發新話題

火影守城心得

[Close]
引用:
原帖由 yunglit2 於 2014-5-19 00:00 發表
雙十真係好易失敗= =
用喊話軟件按同時1-2個制就等於打左HG

引用:
原帖由 yunglit2 於 2014-5-19 00:09 發表
THZ BRO , 而家我25~30 波刷逃忍效率好左好多負責守加讓左X20比人都可以20K白屬完場
之不過呢個玩法真係唔易操控......又要打森林怪又要刷鏡象又要控寶寶買野插眼,走黎走去,一開始因為咁操控失誤停左搞到第3波先50 ...
唔怕同你講,唔用改鍵同喊話軟件無咩可能

我就set左Q上面個1制做F8既改鍵,W上面個2制做B既改鍵,咁1>2就完成寶寶瞬移…
跟住set左按g做打HG,按t做打HC-.-
跟住記錄回城點就係ALT + 2 =.=

都係靠ed先有可能,u9 d神手無一不用…

我愛技能倍數不高,只適合醬油,我也沒多玩,因為無太多fd比我醬油

引用:
原帖由 yunglit2 於 2014-5-19 00:09 發表
THZ BRO , 而家我25~30 波刷逃忍效率好左好多負責守加讓左X20比人都可以20K白屬完場
之不過呢個玩法真係唔易操控......又要打森林怪又要刷鏡象又要控寶寶買野插眼,走黎走去,一開始因為咁操控失誤停左搞到第3波先50 ...
根據你20波後只希望出屬性既話,打一次X20期望值係(32300 + 70759 + 80000)/3 /1000 = 61屬

而考慮娛樂模式CD25秒,X20 cd好似係10秒…,打2次姐係出到122屬,計埋你打多2次X 5 ,期望值係(12100+ 21000+ 35000) /3/ 1000 *2 =45屬,姐係25秒內刷到167屬(期望值)

而逃忍20波開始每次出40屬仲要不停加同埋有加14000錢=54屬,你刷3次已經162屬,係必定既162

加上秒逃忍同玩上下雙忍基本上25秒刷到4次… (計下數,等入去3秒,秒既當你2秒,等NPC感應1秒 .....(3+2+1)*4=24<25)所以20波後逃忍是必選

不過多人逃忍時出技既配合好重要,每人既大技要講定邊個出先出後,唔係就秒唔到了,分分中打10秒都唔死

最後有招叫秒木仇恨法/大水仇恨法,相信係RP中你應該明白的了

我無改鍵無喊話雙十都80%成功  0.0 其他英完場至小2m5 4代基本3m2

引用:
原帖由 紫鳥 於 2014-5-19 02:05 發表
我無改鍵無喊話雙十都80%成功  0.0 其他英完場至小2m5 4代基本3m2
神手,如你用改鍵應該單高創了

平時玩創世比自已既要求係第1波要700+屬 第2波上50LV 第4波2500+屬
第7波前要出到5000力舊野 之後都係一直食屬 15波前成就90% 玉15+
之後都係一直刷屬刷錢 22波前完裝 之後又係一直刷屬 :loveliness

引用:
原帖由 紫鳥 於 2014-5-19 14:41 發表
平時玩創世比自已既要求係第1波要700+屬 第2波上50LV 第4波2500+屬
第7波前要出到5000力舊野 之後都係一直食屬 15波前成就90% 玉15+
之後都係一直刷屬刷錢 22波前完裝 之後又係一直刷屬 :loveliness ...
四代?
why唔出王者?以四代咁高屬來講王者+5%白屬點都好過個300白屬同10%傷害加乘
咁就可以將d錢升玉先…

因為隻戒去左我手@@~ 同場秒木醬油 多數用鳴/初代/六道帶土  王波幫守
順便提下 我既玩法係先小水大水 之後蜘蛛10次 雙魚刷夠25次入秒木 通常都要第3波倒數先50lv同刷夠25次
4波守 7波+13玉 10波130同+15玉+打尾獸 如果玩鳴既就先130再升玉
打完尾獸繼續秒木 快既13波200木 慢既15波倒數
之後就係出裝同刷石刷屬刷悟成就等 出咩裝視英而定 通常23波前完成刷悟要既分同最終裝 之後就係雙魚時間
去到最尾2m5-2m8白屬 可惜最後都係輸左  

可以既話指點下我既玩法有咩問題

引用:
原帖由 靛鳥 於 2014-5-19 19:38 發表
因為隻戒去左我手@@~ 同場秒木醬油 多數用鳴/初代/六道帶土  王波幫守
順便提下 我既玩法係先小水大水 之後蜘蛛10次 雙魚刷夠25次入秒木 通常都要第3波倒數先50lv同刷夠25次
4波守 7波+13玉 10波130同+15玉+打尾獸 如果玩鳴既就先130再升玉
打完尾獸繼續秒木 快既13波200木 慢既15波倒數
之後就係出裝同刷石刷屬刷悟成就等 出咩裝視英而定 通常23波前完成刷悟要既分同最終裝 之後就係雙魚時間
去到最尾2m5-2m8白屬 可惜最後都係輸左

可以既話指點下我既玩法有咩問題
創娛定高創?
先講娛,照你情況姐係得秒木同魚係你既
嗚既由一開始秒木到夠錢35lv然後雙忍加D X20到140吧,畢竟而家忍對力英加成低了,同埋有人守力唔重要,再上13玉

初代既10lv開始雙魚到50狂秒木,我通常2波倒數30秒夠50lv,然後上130先拿戒,再上13玉

六道玩敏/lv都無所謂,雙魚加R X20到50lv掛秒木不停買敏/草錢買lv,出得多屬就買敏,少就lv,然後5000敏先上140,再上13玉

點解唔上13玉先?就係你計下全場只不過1.5小時,除番1波只不過3分鐘,1分鐘有12個5秒姐係有48屬,創娛上lv/屬 or上13玉差個幾波只不過係幾百屬,果少少傷害加成一開波重要得去邊,又無屬又無裝,反而上lv先你可以用多幾十次F,可以刷多幾十次20

其實15玉唔使咁快合,果5%屬同2倍爆擊唔重要,你都未有裝同屬加得幾多

祥雲可以遲d出,應該出裝先,都係果句無屬無裝加得幾多…

引用:
原帖由 紫鳥 於 2014-5-19 02:05 發表
徒弟我比你高一點

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-5-19 20:44 發表
創娛定高創?
先講娛,照你情況姐係得秒木同魚係你既
嗚既由一開始秒木到夠錢35lv然後雙忍加D X20到140吧,畢竟而家忍對力英加成低了,同埋有人守力唔重要,再上13玉
初代既10lv開始雙魚到50狂秒木,我通常2波30倒數30秒夠50lv,然 ...
係創娛 唔記得講 同場仲有個雙魚醬油 加埋4代合共3個 我驚去埋魚會阻住
不過先唔講果位雙魚醬油人士 當無人阻住 一開始秒木點解唔升到50先去雙魚? 同埋雙忍加D X20 意思姐係等D cd好就去秒木殺20x 殺完再去返魚?

引用:
原帖由 靛鳥 於 2014-5-19 20:55 發表

係創娛 唔記得講 同場仲有個雙魚醬油 加埋4代合共3個 我驚去埋魚會阻住
不過先唔講果位雙魚醬油人士 當無人阻住 一開始秒木點解唔升到50先去雙魚? 同埋雙忍加D X20 意思姐係等D cd好就去秒木殺20x 殺完再去返魚? ...
紅:自身有機會只出屬,無論你係力/敏/智英都好,出左屬都意味住自身愈來愈難刷,唔好同我講1/3,有機會就係有機會…而魚只會出錢(一開波基本上),同埋打魚基本上合個玉就夠,連護身符/劍/鞋/甲都唔使出起碼多4-5 lv錢,所以係可以醬油前提下,雙魚上50是王道

藍:係,下面開忍除左可以HG仲可以HC,HC左HG番開忍都會落番下面,所以當然拼下X20不是出屬,因為一開波直到10幾波前X20都比忍好好多

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-5-19 21:26 發表

紅:自身有機會只出屬,無論你係力/敏/智英都好,出左屬都意味住自身愈來愈難刷,唔好同我講1/3,有機會就係有機會…而魚只會出錢(一開波基本上),同埋打魚基本上合個玉就夠,連護身符/劍/鞋/甲都唔使出起碼多4-5 lv錢,所以係可以 ...
謝解答

凱出體裝似乎對出F技既幫助唔大。佢括住防傷40%唔包凱同寧次數@@

如果係咁既4代/嗚呢D出體裝真係可以厚血好多

發新話題