋樹魔拎月牙,返去刷悟,買lv到130拎王者,刷刷刷悟刷到1000分就合仙魂同升埋+15玉,封印埋
之後你就自己,可以幫手守城,刷下x20買祥雲同如果有機既話試吓合曲玉。
玩下停下咁打到25波左右至少有13K~18K白屬同應該有唔少錢剩,就去打逃忍買力量,打3,4波就一定夠19000,到第30波一場逃忍56全屬,狂咁刷就起碼20000白屬(如果你合曲玉的話,就20000,狂刷鏡像買白屬既話保守估計25000左右,前提要識捕魚,刷悟前打一次x5x10咁
魔娛可以硬頂所有大BOSS(第8波自爆想試下死既記得裝左替身先好去)正常既都係,之不過白屬可能得16000左右

小弟愚見

有幾點相信大家都同意

1.偷雞捕食最多同時2人,其他人打住鏡象同送水先,送大水一次1800經兩回兩三次就可以打逃忍肥
2.王者戒留比公認肥得最快同攻擊力最強既玩家,唔夠打最多一完30波就走場唔打忍戰
3.秒木山兩個鏡像,如果唔能夠係X20 CD完之前打一次X5,就唔好走去磨,浪費時間。正常刷得X5X20都係一次X20,兩次X5
4,4個火影打出黎既石留係原地比人汁,唔好走去賣左佢咁賤
5,有信心既玩家打完樹魔拎到月牙,其他人就唔好搶啦。你地一搶,辛苦打個位真係會走場等你比大BOSS 殺死爆城完場。而高手拎完月牙都唔該幫返其他人打D 聖獸石同一,二階石。有積分多都問下其他人有咩要買。總之大家唔好係頭20波就唸30波後既事
6.以上為本人玩左火守一個月既淺見

我愛羅

一開始送細水大水>偷雞>捕食OR逃忍,盡快齊裝同50LV ,之後狂用D技射朱雀做冬冬任

我愛羅非常易去守,升晒E,R技同一級W技,再到Q技,最後先升W技(其實都係幾分鐘既事,同時呢個方式大部份角色適用)

刷逃忍刷到 做完冬冬任,就去打X5X10咁,R技+W技秒唔到X10 既鏡象就返去KEEP住刷逃忍,射朱雀,火影
我愛羅買定30個10000金血 隨時補血。打逃忍鏡象既錢可以   i)買130lv (只限娛樂)   ii) 升城(打鏡象會難左但守得輕鬆) iii) 升玉買主屬(自私者必做)
如是者一到50LV做埋仙人任,D 技打晒合天幻天怒朱雀既石之後就用黎打仙人任同BOSS ( 打BOSS記得去遠D,標準方法係打HC 去秒木出D技射返城,唔夠打既無敵左個城 躲在秒木狂射BOSS同HG返城出R技再HC閃人,之後MON住個R技再出R技既後續技,點出得好自己摸索下)
合完裝刷悟合仙瑰同埋有需要既換+15玉
個人就17波合晒上古套裝,之後打積分,有錢多唔使買祥雲,拎去買白屬/升玉,守分可以換始祖之吻。
記得第十波全部人一齊打尾獸,唔想比人刷走個稱號就留D技,一出就射爆隻3尾。
基本上我既玩法係頭20波都唔會比其他人落後太多,之不過20波到30波就係分勝負既關鍵時刻,5,6波就出到+15玉既通常最後都18000白屬打30波
我愛羅係我唯一用黎守城都可以有20000白屬既英
P.S. 我愛羅可以殺左5000怪先做仙人任,記得留80木買仙人重數就得。
希望幫到新手

記得,娛樂要盡快130LV同搵多D錢,正常就10波前130LV,主要升白屬同玉。大部份角色類似咁玩都可以輕鬆過到魔化新BOSS
魔之後要兩個先守到,除非合作谷肥左守英(你D隊友邊會咁好人 )

引用:
原帖由 yunglit2 於 2014-5-16 22:41 發表
最易上手係凱啦,一開始送細水大水,學左w,e技之後,用寶寶買定大血(10000金個隻)
之後立即打幾次x5搵錢買5000金500經嗰個,到左10幾lv有r技就打埋x10,係咁打到第一波尾,打返黎既錢去買等級(28~30前買經,30級後買lv)。第一波到,必定50lv以上,開無敵,打逃忍keep住打錢返黎。無敵完放兩下大技清晒第一波,返去打x5,x10。如是者打到第2波黎,又返去刷逃忍刷到拎晒5個成就,之後打三代一兩次出粒幻影拎去合左佢,秒木捕食再刷x5,x20,同時買齊裝。
(5.6既凱)買級到130既技要有仙魂先好用,,所以買到50級之後打返黎既錢全部升玉同隨意升城。第4 波應該輕易過,如是者打到第8波,夠快既應該有+13玉同2000白屬。第8波早少少秒殺自爆個條女
之後就做埋啲成就佢,順序應該係接冬冬任仙人任,刷4個火影,合左至少幻影裝就打白虎,唔夠錢就返去打x20.之後合不動,第10波後順便刷尾獸,打121秒(出D技,120秒就F技,如果有既話)等其他人冇得刷。
回樓主
1.其實有300力量就要去秒木過食人魔度殺佢,因為有20000經20000錢,姐係早期升到5-6lv加20000錢
2.咁就錯了,你只要有買回血棒就可以睇住來用
3.低難既做法-.- 高難既話蠍爆擊足以秒殺你…
4.應該合熾焰因為回血同免傷,變相用多左F
5.笑了…

附2個rp
1個凱單仙娛
1個凱/初代創娛
有咩唔明可問亦可插,先講明本人用了喊話軟件

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

樓主見你有心玩我就教你幾招
1.你平時刷逃忍如果秒佢咪要等cd既,有一個上下忍方法可以唔等cd,詳情在rp
2.你平時刷X5 X10(大本度)咪要等cd既,有一個方法可以X10房無cd,詳情在rp

你識左包你玩到高難

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-5-17 04:06 發表

引用:
原帖由 yunglit2 於 2014-5-16 22:41 發表

回樓主
1.其實有300力量就要去秒木過食人魔度殺佢,因為有20000經20000錢,姐係早期升到5-6lv加20000錢
2.咁就錯了,你只要有買回血棒就可以睇住來用
3.低難既做法-.- 高難既話蠍爆擊足以秒殺你…
4.應該合熾焰因為回血同免傷,變相用多左F
5.笑了…

附2個rp
1個凱單仙娛
1個凱/初代創娛
有咩唔明可問亦可插,先講明本人用了喊話軟件
1.食人魔一捧死,一係佢死一係你死。所以記得唔好開8門走去A隻食人魔。刷緊X20既時候留D係秒木到D死隻食人魔係唔錯既選擇
2.未出仙魂=血量力量都唔高得去邊,故F技秒唔到X20既話個人都唔太鍾意亂用。F技出6次左右就死,所以插眼既做法真係要識HIT&RUN先得。新手就.......
3.一切以

魔娛為前提,魔之後唔組隊分工既話我唔認為過到第8波

4. 各有各玩法,合幻影守城易D,H左係到就守到。

5.當然要係召集既時候丁爆地圖通知隊友。認真,25秒比你都黎唔到跟大隊打,姐係你都有信心刷,咁我咪留1秒比你。<<<<<<<<玩得多一定明點解刷121

另外,多謝你教高招,原來呢個先係捕魚

引用:
原帖由 yunglit2 於 2014-5-17 11:12 發表
1.食人魔一捧死,一係佢死一係你死。所以記得唔好開8門走去A隻食人魔。刷緊X20既時候留D係秒木到D死隻食人魔係唔錯既選擇
2.未出仙魂=血量力量都唔高得去邊,故F技秒唔到X20既話個人都唔太鍾意亂用。F技出6次左右就死,所以插眼既做法真係要識HIT&RUN先得。新手就.......
3.一切以

魔娛為前提,魔之後唔組隊分工既話我唔認為過到第8波

4. 各有各玩法,合幻影守城易D,H左係到就守到。

5.當然要係召集既時候丁爆地圖通知隊友。認真,25秒比你都黎唔到跟大隊打,姐係你都有信心刷,咁我咪留1秒比你。<<<<<<<<玩得多一定明點解刷121

另外,多謝你教高招,原來呢個先係捕魚
1.你第一次打佢果陣Q秒木隔離果d兵仔先,再等Q回好Q食人魔,再R,第2次之後都Q唔到過去就當然用D啦
2.仙魂加888全能想問出左會高幾多… 人地個F係計%,關血量高唔高咩事,仲有打20多數用D,插回血既話將佢放係身上就可以25秒CD埋

3.咁你就要睇RP啦
4.你岩既,但係不斷用F既前提下,合熾焰都好守
5.我明,但真正fd玩都會傾好晒啦

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-5-17 16:31 發表
1.你第一次打佢果陣Q秒木隔離果d兵仔先,再等Q回好Q食人魔,再R,第2次之後都Q唔到過去就當然用D啦
2.仙魂加888全能想問出左會高幾多… 人地個F係計%,關血量高唔高咩事,仲有打20多數用D,插回血既話將佢放係身上就可以25秒CD埋 ...
我既意思係,娛MODE有仙魂可以F死自己滿血再頂BOSS,呢個係我既玩法姐

BTW,睇晒你兩個RP,係唔係打完逃忍HG>Z/X 打X5/X10 就會返返去召集逃忍嗰個位?同樣打X10一秒就HG禁Z??
因為RP冇對白= =我唔知原理係點
其實我都係唔太明

引用:
原帖由 yunglit2 於 2014-5-17 18:19 發表
我既意思係,娛MODE有仙魂可以F死自己滿血再頂BOSS,呢個係我既玩法姐

BTW,睇晒你兩個RP,係唔係打完逃忍HG>Z/X 打X5/X10 就會返返去召集逃忍嗰個位?同樣打X10一秒就HG禁Z??
因為RP冇對白= =我唔知原理係點
其實我都係唔太明
介紹你用個幸運her子,每次用技回4%血,你用其他技同F個陣都會回血,咁就可以接近無限次用,當然打boss時換番岩既裝,一般就用

幸運her子

首先記錄回城點係岩既位,姐係屋企逃忍/X10 npc隔離

下面開逃忍>殺完有句「副本將於一秒後傳出」就即打HG,跟住係上面開,殺完就會自動落下面,咁就係0cd逃忍

大水度開X10>殺完話有錢/錢經/全能就即打HG>按屋企有X10個個NPC>等1秒左右>係屋企入X10>殺完就落番大水>X10 no cd

歡迎樓主來22319542 一起通關創世 內有3M3白屬4代

雙十= 下面大水處10X 打完出 HG 按NPC  按Z  
有時會因NPC感應不了而失敗

引用:
原帖由 紫鳥 於 2014-5-18 03:39 發表
歡迎樓主來22319542 一起通關創世 內有3M3白屬4代
無人的群
哈雙10感應不了就hg行幾步就有可能了

引用:
原帖由 紫鳥 於 2014-5-18 15:34 發表
雙十= 下面大水處10X 打完出 HG 按NPC  按Z  
有時會因NPC感應不了而失敗
雙十真係好易失敗= =

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-5-17 21:14 發表

介紹你用個幸運her子,每次用技回4%血,你用其他技同F個陣都會回血,咁就可以接近無限次用,當然打boss時換番岩既裝,一般就用幸運her子

首先記錄回城點係岩既位,姐係屋企逃忍/X10 npc隔離

下面開逃忍>殺完有句「副本將於一 ...
THZ BRO , 而家我25~30 波刷逃忍效率好左好多負責守加讓左X20比人都可以20K白屬完場
之不過呢個玩法真係唔易操控......又要打森林怪又要刷鏡象又要控寶寶買野插眼,走黎走去,一開始因為咁操控失誤停左搞到第3波先50,真係無奈左不過而家終於見到單通娛仙既希望多謝晒師兄

BTW有冇我愛羅RP?單通既話頭兩個BOSS 係到RJ

偷雞捕食最多同時2人,其他人打住鏡象同送水先,送大水一次1800經兩回兩三次就可以打逃忍肥
100%認同

38 123
發新話題